A 2012-es magas üzemanyagárak miatt a taxiköltségek emelkedtek. 1,6-2.00 Euró/liter/üzemanyag.
Az általános taxiár 170 Euró/Keramoti-Thessaloniki repülőtér egy útvonalra. Amit mi tudunk adni, ott ez az útvonal az idén 130 Euró.
Ez évben javaslom a repülővel érkező vendégeknek, hogy a reptéren béreljenek autót.
Vendégeink segítségével tanácsok az autóbérlésre a repülő térről:
 
1.  Gábor által

Tehát a Potos megfelelő és a legolcsóbb autókölcsönzőnek tűnik.
A reptéren fel tudjuk venni a kocsit és le tudjuk adni Thassos-on (Skala Potamia). Sajnos a minimális bérleti időtartam ebben az esetben 7 nap. Nekünk 3 nap is elég lett volna. Az alkudozások után 7 napra odaadnak egy class 'A' kategóriájú kisautót 170 Euró-ért, benne egy 21 Euro-s alap FDW biztosítással. Lehetett volna talán olcsóbb árat is megcsípni, ha az indulás előtt 3 napon belül kérünk árajánlatot, de ezt nem választottuk, mert nagyon bizonytalan, hogy egyáltalán lenne-e szabad autó.

Hazafelé meg Thassos-on felvehetjük a kocsit és másnap leadhatjuk a reptéren 50 Euro + 3 Euro-s alapbiztosítási díjjal.

Ez így nem olyan sokkal drágább, mintha busszal mentünk volna (az kb. 170 Euro lett volna oda-vissza). De ebben az esetben a menetidő sokkal gyorsabb, kényelmesebben utazunk és nem megy el az utazással az egész napunk.
 
A szerkesztőség  kiegészítője: A POTOS autókölcsönzőnek a sziget teljes területén minden faluban vannak üzletei. A konkrét Potos autóbérlő a Skála Potámia-i centrumban van, az Ostria Hotel és a Dimitris apartmanunk közt.
Az egyhetes bérleti díja egy teljesen logikus ár az itteni viszonyításhoz. A hazafelé 53 Eurós  egy napra bérlés egy kicsit magas, de tekintetbe véve a transzfer szolgáltatási lehetőséget, végeredményként nagyon jó megoldás.
Kérésem, hogy akik repülővel érkeznek, szállásfoglalás előtt mindig nézzék meg a kompmenetrendet, és ahhoz igazítsák a napokat.  Gondolok arra, ha reggel 8 órakor indul a gép Salonikiből, akkor a szigetről már előző este el kell hagyniuk a szállást, ill. a szigetet.

 
 
2010.08.25:
A repülővel Thesszalonikibe érkezők felé egy óriási jó hírem van!
Találtam egy olyan taxist, aki a reptérről Keramotiba hozza vendégeimet.
1 - 2 fő 70 euró/egy út.
3 - 4 fő 90 euró /egy út.
A bőröndök és az utazótáskák száma annyi lehet, amennyi a tetőcsomagtartóra ill. a Mercedes csomagterébe befér.
Más személyeket nem vesz fel a taxi az út során.
Az esetleges repülőkésésre többletköltséget nem számol fel, megvárja a késő repülőt a tranzitban.
Így időben, bonyodalom nélkül érkezhettek Keramoti kompkikötőjébe.
A visszaút szintén Keramoti kompkikötőjéből történhet a reptérre.
A hajóra szálláskor hívnotok kell, és én értesítem a szállásadót, aki vagy személyesen a saját autójával vár benneteket a limenasi kikötőben, vagy taxit küld a vendégeiért.
Ez a taxis megoldás könnyű, és a lehetőségek közül egy olcsó megoldása annak, ha valaki a szigetre repülővel szeretne jönni.
Már kipróbáltuk, működik a repülővel érkező vendégeink teljes megelégedésére.

A repülőjegyek beszerzésében változatlanul nem tudok segíteni.
 
 
A Keramotitól 4 km-re levõ Megas Alexandros repülõtérre a Bécsen keresztül közlekedõ légitársaságokkal repülhetnek.

