Egy csudajó hangulatú összejövetel ért véget alkonyatkor.

Thassos barátai, Ági barátai, egymás barátai a virtuális világból személyes találkozással pecsételték meg a barátságot.

Sajnos, azok közül, akik jelentkeztek a fórumon tél végén közzétett felhívásra, nem mindenki tudott eljönni. De a "kemény mag" együtt volt - és várjuk, hogy a legközelebbi alkalommal még több barátunkkal tudunk majd kezet szorítani és megölelni egymást!

Helyszín : kisborsikatalinék nyaralója.
A képen látható módon vártak minket! :)

 A kis görög zászlókat saját kezűleg rajzolták-festették-ragasztották.

Gyönyörű meleg, napsütéses időnk volt.

A szabadban sütött hús mellé készítettünk görögsalit és tzatzikit. A fiúk sütötték a húst, a lányok aprították a zöldségeket, a gyerekek játszottak, lemezről görög zene szólt.
Az olívaolaj és a bogyó Ági ajándéka volt! A saját kezűleg szüretelt olívából küldött a társaságnak!

(Amikor vásároltam a görög joghurtot és a fetát, a boltos kérdezte, olajat is kérek-e. Mondtam, nem, mert a Thassoson élő ismerősünk küldött onnan. Erre ő lelkesen magyarázni kezdte, hogy neki is van ismerőse Thassoson, ő is szokott kapni tőle olajat, és a thassosi olívaolaj túltesz mindegyik másik görögön, olyan, mint az életelixir, ha ő abból reggel bekap egy kiskanálnyit, úgy megy tőle egész nap, soha nem fárad el!)

A maradék görög joghurtot Honey-ék mézével elnyalogattuk. Balázs profi módon készített frappét.
A sok süti között spenótos lepény is idézte a görög nyaralást, kisborsikatalin sütötte. Zsuzsa citromos görög sütit készített.
Fogyott a Görögországból hozott ouzó és a (Budapesten vásárolt) Mythos.

 

A hangulatot igazán Ági ajándékai koronázták meg.
Kaptunk egy igazi halászhálót (illetve a golyós szélét), márványt a Márványpartól, és szíve-keze munkáját : olívát, fügelekvárt, szederszörpöt... gombát az Ypszárióról!!!  ... és még nem is tudom, mit, annyi volt. Egy szatyornyi nemrég szedett babérág is volt - amin ideutazott egy görög csigabiga is... :-)))
Thassosi hangulatot varázsoltak körénk.

 

Ágival beszéltünk Skype-on is, sajnos szakadozott az internetkapcsolat, de mégis hallottuk egymás hangját.

Hirtelen ennyit tudok írni - majd folytatjuk a beszámolót a többiek szavaival és képeivel.

Szép nap volt a mai!

Nem "történt" semmi, ami "esemény" lett volna - csak jó volt rámosolyogni a barátainkra.

Csoportképek. Sajnos későn kaptunk észbe, és már két család hiányzik róla. 

 

A találkozón készült képek:

balazsh képei:

pamag képei:

Honey képei:

