Hajókirándulások - 2018

vitorlasA programunk vendégei az idén kétféle hajókirándulásra jelentkezhetnek.
Elsősorban a magánszállások vendégei részére van lehetőség ezen programokra jelentkezni.
A más úton érkezett vendégek szíves megértését kérjük. Oka: a programokra való felkészülés már hónapokkal hamarabb megtörténik, illetve a privát családi hangulat és a korlátozott létszám szab határokat az egyéb vendégek részére.

A hajókirándulások létszámát mindig úgy határozzuk meg, hogy a kirándulásra a vendégeket elkísérhessem.

 arbocot bontottunk

 

 
002 hajo0Hajós kirándulások:

Minden héten indulnak a hagyományos 50 férőhelyes hagyományos hajókirándulásaink. Ott teljes étkezés, horgászás lehetséges.
A program ideje: 10.00 - 16.00 óráig.
Régebbi ismertőink: Szezonkezdő hajókirándulás - 2016 2014 - Az első hajókirándulás Hajókirándulás Az első hajókirándulásunk - 2008. máj. 26..

 

Új program:

Vitorlázás

A hajó neve: KÉK DIAMOND
Hajó típusa: Dafour 45 Classic
A regisztráció száma és kikötője: 6979 / PIRAEUS
Nemzetközi megkülönböztető jel: SX6747
Építési hely: Franciaország
Felújítás: 2009
Hossza Összesen: 13,68 m
Szélesség: 4,30 m
Süllyedése : 1,80 m
Szöveti magasság: 17,32 m
Vitorlázás Felület: 77 m2
Teljesítmény: 75 Hp @ 3000 RPM
Gép típusa: Volta Penta D2-75F
Kabinok száma / WC: 4 Kettő / 4
Az utasok száma:10 fő
Tápegység: DC 12V és AC 220V
Légkondicionáló: kényelmes tartózkodás a forró nyári napokon.
Friss víz: Korlátlan ivóvíz vagy forró zuhany.
Zene: Nagyon sokféle zenét kínálunk, de USB-stick használatával kedvenc zenéit is hallgathatjuk.
Ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre
Koktélbár
Búvár felszerelés a víz alatti kalandok számára.
Mentőmellények: Speciálisan tervezett mentőmellények nem úszóknak.

kapitanyokÁltalános tudnivalók – 5 órás vitorlázás hajóvezetővel – programunkról:
Az 5 órás program nem elég hosszú minden élmény átéléséhez, de kiváló alkalom a vitorlázásba való belekóstolásba.

Foglalás: 3-4 nappal az indulás előtt a költsége teljes összegének befizetésével.
A befizetett program lemondási határideje az indulási nap előtt 24 órával.
3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott a vitorlázás, a kapitányunk nem tudja értük vállalni a felelősséget. Ha mégis érkezik ilyen kisgyermek, az esetben biztonságos, ha a szülő a kabinban tölti vele a kirándulás java részét.

A foglaláshoz a teljes név megadása szükséges. Gyermek 5-10 éves korig. 10-15 éves személy számára a felnőtt árat számítjuk, de életkorának megadását kérjük. Mivel a létszám 10 főig engedélyezett, esetleges plusz 1 fő még lehetséges, ha több közepes korú gyermek van a vendégeink közt.

Az indulás minden esetben a Limenas parti útján levő ingyenes autóparkoló feletti vitorlás hajókikötőből történik. A partszakaszt a Theogenis szobor és a Kis "Theatro" főtér alatti részen találjuk a parti sétálóutca kezdeténél a nagy hajókikötő felől érkezve.

Amikor a csoporttal indulok, a Potámia falu főútján lévő Topsis Supermarket felső parkolójában van az autós találkozó. Fontos az időpont betartása.
A kirándulásra egyénileg érkezés esetén fontos, hogy a vitorláskikötő nem tévesztendő össze a kompkikötővel vagy az óváros részén található egyéb kikötőkkel.

A vitorlázás egy erősen időjárásfüggő technikai sportág, így a körülmények mindig befolyásolják a program megvalósulását. 40 km/óra feletti szélben, szakadó esőben és 15 Celsius fok alatti hőmérsékleten javasoljuk a program elhalasztását. Ilyen esetekben mindig biztosítunk díjmentesen új időpontot a meghiúsult kirándulás pótlására.
Az iménti ok miatt, ha a vitorlázás napján nincsen jó idő, reggel indulás előtti egyeztessenek velem, hogy alkalmas-e az időjárás a vitorlázásra.
Kérjük, minden esetben próbáljanak meg időben érkezni. Az indulás előtt 20 perccel kötelező az indulásra készen való megjelenés. Hajóink be vannak táblázva egész napra, így ha késnek, akkor sajnos az az Önök idejéből megy le.

A vitorlás általános útvonala: Az 5 órás vitorlázás során kikötésre több helyen van lehetőség. Az útvonal alábbi partszakaszából a vendégek közös megegyezéssel szabadon választhatnak.
Evreo Kastró - Makri Ammos Hotel strandja - Hippi part - Saliára márvány beach - Vathi beach báros márványpart - Vathi elhagyott hoteles márvány part - Pirgos szirt - Platanos öble - Skála Panagia. A szél erősségétől és irányától függően lehet 2-3 megállót tartani, melyek kb. 30-45 percesek.

Kutyák, macskák nem vihetők fel a vitorlásra.