Bécs - Kavala (Megas Alexandros) között az alábbi légitársaságok közlekednek (közlekedtek):
- Austrian Airlines
- Niki Luftfahrt
- Air Berlin


 

Hozzászólások  

0 #1 Niki! Keramotiba?balazsh 2011-02-04 01:00
Nem Theszalonikibe? Ági már azt írja, de szerintem is oda mentetek, ha Budapestről indultatok.
0 #2 Ti voltatok a kisérleti repülőseim!Ági 2011-02-04 01:00
Bevallom én jobban aggodtam értetek, mint ti magatokért! Az aggódásom fő oka, hogy nem kért garancia előleget a taxis, meg amikor ide felé nem akarta elfogadni a pénzeteket, hanem mondta majd vissza felé a másik taxis felé fizettek... Ezen hüledeztem még jobban. Amikor azt is mondta, hogy ő vár rátok egy órát, ha késtek akkor is, ez megint újdonság volt nekem. Ami még rekord e történetben: Mondtátok ti is, ő is, hogy hajszál pontosan másfél óra szükséges számára Thesszalinki reptér és Keramoti kikötői útvonalra. Igen, 1 óra 30 perc!!!Tény és való szenzációs a szolgáltatásuk.Köszönöm, hogy eszetekbe jutottam. Boci csokis üdvözletem küldöm a párodnak is.Az Aiolos tulaj felé is közvetítem megemlékezésetek. Hisz a köszönet nekik is jár. Dimitra is örülni fog nektek.
0 #3 Repülős utazásNiki 2011-02-04 01:00
Üdv Mindenki!Azért írok, hogy megosszam ezen élményeimet a szigetre való kijutással kapcsolatban, repülővel. Már régóta szerettem volna megosztani a tapasztalataimat, ugyanis mi tavaly nyáron utaztunk ki a párommal repülővel, dehát sosem késő, és remélem, még így is segíthetek valakinek ezzel . :)Szóval mi Budapestről indultunk repülővel, kb. egy órás út után szálltunk le Keramotiban. Itt várt ránk a taxis, akit Ági szervezett Nekünk -akinek ezúton is köszönet érte-, és repített minket egyenesen a kikötőbe, Limenasba. Jól elfértünk, nem hosszú út kocsival, és szerintünk így nagyon megérte, hiszen nem kellett kétszer a buszra várnunk, átszállnunk minden csomagunkkal. Pontosan elértük a kompot, a sofőr nagyon kedves és beszédes, azonnal megkedveltük. A visszafelé út ugyanilyen simán lezajlott, ő a kikötőben várt már minket fülig érő vigyorral :)Szóval ezt a lehetőséget ajánlani tudom mindenkinek: gyors, egyszerű, kényelmes, és mindehhez képest szerintem megfizethető :)És ezúton is még egyszer külön köszönjük Áginak és Az Aiolos tulajdonosának, Dimitrának a rengeteg segítséget, és mindent, amit értünk tett!!! :)
0 #4 repülőútkisborsikatalin 2011-02-05 01:00
Persze.Mégis kíváncsi voltam mibe kerül. Mert, ha egyszer nyerek a lottón.... :D
0 #5 Re: Repülőút-Nikibalazsh 2011-02-05 01:00
Szerintem minden a repülőjegyen múlik. A repülőjegyen felül taxi (lásd fent) és komp (2010-ben 3 Euró/fő) költséggel kell számolni.Ahogy nézem most nincs fapados járat Budapestről, a Malév úgy 20.000 Ft/fő/út körül visz.Két főnek ezt kiszámolva:repülőjegy: 80.000 Fttaxi: 2*70 E (40.000 Ft)komp: 12 E (3500 Ft)Össz: kb. 123.500 FtEnnyiből autóval is leértek, és annyi cuccot visztek, amennyit akartok (belefér a kocsiba) és még bérelni sem kell kint közlekedési eszközt.De ez csak egy vélemény. Egy megszállott autós véleménye. :)Egy biztos, autóval lakástól az apartmanig nem lesztek ott 6-7 óra, csak 14-15 óra alatt. Mert nektek kb. ennyi lenne az út repülővel (Ferihegyig (1,5), check (1-2), repülőút (1), taxi (1,5), komp (0,5), apartmanig (0,5)).
0 #6 Repülőút-Nikikisborsikatalin 2011-02-05 01:00
Megkérdezhetem, hogy így mennyi volt az utiköltség? Egy ideje gondolkodunk azon, hogy repülővel kellene utazni.
0 #7 Taxis 2012?KomadiP 2012-04-03 02:00
Sziasztok, en azt szeretnem megkerdezni, hogy ez a taxis megoldas mukodik e 2012-ben is? A mostani repulojegy arak mellett erosen gondolkozunk ezen a megoldason. :)
0 #8 Taxi Thessaloniki-KeramotiEráth Petra 2014-07-29 02:00
Kedves Ági,Még korábban írtam kompjárattal kapcsolatban. Utólag is köszönöm a gyors választ.;)Most egy más jellegű kérdésem lenne. Ugyan nem rajtatok keresztül foglaltam szállást, mégis feltenném a kérdést, hogy van-e lehetőség kedvezményes taxizásra Thessaloniki - Keramoti útvonalon aug. 7.-én kb. 11 órakor. Ha megoldható, természetesen érdekelnének a feltételek is.Köszönöm a segítséget előre is.Szép időt!;)Üdv,Eráth Petra

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel