Helység: Skála Panagia
Minőség:  5

Közönségi elbírálás:  Új

Távolság a tengerparttól: 300-400m
Távolság a kemping kis centrumtól : 150m

Távolság a Skála Panagia-i nagy centrumtól: 250m
Távolság a Skála Potámia-i centrumtól: 1500m  

Kontingens: 40 fő

Akrogiali-Aneseon Villa


Leírás

A szállástulajdonosok egy fiatal házaspár egy kisiskolás kisfiúval. 2009-ben kezdték meg életüket az öblünkben. Felépítették ezt a házat Skála Panagia részén, valamint Skála Potámia részén a Kohili stúdió előtti partszakaszon nyitottak egy tavernát Akrogiali néven. Szeretettel ajánlom ezt a tavernát minden vendégünk részére, akik a hagyományos görög ételeket kedvelik. Konyhájuk titka, hogy a tulajdonosok a larissai származásuk révén magukkal hozták a közép-görögországi, valamint a dél-thassosi, limenáriai ételízeket, szokásokat.

A ház nagy része 2010. nyarán került átadásra a vendégek részére. Az apartmanok belső berendezése és a hangulatos kert belső kiépítése 2011. húsvétjára készül el.

A ház helyzete

2006-ig a Skála Panagia-i öbölrészünkben csak közvetlen a partszakaszon levő egyetlen aszfaltút mentén léteztek létesítmények. A part felől inkább éttermek, bárok, és kevés  luxusvilla. Az út másik oldalán szupermarketek, gépjárműkölcsönzők és néhány apartman, valamint az öböl ékessége az üdülőfalu kezdetén: az Enavlion Hotel. 2007-ben nyitottak új földes utakat egy sorral bentebb a partot szegélyező aszfaltúttól. Addig tehát a falu kezdetén csak a Hotel Joánnis 4 csillagos szálloda, ill. az Enavlion 5 csillagos szálloda és a vízisport-telep volt az üdülő- és halászfalu kezdetén.

A Villa Anseon tehát erre az új útsorra épült.  Kiemelem rendkívül csodás kilátását, a háztól mintegy 400 méter távolságra levő gyönyörű hegykoszorút. A környékén a nyári melegben az álmosító hangú kabócák hangjától hangos olívaligetek vannak. Ezzel biztosítva, hogy bár pár lépésre van a széles, hófehér márványhomokos, sekély vizű parttól és a mindenféle szórakozási lehetőséggel ellátott centrumközponttól, mégis ideális a csend és szép természet kedvelőinek. Felhívnám a fiatal, discót kedvelő vendégek figyelmét, hogy e szállástól kb .500 méterre található az öböl egyetlen  táncos, európai jellegű discója, ahol este 22.00 órától hajnalig rophatják a modern zenére. ( Discótec: A Panagiából a partra vezető főúton szállásmentes övezetben a Skála Panagia-Skála Potámia-Hotel Joannis elágazástól vissza 450 méter távolságra. ) A fiatalok szórakozására ezen túl a szintén ide 400 méter távolságra levő kempinget ajánlanám. Itt mindenféle sporttevékenységen túl a part legpezsgőbb éjszakai élete folyik. Az öböl fiataljai minden éjszaka itt gyűlnek össze, valamint a főszezoni időszakban itt a kemping partján vannak kulturális szigeti rendezvények. A kemping ezen szolgáltatásai a sziget bármely részéről érkezőknek rendelkezésére állnak.

Tengerpartja

A legközelebbi lejutás a partra a szállástól a Hotel Joánnis főbejáratán át - bárki számára nyitott, akár autóval is keresztül hajtható. Így a part nincs még 300 méter távolságra sem. Előnyös azoknak használni ezen lejárót a partra, akik esetleg medencézni is szeretnének. A medencét és a bárt szintén bárki, a szigetre érkező vendég használhatja. (A medencebárban a késő délutáni és esti órákban kedvezményes koktélparti várja a vendégeket.)

Akik a normál lejárót használják, azok az Enavlion hotel előtti partszakaszra juthatnak fürödni. Ez a sziget talán legelegánsabb partszakasza. 2010-ben került kiépítésre innen egy kilométeres szakaszon egy kandeláberes parti sétány, ami nagyon romantikus egy esti tengerparti sétára. A parton itt a modern zenés koktélbárok találhatók, majd az öböl végén a legcsodálatosabb kilátású Vigli taverna, ahol hétvégeken népitáncos görögesttel várják a vendégeket. A parti séta vége lehet a vízen lebegő öreg halászbárkákkal teli kikötő.

A szállás tehát egyaránt ajánlatos fiatalok részére és kisgyermekes családok részére.

Maga a szállás e színes élet közepén egy csendes oázis. Jól elszigetelve, megbújva az olívaligetek közt, az emeleti részeiről csodálatos kilátást nyújtva az egész öbölre. Hogy ne csak helyzete, hanem belső kiépítése is tökéletes legyen, az ezermester kezű háztulajdonos, a művészi hajlamú háziasszonnyal  számtalan ötlettel kedveskednek vendégeik részére, hogy egy igazi  meghitt otthont alakítsanak ki, mind a romantikát kedvelők, mind a kisgyermekesek számára.

A kertben az első sarok a gyermekek részére van kialakítva. A kis belső oldalsó udvarrészen a gyermekek biztonságos füves részen labdázhatnak, hintázhatnak, bújócskázhatnak. Az alacsony, vaskos olívafán egy 2×3 méter alapterületű, 1,5 méter belmagasságú babaház várja kis vendégeit. Az udvar középső részén napozó pihenőágyak vannak. A legbelső részén a flekkenkert van. A kővel kiépített flekkenezőn elkészített ételeket napernyővel védett étkezőasztal mellett fogyaszthatják a vendégek a nap bármely szakaszában. (A vendégek magukkal hozott bográcsban való főzése is engedélyezett.)

A tulajdonosok a flekkenezőhöz közeli földszinti első lakásban laknak. Így az esetleges nagyobb társaság hangulata nem zavarja a szálláson lakók életét.

A szálláshoz biztonságos, tágas autóparkoló tartozik.

 A lakások elrendezése

A földszinti kettő szomszédos apartmant és a félemeleten levő apartmant főleg kisgyermekes családok számára ajánlom. Belső kiépítése biztonságos, erkélye félig zárt, ezáltal a kicsiny gyermekek felügyelése zavartalanul történhet. Erkélyeik közepes méretűek. Közel a gyermekparadicsomhoz, szép kilátással a környező hegyekre és olívaligetekre. Kérésre babaágyat tud adni a szállástulajdonos.

A félemeleti mazonett típusú lakások alkalmasak kiskamasz korú gyermekes családok, de akár két baráti házaspár részére is. Hatalmas dupla erkéllyel rendelkeznek. Az alsóbb részben levő nappali, étkező, konyha és az alvó részben a konyhai szekrényen túl van egy kis, a feljáró lépcső alá kiépített rakodó terület. Ezáltal, ha baráti kettő pár lakik itt, mindkét párnak biztosítva van az egyéni holmijuk kényelmes elhelyezése, ill. saját erkélye. Két baráti házaspár esetén csak a lépcsőn felvezető feljáró szájánál levő zuhanytálcás, zuhanyzófüggönnyel ellátott fürdőszobán kell osztozkodniuk.

A lakások berendezései

Minden lakásban van étkezősarok, jól felszerelt  konyhával. Kétlapos villanyrezsó,  szagelszívó berendezés, kisfiókos fagyasztóval ellátott 3 csillagos - normál hűtésű - két polcos, zöldséges fiókkal ellátott hűtőszekrény van.

Műszaki berendezései: Légkondicionáló berendezés, plazma TV, Dvd, hajszárító, ablakredőny, központi fűtés.

Ágyak típusai

A hálószobákban 180 cm szélességű franciaágy, némi romantikus baldahinos megoldással.

A stúdiólakás mérete engedélyezi, hogy 4 fő kényelmesen lakhasson benne. A mazonettekben és az apartmanokban is van  franciaágy is és nagyméretű kanapéágy is.

A mazonettek és az apartmanok nappalijában 2×1méter szélességű, egymástól szét is választható, alulról kinyitható kanapéágy van. Tehát kényelmes felnőtt nagytermetű vendégeink részére is. Valamint mind a mazonettek, mind az apartmanok nappalijában van egy olyan hát- és kartámla nélküli fotel, amit tv-ágynak vagy gyermekágyként lehet használni. Ez az egyszemélyes fotelágy elhelyezhető akár a nappaliban, akár a hálószobában. Tehát szükség esetén a két helyiséges lakások 6 főig lakhatók.

A mazonettek erkélyein ügyeltek arra, hogy kerti bútorok mindkét erkélyen legyenek. A felső rész erkélyén - hogy a csodálatos kilátásban még jobban lehessen gyönyörködni - még függőágyat is elhelyeztek.

Ezeket a mazonett lakásokat teljes berendezésükkel én  nászutas házaspárok lakosztályának is ajánlom.