Hozzászólások  

0 #1 Nem szóltatok!balazsh 2011-05-30 02:00
Hogy nem lehet ehhez a cikkhez hozzászólni! Most már lehet! :)
0 #2 Hogyan láttalak én benneteketÁgi 2011-05-31 02:00
Janiékkal a végen. A kis szöszi szépség az élen Jotáék első keresztlánya. ( Ostria kezdős és ota apartman rajongó)Ági, - Géza felesége, aki Efi szerint mindenki álom férje- az Efi féle füge fa bajnoknője, míg lányuk Luca komoly tehetségű növendéke Kostasz szobrászunknak. ( Ifigénia hegyi rajongó)Katáék?? ő e társaság elnöknője. Rendkivüli szervezőképességét már itt is láttam az Ifigénia házban! ( Ifigénia hegyi rajongó)Bazsi vidám családja minden szállás és taverna fő kedvence!( Pontios , Ostria kezdő, Jota rajongó) Pamag, mindannyiunk általi egyik legszeretettebb tüneménye, és a helyi szállások szezon utó hősnője. (Alexander, Ifigénia hegyi, majd parti_ Mond melyik a kedvenc kedvenc szállásod?)Honey, aki a fórum édes mézes mackója, ő a nagy sziget kirándulónk. ( Aethrion- Apollon)Igen, a humoros sörös korsónk Robi és Gabit nem látom itt, pedig a hangját felismertem. (Kohili stúdió)És lássuk csak kit nem kaptatok még lencse végre...Bocsika, Bocsika! Mentségemre legyen mondva, hogy a te hangod ismertem fel először az éter hullámain keresztül...( Ifigénia hegyi rajongó)Gondolkoztok a leíráson...Hát oly egyszerű! Semmi nem adja vissza oly jól mint egy -két, tíz, húsz idézet az előkészületi levélváltásotokból. Az oly őszinte, oly igyekvő és oly tökéletesen szervezési atrakció volt. És ebben benne van minden! Onnan idézzetek. Én már teszek is egyet!"És olyan volt, mintha már ismertük volna egymást."Igen!És tulajdonképpen ismertük is egymást valamennyire - ráhangolódtunk egymásra.Nem vidám volt, nem az a jó szó, hanem bensőséges. Szeretettel teli nap.Áldott nap volt. A gyerekekre se kellett rászólni... :lol:Köszönöm, hogy együtt lehettem veletek!Kati! egyrészt a többiekhez csatlakozva én is köszönök mindent nektek, másrészt személyesen is köszönöm, hogy figyeltél... :D
0 #3 A képről hiányzókpamag 2011-05-31 02:00
Bocsikának sajnos korán el kellett búcsúznia, mert estére be kellett érnie a munkahelyére. Ezért már 3-kor hazaindultak. Később Robiék is indultak, hasonló okokból.A kép csak később készült.
0 #4 taliHoneyék 2011-05-31 02:00
Szia Ági!!Megvolt hát az első Thassos találkozó. Nagyon jól sikerült!!! Bizonyára egész nap csuklottál, mert igen sokat emlegettünk.A meglepetést köszönjük, nagyon finomak. A kiwi lekvár isteni!! De a többi is mind-mind! Kivéve a kavics. Az nem ehető. De nagy kacagást váltott ki, amikor megláttuk!!! Így egy kicsit velünk voltál.Sajnos igen gyenge volt a térerő és ezért a telefonok nem igazán működtek, ugyanígy az internet sem. Ezért nem sikerült a skype- kapcsolat teljes egészében. Este csináltunk egy csoportképet is, de néhányan már nem lehettek rajta, mivel elfoglaltságaik miatt el kellett menniük: bocsikáéknak, cserrobiéknak és az én férjemnek is. Akik viszont a végsőkig kitartottak, rajta vannak a fotón. A halászhálót nem vágtuk szét, sajnáltuk. Inkább kineveztük a kis thassosi baráti társaság védjegyévé. Mivel a tervek szerint az ősszel ismét összejövünk és még utána is sokszor, mindenhová visszük. Balázs a megőrzője a relikviának!Sok puszit küldünk MezőtúrrólHoney és családja
0 #5 Áginak köszönetkisborsikatalin 2011-05-31 02:00
De jó ezeket olvasni. Én csodállak, mert mindenre odafigyelsz, mindenkire emlékszel , ki miben jó. Egyre jobban várom, hogy megint Thassoson lehessünk a családommal és örök barátainkkal Ágival és Gézával. Ági üzeni, hogy minden nagyon finom, amit tőled kaptunk. Csak egy valami hiányzott..... Efi fügefája. Kati, Pista, Katalin
0 #6 !!!!bocsika 2011-06-03 02:00
Mindig és mindig megnyitom minden nap,ha 1 percre is.THASSOSRA AKAROK MENNI!!!!!Két hét és indulunk nyaralni ,de nem érzem a bizsergést,máskor ilyenkor a bőrőnd ki van rakva és a lista elő véve,most bőröndünk sincs!! Miért van az ki érti???Valaki aki bölcsebb mint én mondja meg!!!!
0 #7 Spanyolban kötelezővé tették a fürdőruha használatát!Ági 2011-06-03 02:00
Rötyögtem rajtad! Ma hallottam a híradóban, hogy aki spanyolban pucérkodni próbál, hát borsos büntetést fizet! Istinek mond meg rosszul járt hát hogy máshova vágyott. Nem fog mégcsak monokinis hölgyet sem látni! Új törvény, most vezették be! ÖNGÓL!!! :D
0 #8 Spanyol????bocsika 2011-06-06 02:00
Ági!Te rötyögsz rajtam én meg rajtad Isti az Tamás,de tudod neki elég ami itthol van ettől a látványtól úgy gondolja elég a fürdőruhás kép!! ;)De a kérdésemre te sem adtál választ pedig biztos bölcsebb vagy!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel