21 perces videó a gyalogtúra élményeiről.
Köszönet Xabi78-nak a videóért! Profi munka!

 

 

A túra útvonalának track-je letölthető kml formátumban. Ez pl. a Google Maps programba is beleilleszthető.
{phocadownload view=file|id=85|target=s}

Honey irása - Potamiából gyalog az Ypsarióra

Hozzászólások  

0 #1 :)Edit77 2012-03-20 01:00
Hát igen Ági Drága! De azért arról se feledkezzünk meg, hogy mi meg egy felejthetetlen dzsiptúrán vettünk részt ez idő alatt. Teknőccel, kövekkel, kendrossal, fügefával, ami majd kisodort a kocsiból, mert nem álltál meg egy Istennek se, hiába sikítoztam :))))Ha Szabi a "lábad" akkor nekem Te meg a szemem vagy, legalábbis akkor és ott mindenképpen az voltál :) ??Puszillak :)
0 #2 Két lábon járó és guruló csoda!Ági 2012-03-20 01:00
Gyerekek, Szabolcs a világ legjobb túrázója! Edi a felesége meg a leglelkesebb tünemény asszonya! Szabi, hol két keréken, hol gyalog... Őt emlegettem, hogy hol vagy lábam.Tudjátok sokszor eszembe jut az a mese, mikor a királyfi világgá indult, és összetalálkozott valakivel, aki messzire tudott dobni. Majd együtt mentek tovább. Majd ketten vándoroltak tovább. összetalálkoztak valakivel, aki gyorsan tudott futni. Innentől 3 an vándoroltak ...stb. Ismeritek a mesét. Hát ilyenek vagyunk mi is. Szabi a mi lábunk! Ó, mily boldog vagyok... Ha addig nem tudom bejárni azt az immár fél éve általam üldözött utat, Szabi pontot tesz a végére!!!!!!!!!!!Akkor lássatok majd csodát!
0 #3 .emerald 2012-03-20 01:00
Hát nem semmi túrát nyomtál le Szabi, még a mi kedvünket is meghozod az éves egyszeri sétánkhoz :lol:De mi azért megelégszünk az első felvonással is :P
0 #4 köszönetlovas zsuzsa 2012-03-20 01:00
Tegnap megnéztem, nagyon tetszett, köszönjük!
0 #5 CsodásAnna 2012-03-21 01:00
Hát tényleg hoztunk mindent. Szerencse, hogy ismerőseink hazahozták a nagyobb mennyiséget, mert hozzánk már kevés minden fért be.Most áprilisban pár napra meglátogatjuk a szigetet, kiváncsi leszek, most milyen "zsákmányokkal" térünk haza.A teknőst Áginál kitettük, és ha jól tudom, akkor elcsavargott pár nap után.
0 #6 Csúcspamag 2012-03-21 01:00
Csúcs ez a film a csúcsokról! :D
0 #7 re: CsodásEdit77 2012-03-21 01:00
Ez bizony akkor volt :)) És be is tudtalak azonosítani, hogy írtad, hol utazott a teknős :)))))De nevettem :) Hoztunk le mindent a hegyről, amit csak értünk :))puszik :)
0 #8 CsodásAnna 2012-03-21 01:00
Végig néztem a videót, fantasztikus.Ez akkor volt, amikor a teknőc a lábam között utazott, és Ági telepakolta mindenféle levelekkel az autót, hogy a teknősnek jó helye legyen?És már az autóban nem fértünk el a rengeteg kőtől és fától? Csaba csodás dolgokat készített az akkor talált "fadarabokból". A túra valóban felejthetetlen élmény volt. Többször megesett, hogy csukva volt a szemem amikor a párkányon "autóztunk". Remélem idén lesz még hasonlókban részünk.
0 #9 TanulságokXabi78 2012-03-21 01:00