A lakások és az udvar belső kiépítése tökéletes harmoniával illeszkedik bele a a meseszép tájba. A fiatal, ambiciózus házigazdák kedvessége, segítőkészsége, mosolya nyújt majd Önöknek felejhetetlen nyaralást.Elhelyezés

Földszint
N.1 -es lakás:  2 +1 + 2  ágyas apartman
N.2 -es lakás:  2 +1 + 2 ágyas apartman
Félemelet
N. 3,5,6,7 lakás : 2+1+2 ágyas mazonett rendszerű apartman
N.4-os lakás:
       2+1+2 ágyas apartman
N.8-es lakás:       2+2 ágyas stúdió

2019-es árak

Euró / éjszaka
(dátumtól a következő dátumig)
Alsó apartman 2+2 fő Stúdió 2 fő
Plusz fő esetén +5 Euró/fő
2+2 ágyas apartman.   +5 Euró/éjszaka mazonettek
Plusz fő esetén +5 Euró/fő
május 19. 45 35 50
június 09 50 40 60
június 16. 60 50 70
június 30. 65 55 75
július 10. 80 65 90
augusztus 25. 75 60 85
szeptember 2. 65 55 80
szeptember 10. 60 50 70
szeptember 15. 50 40 60
szeptember 22. 45 35 50
 


Elhelyezkedés a szigeten

 

Kérünk mindenkit, hogy a hozzászólást kizárólag a szállással kapcsolatos vélemények, tapasztalatok megosztására használja!
Szállásfoglalással, információkéréssel kapcsolatban az Érdeklődő űrlapot kérjük használni!

 

Hozzászólások  

-1 #1 képekNagy-Suszta Ildikó 2011-06-09 02:00
Érdekelnének az udvarról készült képek. El tudná nekem küldeni, vagy ide felrakni?
+1 #2 Új képekÁgi 2011-06-10 02:00
A kis hinta, az ugráló, a faház elhelyezve üzemképesen. Amit még a 18.i hétvégéig várunk, egy kis felfújható baba medence és a kis bébi csúszda. Amikor minden eszköz kész a vendégfogadásra, akkor lesznek feltéve a fotók a honlapra. Június 20-ra várhatólag.
0 #3 élményekTromposch Tibor 2011-09-04 02:00
2011. augusztusban 2 családdal, heten, 10 csodás napot töltöttünk Jorgosz és Vangelió Akriogali-Anseon villájában. Gyönyörű, nyugodt környezetben, hegyekkel körülvéve helyezkedik el, kiválóan alkalmas a nyugodt pihenésre. Gyermekekkel is nagyon ideális. Apartmanjai szépek, tágasak, nagyon tiszták, állandóan takarítanak, ágyneműt, törölközőt cserélnek. A tulajdonos házaspár nagyon kedves, barátságos, segítőkész. Feltétlenül ajánljuk Skala Potamiában közvetlenül a parton elhelyezkedő hangulatos kis éttermüket is, ahol az ételek és az árak is nagyon kiválóak! Az étterem neve: Akrogiali. Szép kis kézzel festett boritóval van ellátva az étlapjuk, több kis kézimunkával készített díszlet van a falon, valamint kis fiuk rajzai is ki vannak téve.A lényeg: mindenkinek szívből ajánljuk a villát és az éttermet is!!In august 2011 we were in Akriogali-Anseon Villa. The owner of the villa are Jorgos and Vangelió, who were very kind with us, and were friendly, helpful and nice. The rooms were very good, and clean. They had cleaned the room every second or third day. The pair, have a restaurant near to the see, which is very great. The food was delicious, and the prises were cheap. The most important thing is that, they were very kind and nice with the guests, and their restaurant is the best in the village. Thank you for these ten beautifull days!
0 #4 ajánlásTakácsné Pécsi Eszter 2011-09-14 02:00
Én csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz! Mi augusztus végén 2 hetet töltöttünk itt, 3 gyermekkel. Nagyon jól éreztük magunkat, Jorosz és Vangelió kedves és segítőkész házaspár! Amikor egy kis problémánk adódott, rögtön kerestek rá megoldást. Valóban ízlésesen berendezett, tágas apartmanban laktunk, gyönyörű kilátással a hegyekre. 3 naponta takarítottak, ágyneműt és törölközőt cseréltek. Az éttermük hangulatos, finom ételekkel és elfogadható árakkal. Azóta is azt az isteni finom padlizsánkrémüket emlegetjük! Mindenkinek csak ajánlani tudom!
0 #5 jó választás!!!zelfi 2013-07-11 02:00
2013.június végétől voltunk 2 hetet Jorgosz és Vangelió villájában.Legjobb választásunk volt,csak ajánlani tudom mindenkinek,1,5 éves picibabával voltunk kaptunk kis ágyat matraccal,3 naponta törölköző csere+ágynemű csere,takarítás.Egyetlen egy dolog van ami szerintünk rosszul van megcsinálva az a kulcsos-kártyás megoldás (kétszer zártuk ki magunkat),de ezt is megoldottuk :). Mi főztünk minden nap,tágas a konyha ami esetleg szükséges pár db lábos,kenyérvágó kés + mi vittünk egy két lapos asztali rezsót.Mindenkinek ajánlani tudom!!!Ha legközelebb megyünk szerintem ezt választjuk megint!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel