A szállásfoglalásról

Mivel az idei szezonra is érdeklődnek már kedves vendégeim, előrehozom ezt az ismertetést.
 
 
2011-től vonatkozóan annyit tennék hozzá:
Az Európai Unión belül történő euró átutalásokat 2008-tól szabályozták.
Viszont bankonként más és más lehet az átutalás költsége.
Kérek mindenkit, a foglalási előleg elküldése előtt tájékozódjon saját számlavezető bankjánál, milyen kezelési költséggel jár adott összeg átutalása, mind bankfiókban személyes ügyintézés esetén, mind internetes utalás esetén.
  
A szállásfoglalási, számlázási és egyéb fontos tudnivalók.
Fontos részletek az E.O.T. FEK B 166/9.2.78. rendeleteiből.

Tisztelt Thassosra vágyók!
Mivel elindult a szezon, és  utazási iroda helyi képviselője is vagyok, ezért a munkám megkönnyítése érdekében kérnék szépen mindenkit, hogy mielőtt levélben kérdezne, nézze át az alábbi leírásokat. Mindezt azért kérem, mert már csak kora reggel és késő este van időm a számítógép elé ülni. Igyekszünk minden "alapkérdésre" választ adni a honlapon, hogy minél több információhoz jussanak a foglalás illetve megérkezés előtt.
 
 
Ha esetleg valami fontos közérdekű tudnivaló kimaradt volna, akkor kérem jelezzék a szerkesztőség felé (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A szállások minden évben a piac diktálta szabad árakkal dolgoznak. Elõnybe létesítve a 10 - 20 fõs baráti társaságokat, a hosszabb tartózkodási idõt, és a szezon elején és végén érkezõ vendégeket.

 

2007-ban pl. Madragóra Apartman. Ár kategória: Június 60-70 Euró, Július: 75-100 Euró.
Három család kérte le az egész épületet június utolsó hetétõl 2 hétre. 3-3-5 fõre. Az árak így a következõképpen alakultak: 50-50-68 Euró/apartman / nap. Ez a lekérés 2006 karácsonyakor történt. Ha ugyanezt a kérést áprilisában tesszük a szállás felé, akkor 15%-al biztosan magasabb az ár. Májusban már nem tudjuk lekérni az összes szobát, mert esetleg csak egy szoba marad szabadon, amit megkockáztat a tulajdonos, hogy az engedélyezett maximált áron adja ki. Tehát fontos a minél elõbbi foglalás megtétele is.

Az azonos szállásokra visszatérõ vendégek - némely szállásnál - kicsiny kedvezményt is kaphatnak.
További kedvezmény lehetõség szezon elején és végén, ezt egy példával mutatnám be:
Június közepétõl két hétre 3 család 3db 4 fõs apartmant kért. A szállásadó a meglévõ apartmanjából már csak egy apartmannal rendelkezett szabadon, de voltak még üresen stúdiói. A 4 fõs apartman 45 Euró/ napba került volna, a Stúdiók 28 Euró/ nap. A vendégek megkapták a 4 db stúdiót a 2db apartman árában.


Jó, ha tudjuk azt is, hogy a foglalást tevõk milyen neműek, korúak. Pl.: Kérnek egy 4 fõs apartmant. Nagymama, unoka, édesanya, édesapa. Ez esetben tudom: létszükséglet a külön hálószoba! Oda kell figyelnem arra is, hogy a szülõk kaphatnak franciaágyat, de a Nagyi és az unoka valószínűleg nem szeretne közös kanapéágyra vagy emeletes ágyra feküdni, még akkor sem, ha nagyméretű!

A turizmus emelkedését a görög kormány is elõsegítette. Minden személy, aki biztosítással rendelkezik, az állam pénzén nyaralhat egy hétig. A nyugdíjasok ezt a kedvezményt háromszor is igénybe vehetik. Egy átlag kategóriájú 4 fõs szállásért a szállástulajdonos 100 Euró díjat kap a biztosítótól. Ez az év bármely szakaszára érvényes, de a görög családok is fõleg az iskolai év befejezésétõl augusztus 31.-ig használják ki. Június közepétõl augusztus végéig ne induljanak el elõzetes szállásfoglalás nélkül. Kérem, vegyék komolyan ezt a figyelmeztetést.
 

Friss információt a kempingekről fórumunkon is találsz: http://thasos.hu/forum/2/26

 

A kemping honlapja.

Elhelyezkedése az öbölben (zöld sátor):

 

 

2008-as árak:


A szállásra nem kell, mert személyenként jár egy. De a strandra kell törölközõ, mert a szálláson lévőt nem szabad oda kivinni.

 

 

endeel