Köszönöm szépen! Ági: szavaid megtisztelők, de én max. csak kocaturista vagyok, bár annak legalább lelkes és elég őrült (nem vak ez a ló, csak bátor…) :) A tünemény asszonnyal meg teljes mértékben egyetértek.Anna: de igen, akkor volt. Juteszembe, mi van a teknőssel???Tanulságok:Vízből sosem elég a hegyen, minimum 2 literrel indulj, és ahol lehet, tankolj. 30 fokban, napsütésben nagyon nagy mennyiség fogy (volt olyan bringatúrám, amikor összesen majdnem 10 liter vizet fogyasztottam el). Ha van izotóniás porod, vigyél belőle magaddal, mert nagyon komoly mennyiséget izzad fönn az ember. Csokit ne vigyél, mert rommáolvad, helyette péksüti, müzliszelet, szendvics. A sokadik órában kívánni fogod a sósat, kis zacskó sósmogyoró nagyon jól bír esni, (de csak ha van vized!)A cipő fontos, ha van túracipőd, túrabakancsod, ne restelld fölvenni. A sziklákon jól jön a tapadás, a bakancs pedig megtartja a lábad a gördülő köveken is.Az Ypsario-Pr. Ilias szakaszt, és a lejövetelt csak azoknak ajánlom, akiknek van magashegyi túra jártasságuk. Nem kell hegymászónak lenni, de azért némi magashegyi túratapasztalat nem árt (Tátra, Fogaras, Kárpát koszorú bércei megfelelő alapok). Kitett részek azért nincsenek, de néhol azért fontos a biztos lépés, és a szédülésmentesség. Brahiból, gyakorlat nélkül eszedbe se jusson megpróbálni, ha még nem voltál hegyi túrán. A hegy nem tréfadolog.Komoly a szintkülönbség (a teljes túra kb. 1500 m szint föl és ugyanannyi le, (ez kb. a Parádsasvár-Kékestető 2x)), ezért nyugodt tempóban haladj. Aki túrázik, annak van kialakult ritmusa, de sietni nem érdemes, a meleg és a nap gyorsan bünteti a meggondolatlanságot. Érdemes korán indulni, hogy a leghúzósabb fölfelé szakaszt még viszonylagos hűvösben tedd meg.Kendőt, sapkát érdemes vinni, én a végén az egyik kendőmet a nyakamba kanyarítottam, mert a nap égette a tarkómat. A pólón keresztül is le tudsz égni, érdemes reggel bekenni magad mindenhol, a karodra-tarkódra-arcodra pluszban vigyél magaddal egy keveset a hegyre is.GPS lehetőség szerint legyen nálad, a fák között, ha elkavarsz, nem tudsz máshogy tájékozódni.Ha van túratársad, jobban telik az idő, és könnyebben átlendülsz a holtpontokon, a nehezebb részeken pedig tudtok segíteni egymásnak.A legfontosabb: sokszor álljál meg és nézzél szét. Ne siess, ne kapkodj, járj nyitott szemmel. Élvezz ki minden percet, nézz meg minden sziklaformát, panorámát, szívd magad tele friss levegővel. Ezek az élmények egy életre szólnak. Én most is mosolygok, és bármikor máskor is, amikor eszembe jut ez a túra.Ne feledd: „pain is temporary pride is forever” azaz a fájdalom átmeneti, a büszkeség örök!
0 #10 Mindenfelé vezető utakXabi78 2012-03-22 01:00
A Pr. Iliasnak a tövéig el lehet menni dzsippel (én quaddal végigjártam azt az utat), onnan a csúcs (hbitustól függően) kb. 15-40 perc. A dyo kefalosz alatt lévő kereszteződésnél (ahol találkozik a prenosi, a panagiai és a tumba felé vivő út, ott indul egy út, amelyik keresztülmegy egy kis, elhagyott márványbányán, és továbbmenve a maries-ypsario útra visz ki. Ha elindulsz ezen az úton, a kereszteződés után kb 1 km-el balra (az első balos kereszteződés) van egy elég elhagyott, de még éppen járható út, ez pont a Pr. Ilias csúcs mellett ér véget, onnan a csúcs kb. 4-500 m (szintben olyan 100 körül lehet?). Nyáron, ha lesz időd, szívesen megmutatom (tavaly csak azért kaptál haladékot, mert lesántultál :) )A másik útról, amiről beszéltünk:Nézegettem a leírásodat, meg a térképeket, és úgy gondolom, tudom, hogy melyik útról beszélsz, de az sajna ott nem visz át a gerincen, abba az útba csatlakozik bele, amiről nézegettél fölfelé. Viszont van egy út, ami az úttörőtábor környékéről indul, ez fölvisz a fölső kápolnáig (pr. Elias). Ez viszont dzsippel nem tűnik járhatónak, csak gyalog (hasonló jellegűnek néz ki, mint az ypsariora menő gyalogút). Attól viszont nem kell tartanod, hogy unatkozni fogok, az út végigjárását ugyanis a déli gerinc felfedezésével fogom összekötni (ahogy nézegetem, egy kicsit "érdekesebb" túra lesz a tavalyinál).Nyáron, igény szerint, csinálhatunk egy "privát túrát", és a kérdéses szakaszokat végigjárhatjuk, ha lesz hozzá kedved :) :twisted:
0 #11 Bravó!Ági 2012-03-22 01:00
Hát ez az a csúcs, amire szintén vágytam. De ott ahol kezdett izgalmas lenni, valóban aggódtam. Még jó, hogy tudtam a végét... Nézem a különféle térképeket.A Prof. Iliasz csúcstól 500 méterre láttál Prenos felé egy utat???Lemezes rétegekben alatta lehet 500 re le Prenosnak, 1000 méterre le Limenasnak egy út. Keletre pedig másfél km lehet A Panagiai út.Én közlekedek ezen.De valóban ott csak hegymászó kötéllel lehet...Aggódtam, ahogy jöttél le.S ami még az érdemed:Már az is, hogy a Ypsárió csúcsig tudtál beszélni menetközben, az nagyon nagy szó.Utána viszont lehetetlennek minősítem a sétálással egybekötött beszélést. Kimerültség...Tűző nap... Megmagyarázhatatlan nagy energiád volt!A fejtetőn a kutacs rész, - ami csak felnőtt korban csontosodik be- az a felelős a beszéd központért. Az ha átforrósodik, nem tudunk beszélni.Hogy a csudába bírtad szuflával...???Én kora délutánra menetelés nélkül is már csak rekedt hangon tudok beszélni.Szabi, minden elismerésem a tied!Profi volt a túra is, a felvételed is. Az idegen vezetésed azon túli teljesítmény volt!Hangsúlyozom, biológiailag lehetetlen teljesítmény!Kíváncsi leszek összehasonlítva ezt a túrádat azzal amit én tervezek, hol mondod, hogy csodálatosabb a természet.Itt a nagyság, a zordság a varázsos.Azon meg, amire majd én kérlek, a vegetáció különlegessége lesz talán rendkívüli .Bár az adrenalin szinted nem fog az út veszélyességétől a csúcsokig menni.Izgalommal várom a nyári érkezésetek!Köszönet a csodás felvételért.
0 #12 Csúcsok csúcsa!Ági 2012-03-23 01:00
Bevallom kacérkodom egy jó társasággal felhúzatni magam! ;)Az Apollon nem jelzett még vissza a szerződésemmel kapcsolatban. Ha ott lapáton leszek, akkor egész héten hol a hegyekben, hol a tengeren csavargok majd!Az esetben tehát szárnyaim lesznek, és akár kettő sétát is beleteszek.De azt tudnod kell, hogy lassú vagyok. És minden alkalommal megállunk bogarászni...Edit is visszük magunkkal. Akkor már kettőnket húzhatsz!Este meg a libák etetnek majd meg őket, mert én oly hulla leszek, hogy elátásukra erőm nem lesz. Május 15.e körül derül majd ki a nyaram.
0 #13 túrakiflic 2012-03-23 01:00
Ezt a túrát nem mertük bevállalni az Ypsarió után,pedig Ági ajánlotta nekünk is.A fiuk teljesen fellelkesedtek,mikor most meglátták a videót....nekem soknak tünik,mondjuk az Ypsariót is alig éltem túl:DSzabi szerint szédülösöknek nem való......de attól tartok,nem fogom megúszni ha idén megint Thasosra megyünk:D
0 #14 Ypsario-Profitis IliasHoney 2012-04-02 02:00
Ez egy nagyon jó videó!!! Jó volt újra látni, hiszen nekünk "csak" fotóink vannak és "csak" az Ypsariós részről.Gratulálok a túra sikeréhez, minden elismerésem. Jó volt látni a padot, ahol tüdőmet kishíjján kiköpve henyéltem :-)Szerintem a kirándulás feledhetetlen annak, aki megteszi. Bár nagyon szeretünk kirándulni, de nem valószínű, hogy a Profitis Iliast bevállalnám. Legalább így virtuálisan "megvolt".

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel