A komptól Skala Potamiaig

Potámia 8 km távolságra van Limenás kikötőjétől. A falutól 2,5 km Skála Potámia tengerparti centruma.

Az 1. kép a falunk térképe. A faluba nem kell bemenni, a főút a falu szélén halad le Skála Potámia centruma felé (szürke út).
A főútról a faluba bevezető utak elejét nem tudtam mind berajzolni. A falu kezdete az iskolához vezető elágazás előtt, 300 m-rel a főúton van. A faluba 4 helyen lehet bemenni aszfaltos bekötőúton. Én csak az első kettő lehetőséget jelöltem. A Topcis Big Markettől 300 m-re van a következő leágazás egy kis hídnál, itt tábla is jelzi ezt. Majd onnan még 300 m, ha a part felé haladunk. Tehát az utolsó falu felé elágazás. Ez visz a mézüzem felé is, ill. az egykori Ó-Potámiába, aminek csak a romjai vannak már a hegyekben.

A 2. képen az útvonalat láthatják a limenasi kompkikötőtől Skála Potámia centrumáig. A lényeges részeket kinagyítottam sárga keretben.

A 3. képen megjelöltem, hogy a főúton (vastag piros) haladva Potámiából a tengerpart felé milyen nagy kereszteződéseket kell figyelni. (Sárga körök)

1. Halkiás Big Market - Ez a központi nagy strandhoz visz le a 4-es elágazáson keresztül. A 4-es elágazásig kövesd az utat.Az elágazás elötti kanyarban van a Jota Apartman. Ha itt balra fordulunk - a Villa Almyra van az elágazás után - , akkor Skála Panagiába jutunk. Ha a 4-es elágazásnál egyenesen megyünk és követjük az út jobb kanyarját, akkor Skála Potámia centrumához juthatunk el.

2. Hotel Korina elágazás

3. Ez a főút utolsó nagy elágazása. Ebben az elágazásban a Stefánia és a Stella Mouráki, ill. velük szemben a part oldalán a Keirion Apartman és Stúdió van.

 

A kereszteződésekről készült fényképek itt láthatóak. Balról jobbra haladva az 1., 2. és 3. kereszteződés.