Ha fehér vagy világos talpú cipőben érkeznek, azt megköszönjük a hajók nevében is. Magas sarkú vagy talpú cipő viselete nem engedélyezett. A cipő lehetőleg ne fogjon, bár általában felesleges lábbelit viselni.
Ezenkívül nincsen más kikötés a ruházatra, mindig az időjárásnak megfelelő, kényelmes öltözetet javasolunk. Szél esetén melegebb ruha viselése is szükséges lehet. A kabinjaink minden vendég személyes holmijainak elhelyezésére megfelelőek.

Mentőmellény minden hajónkon van, ezt nem kell külön kérni sem.

Ételt, italt nyugodtan hozhatnak magukkal a hajóra, és bármikor el is fogyaszthatják azt ott. A hajóbárban is kapható jeges kávé, frappé, sör és üdítő.
Az étkezés lehetséges a programmal egybekötve. Teljes létszám esetén szendvicset vagy hideg ételt tudunk adni. Kis létszám esetén lehetséges a paradicsomos mártásos garnelarákos makaróni kérése előzetes megrendelés esetén.
A szendvicses étel költsége: 5 Euró/fő. A garnelarákos makaróni 10 Euró/fő.
garnelarakos makaroni

Vitorla árboc bontása 2-3 Beaufort szélerősség (szélerősség) felett rövid szakaszra lehetséges.
Horgászni nem lehet ezen a hajón biztonsági okok miatt.
A partokat 5 méter mély vízmélységig lehet megközelíteni. Ezért is kisgyermekek részére csak feltétellel ajánljuk ezt a típusú hajókirándulást.
A hajóról történő vízbemenetek mindig a hajófar lépcsőjéről lehetségesek. A hajóról vizbe ugrálás minden megállónál lehetséges.
Könnyű búvárkodáshoz a hajó személyzete felszerelést biztosít.

Vitorlás hajó menetidő:
Délelőtti: 9.00 - 14.00

A vitorláshoz Érkezés 8.45 óra Távozás 14.15 - 14.30 óra
Délutáni: 15.00 - 20.00
A vitorláshoz Érkezés 14.30 óra Távozás 20.15 - 20.30 óra

Árak:
Felnőtt 40 Euró/fő/felnőtt - étkezés: vitorlás mezé. A mezé tartalmazhat egy kis hideg szezonális ételt. Saláta, gyümölcs, étel kóstóló mely lehet friss tengeri falatka is.
Felnőtt 45 Euró/fő/felnőtt - étkezés: vitorlás mezé + vitorla szendvics
Felnőtt 50 Euró/fő/felnőtt - étkezés: vitorlás mezé + vitorla paradicsomos garnelarák makarónival
A gyermek ár 5-10 év között a fenti árak 50%-a.

Potámia faluból Limenas vitorláskikötőjébe utazás menetideje:
A reggeli órákban a menetidő max. 25 perc lehet. A délutáni órákban erre a menetidőre akár 35 percet is kell számolni Panagia falujának vagy a hegyi szerpentin forgalmas útszakasza miatt.

A gyermekes családok, illetve kik esetleg bátortalanok a hullámosabb tenger esetén, a délutáni programra kérjenek időpontot. A tengeri szél, a „meltemi” vagy a „meltemia” nyáron a nagy hőség szakaszában jellemző. Ez azt jelenti, hogy a reggeli órákban gyenge tengerhullámzás van. Ahogy a délelőttbe megyünk át, a meleg nőttön nő, majd ezzel a tenger hullámzása is erősödik. 14.00 óra táján kezd ez a tengeri jelenség a visszájára fordulni, majd délután 19.00 órára újra a reggeli tükörsima nyugalmi állapotába kerül. Talán többen emlékeztek, én ezt sokszor úgy neveztem felétek, ez a szél a szigetünk természetes égi ventillátora.
meltemia

A Meltemia szél hivatalos meghatározása:
A Meltemi (meltemia) éves nyári helyi napi szél, amely a görög tengerekben és különösen az Égei-tengerben jelentkezik. A Jón-Adria és az Adria kisebb intenzitásúak. A szó etimológiája török eredetű. Az ókori görögök "az éves szél"- nek nevezték, ami az azt követedő évezredekre is használatban maradt az emberek által. A szezonális szelek kategóriájába tartozik. Az éves szél északi irányból érkezik, friss hűs levegőt hoz, melynek következtében kellemessé válhat a nyár. Az északi görög területekre, a kis-ázsiai területekre és a Földközi-tenger egyéb részeire a Balkán feletti igen magas légkörből képződik. Az India feletti forró emelkedő légáramlatok beörvénylenek a magas nyomástól a keleti Földközi-tenger felé. A májusi időszakra június hónap első szakaszáig gyenge északi szél a jellemző. Kettő-három hét után ezek is elcsendesednek. Június középső és a július felé eső szakasza úgynevezett szélcsendes időszak. Ez időszakban 1-3 szélerősség a jellemző. Majd július hónap beálltával a nagy hőség időszakára kezdődnek az éves szelek azaz a meltemia. A nagysága 6-7 szélerősség is lehet. Ez októberig kitarthat.
Általánosságban elmondható, hogy az ilyen időjárás, a meltemia idején az égbolt tiszta és türkizkék. A tenger a délelőtti óráktól a kora délutáni órákig igen hullámos, valamint nagyon tiszta a légköri atmoszféra. A meltemia okozhatja a kisebb csónakok kijárási tilalmát, különösen azon a napon, amikor a legnagyobb intenzitással fúj, főleg a legmagasabb hőmérséklet óráiban.


JÓ TENGERI SZERENCSÉT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!


Képes ízelítő az első vitorláskirándulásról:

Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018
Vitorlás kirándulás - 2018

Aki többet szeretne e különleges sportról tudni.
Vitorlás szótár:
vitorlás lexikon
vitorlás szakkifejezések