file Gasztronomia

  • Hozzászólások: 1270

Honey válaszolt a témára: Gasztronomia

HÁJAS SÜTI
A neve ellenére nagyon finom. Aki kóstolt valaha is hájast, az tudja. Hasonló a boltokban kapható vajas ill. leveles tésztához, de klasszisokkal jobb. Légies, könnyű.... hmmm...isteni. Igazi békebeli, nagyanyáink sütije.A recept nem az enyém, én is találtam a neten, de aki feltette, nagyon megbízható. Minden sütije tökéletes. Sokszor használom a receptjeit. Most sem okozott csalódást.

"1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.
Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom. Fontos a hajtogatás mikéntje, anyu szerint. :D Ő mondja... :D Ugyan így járunk el a másik tésztával is. 2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem. Pihi köv. és újra nyújt, ken, hajt, pihi. (Össz.3x!)
A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni. Tölteni dióval, lekvárral, mákkal. Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be. Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki! Jó meleg sütőbe kell sütni, világosra. Ja! A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből. Ezek mind anyu tanácsai, vagy babonái...nem tudom...mindig betartom, de még ezidáig a mai sikerült a legjobban. :)
200 C°-on sütöttem 20percig, majd 10percig 170C°-on."
#18523
Mellékletek:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1270

Honey válaszolt a témára: Gasztronomia

balazsh írta: Én erre emlékszem: thasos.hu/thassos/informaciok-a-szigetrol/jol-jon-ha-mar-megerkeztunk/55-gorog-etelek

Ez lesz az szerintem. Köszönet :)
#18409

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 2663

balazsh válaszolt a témára: Gasztronomia

Honey írta: Próbálgatom az új fórumunkat... és keresgélek. Valamikor a honlapon voltak receptek a görög konyhából. Nem találtam meg. Nem erre a fórumtopikra gondolok, hanem a honlapon belül volt egy ilyen oldal. Ha valaki megtalálja vagy tudja , h hol van, linkeljen már legyen szíves.
A hétvégén vendégség lesz nálunk és görög ételekkel szeretém megvendégelni őket.

Én erre emlékszem: thasos.hu/thassos/informaciok-a-szigetrol/jol-jon-ha-mar-megerkeztunk/55-gorog-etelek

Ennek a végén van egy link, ami tovább mutat az oldalról.
#18399

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1270

Honey válaszolt a témára: Gasztronomia

Próbálgatom az új fórumunkat... és keresgélek. Valamikor a honlapon voltak receptek a görög konyhából. Nem találtam meg. Nem erre a fórumtopikra gondolok, hanem a honlapon belül volt egy ilyen oldal. Ha valaki megtalálja vagy tudja , h hol van, linkeljen már legyen szíves.
A hétvégén vendégség lesz nálunk és görög ételekkel szeretém megvendégelni őket.
#18396

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1747

Ági válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Honey írta: Évek óta tartó öregtésztás sütögetésem után bevállaltam a kovásznevelést és felnövekvő kovászgyerekem (akit Lajosnak kereszteltem el) segítségével ma megsütöttem életem első rozskovászos-tönkölybúzás kenyerét. Élesztőt nem látott. Talán kelhetett volna még a tészta, de mentségemre szolgáljon, hogy a kovászos kenyerek sokkal lassabban kelnek és még sokat kell ezt gyakorolnom ahhoz, hogy vállalhatóbb alkotás szülessen.


Kóstolni nem tudom, de látszatra tökéletes. ÜGYI VAGY!!!
Itt is vannak kovászos kenyerek.
ME PROZIMI
így kérjétek.Egészséges. Aznap nagyon finom, és meg kell enni.
Másnapra kicsit savanykás, és szárazabb. Sütőbe téve persze lehet frissíteni, és salátába mártogatva az utolsó morzsika is elfogy.
#18217

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1270

Honey válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Évek óta tartó öregtésztás sütögetésem után bevállaltam a kovásznevelést és felnövekvő kovászgyerekem (akit Lajosnak kereszteltem el) segítségével ma megsütöttem életem első rozskovászos-tönkölybúzás kenyerét. Élesztőt nem látott. Talán kelhetett volna még a tészta, de mentségemre szolgáljon, hogy a kovászos kenyerek sokkal lassabban kelnek és még sokat kell ezt gyakorolnom ahhoz, hogy vállalhatóbb alkotás szülessen.
#18215

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 738

Messinia válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Köszi Honey itt is, igy már menni fog. :) Át kell már néznem a itteni gasztronomóia topikot valami új finomságért, annyi jó ötletet láttam már itt. :)
#17980

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1270

Honey válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Messina, én is erről tanultam meg:


Jó kicsi lett a kép, de elküldöm privát üziben az hátha nagyobb lesz.
#17979

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 738

Messinia válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Honey ez nagyon-nagyon jól néz ki, gondolom finom is, ha ilyen hamar elfogyott! :) El is mentem magamnak, a kislányom nagy kalácsimádó. :)
Csak a 6-os fonást kéne gyakorolni.... :roll:
#17978

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1270

Honey válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Mazsolás kalács hatos fonattal
A kalács szombaton készült azzal a szándékkal, hogy ez lesz a vasárnapi reggeli. Sajnos (vagy nem is sajnos :wink: ) nem érte meg a vasárnap reggelt :D
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 4 ek. cukor
- 5 dkg vaj
- só
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- felvert tojás a kenéshez

Én a kenyérsütővel dagasztottam, de persze lehet hagyományosan is. :) Miután duplájára kelesztettem 6 egyenlő részre osztottam. Picit hagytam még kelni, majd hengerekké sodortam és 6-os fonással megfontam a kalácsot. Sütőpapírral bélelt formába fektetem és hagytam még kelni kb. 20 percet. Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Tojással lekentem a kalácsot, mandulaszeletekkel meghintettem és kb. 35 percig sütöttem. (A sütő aljába tettem egy vízzel teli tálat)

#17976

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 538

vikso válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Honey írta: Vikso, én sem vagyok a kenyérsütő gépnek híve, bár ettem már jó kenyeret, ami abban sült. Ami azt illeti, én csak dagasztásra használom. Arra viszont nagyon jó. Én rendszeresen sütöm a kenyeret és bizony, minimum 3 óra az elkészítési ideje. De függ a konyha hőmérsékletétől és egy csomó tényezőtől (liszt, élesztő), hogy mennyire kel a kenyértészta.
Ha még nem ismered, ajánlom a fb-on az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportot.


Köszi Honey :) Nem vagyok fb.-n, de gondolom sokan megosztják a recepteket, és ha beütöm keresőbe megtalálom. A pékek nagyon emelnék a kenyér árát, talán a minősége is nő. :?
#17962

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1270

Honey válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Vikso, én sem vagyok a kenyérsütő gépnek híve, bár ettem már jó kenyeret, ami abban sült. Ami azt illeti, én csak dagasztásra használom. Arra viszont nagyon jó. Én rendszeresen sütöm a kenyeret és bizony, minimum 3 óra az elkészítési ideje. De függ a konyha hőmérsékletétől és egy csomó tényezőtől (liszt, élesztő), hogy mennyire kel a kenyértészta.
Ha még nem ismered, ajánlom a fb-on az Akik szeretnek kenyeret sütni csoportot.
#17961

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 538

vikso válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Ami azt illeti nagyon kenyeres vagyok, éppen ezért a jó kenyér nálam sokat számit. Jó pár kenyeret kipróbáltam, de a végén mindegyik egyformán nem izlett . Volt gyári kenyér, volt pékség kenyere, mind egyforma lett az adaléktól. Van kenyérsütő gépem, de legkevesebb 3 óra mire kész a fél kiló kenyér. Addig nézelődtem a receptek között amíg megtaláltam az alábbit. Dagasztás nem az erősségem, ezért géppel dagasztom. Időben, és költségben is kevesebb.
Aki egyébként is szeret sütni, annak semmi többletet nem jelent, és az íze ISTENI. :D

Ime az irott recept:
Kézileg készitett kenyér.
A házi kenyérnek nincs párja, mert adalék mentes, mindig friss és ízlésünknek megfelelően készíthetjük el.Ezt a most hozott kenyérkémet annyira egyszerű elkészíteni, hogy bátran ajánlom kezdő háziasszonyok vagy eddig az otthoni sütést halogatók figyelmébe is!
Ahogy én készítettem:
Mérleg helyett 2,5 dl –es bögrét használtam.
A dagasztótálba öntöttem 3 bögre BL 80 gyermelyi, fehér búzakenyérlisztet, 1,5 bögre langyos vizet, 2 dkg porélesztőt, két evőkanál olajat, csipet sót, három kávéskanál cukrot. Ezeket jól összedolgoztam. Akkor jó, ha sem a tálhoz, sem a kezünkhöz nem tapad. Lefedtem a tálat és 10 percig állni hagytam.


Utána lisztezett gyúrótáblán még egyszer átgyúrtam a tésztát, amíg bársonyossá nem vált. Újból 10 perc pihentetés következett.
Megformáltam és bevagdostam tetszőlegesen. Apró magvakkal (hántolt napraforgómag, szezámmag, lenmag, fekete szezámmag) megszórtam.
Megfelelő méretű kacsasütő (jénai) tálba sütőpapírt tettem és ebbe helyeztem a megformált kenyeret. Vízzel megkentem a tetejét és a tál fedelét is belülről, amit ráhelyeztem.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütöttem. Akkor leemeltem a fedelet a tálról, átkentem vízzel a kenyeret és fedő nélkül még 10 percet sütöttem.
A sütőből kivéve megint átkentem vízzel a tetejét és rácsra helyezve hűtöttem ki.
Ebből a mennyiségből egy 90 dkg-os kenyér lett.
Konyharuhával letakarva frissen tudjuk tartani.
#17960

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1747

Ági válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Könnyű almás süti
Hozzávalók:

6 tojás
15 evőkanál cukor
30 evőkanál olaj
30 evőkanál tej
36 evőkanál liszt
2 tasak sütőpor

1 citrom vagy egy narancs reszelt héja, egy kevés rum
A töltelékhez:

1kg alma
5 evőkanál cukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
1,5 teáskanál búzadara
Őrölt dió a töltelékbe, a tészta tetejére nagyba vágott dió.


Elkészítése: 40 cm-es átmérőjű tepsi

A cukrot a tojások sárgájával összekavarjuk, majd óvatos keveréssel a felvert fehérjét hozzáadó. Egy edénybe narancs reszeléket, az olajat és a tejet is hozzáadjuk. Miután kikavartuk, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, így egy híg, palacsintatészta szerű tésztát kapunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át enyhén pirosra sütjük. Az almákat közben lereszeljük , a cukrot és a fahéjt és a búzadarát hozzákavarjuk. A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük melyet megszórunk a dióval.. 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt szeleteljük és tálaljuk.
#17793

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 538

vikso válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Szóval, vettem Limenasban pár doboz baklavát ajándékba. Addig osztogattam, amíg én meg sem tudtam kostólni, ill. nem volt képem kérni. Olyan 8 cm-es darabok voltak fóliába csomagolva, de mindenkinek nagyon ízlett. Gondoltam egyet, és ma elkészítettem, számomra a legegyszerűbb recept szerint. Jól sikerült. :örül:

Baklava.
A tészta
12 db réteslap (fagyasztott)
A töltelékhez
400 g dió (darált)
2 g fahéj (őrölt)
A rétegezéshez
225 g vaj (elég a 200 g. is)
A sziruphoz
200 g kristálycukor
235 ml víz
120 g akácméz
vanília eszencia (ez nekem nem volt)
Elkészítés.

1
Először melegítsd elő a sütőt 175 C-ra, és készítsd elő a réteslapokat, egy nedves konyharuhával letakarva.
2
A diót válogasd át, és darált, vagy vágd durvára, majd a fahéjjal keverd össze.
3
A vajat olvaszd meg, majd egy kevéssel vajazz ki egy 22x33 cm-es 5 cm magas peremű, akár teflonos tepsit.
4
A réteslapokat vágd pontosan akkorára, mint a tepsi. Két lapot helyezz a kivajazott tepsibe, és kend le vastagon olvasztott vajjal. Újabb két réteslap,és ismét vaj ecsetelés következik.
5
Most a fahéjas dió 1/3-ad részét szórd a lapokra. Erre újabb két réteslap, és ismét vajjal ecsetelés következik.
6
Aztán ismét két lap, majd vajjal ecsetelés, és a fahéjas dió utolsó harmada következik.
7
Lezárásként két lap jön, vajjal ecsetelés, és az utolsó két lap.
8
Most egy éles, vizes késsel vágd 2x4 egyenlő négyzetre a baklavát, majd a négyzeteket átlósan vágd félbe.
9
Ha maradt olvasztott vaj, azt egyenletesen ned rá a tészta tetejére.
10
A 175 C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süsd készre a baklavát. (nálam 25 per alatt megsült)
11
Amíg sül a baklava, addig a cukrot tedd fel a vízzel főni. Mikor fő, add hozzá a vanília eszenciát, és a mézet, majd jól forrald össze.
12
Mikor a baklavát kiveszed a sütőből, azonnal, forrón locsold rá a mézes szirupot, és hagyd teljesen kihűlni.
#17734

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1747

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 538

vikso válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Ir kenyér!
40 dkg liszt,
2 tk. só,
1 tk. szódabikarbóna,
4 dl kaukázusi kefir,
Jól összegyúrom cipó formára, kereszt bevágás, sütőpapíron /kicsit belisztezve/ 35 percig sütőm.

kepkezelo.com/images/pe42587fz0vmg8ye2umf.jpg - kepkezelo.com/images/pe42587fz0vmg8ye2umf.jpg

Nálam bevált, finom. Kaukázusi kefir és szódabikarbóna is mindig van itthon.
#17557

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 38

kissas57 válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

kissas57 írta:

Ági írta:

kissas57 írta: Kalimera!

Mentom 5let honnan jött, de mostani kedvenc édességem; darált dió, méz (nem bolti), ceyloni fahéj, kurkuma, keverve, tetszés, ill. ízlés szerinti arányba érni hagyom és ....


Méz, fahéj, dió, ez eddig stimmel. Nagyon finom és egészséges. Mondhatnám sexi! :oops:
azaz Pános mondaná...
A kurkuma...Kipróbálom....
De miért ne ginger inkább?
No ehhez mit szólsz?
Benne vagyok a jóban! :D


Kurkuma helyet, v. mellé? ártani nem biztos, hogy használ; de kipróbálom.
Közben eszembe jutott még; vanilia rúd, neskv, szóval van variációs lehetőség.
Sajnos tegnap felbontottam utolsó töltött szöllőlevél konzervemet is :oops:



kipróbáltam; kipróbáltam, igaz nehezen találtam nem kinait (szennyezett a termőföld) Dél-korea talán kevésbé, de végül is sikerült, és bevált :örül:
#17276

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 203

uagi52 válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Recept lemásolva, utójját tegnap délbe megettük,tényleg nagyon finom, hidegen és melegen is, egyszerű elkészíteni, próbáljátok ki!Köszönöm! Üdv:U.Ági.
#17271

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 3260

pamag válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

mjuditta írta: Paradicsomos- sajtos csirkemell:

1-2 darab csirkemellet vékonyra szeletelünk, sózzuk, borsozzuk. 20 percig állni hagyjuk. Vékonyan sajtot szeletelünk rá, (mozzarella, füstölt sajt, trappista) bármelyik jó. Tetejére paradicsomkarikát teszünk és 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Jó étvágyat!

Finom volt! :nyálcsorgató:
#17264

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 86

mjuditta válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Paradicsomos- sajtos csirkemell:

1-2 darab csirkemellet vékonyra szeletelünk, sózzuk, borsozzuk. 20 percig állni hagyjuk. Vékonyan sajtot szeletelünk rá, (mozzarella, füstölt sajt, trappista) bármelyik jó. Tetejére paradicsomkarikát teszünk és 180 fokon kb. 50 percig sütjük. Jó étvágyat!
#17262

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1747

Ági válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Töltött szőlőlevélke

Akinek a konzerve most fogyott el, az jól járt. Épp most kezdődik az ideje a friss levelek szedésének.
A csúcshoz közeli hajtásokról a zsenge leveleket kell leszedni. Forró vízbe leforrázni egy csipet sót a vízbe téve.
50 levélkéhez / 4 adag
Egy tálba előkészíteni a követezőt. Mind apróra összevágva
1 vöröshagyma
2 új fokhagyma
6 újhagyma a zöldjével is,
1 csomó kapor
2-3 szál zöldség zöldje
1 szál zellerlevél
só, bors, olívaolaj
Ezt mind összekevered. hagyod egy kicsit állni, hogy a sótól összefonnyadjon, és kis levet eresszen. Ekkor teszel hozzá egy 2 dl pohár rizst. Nagy szemű , nem előfőzött rizst.
Majd a levélkébe egy telt kávéskanálnyit ebből a keverékből beletöltesz.
A főző edénybe teszel alulra szintén leforrázott szőlővesszőt.
Majd a töltikéket kettő sorig belehelyezed a főző edénybe. Egy tányért teszel rá, hogy lenyomasd. Forralsz vizet, és annyit rátöltesz, hogy ellepje a tányért is.
Elkezded főzni. Elsőként erős lángon,. Majd lefedve hagyod, a forrón, hogy a rizs kipattogjon. Fontos ellenőrizni, hogy a rizs biztos megpuhuljon.
Amikor elkészült 3 mód van a tálalásra.
1. A még forró levet elkészíted habarásnak. Kicsit megpirítod egy mokkás kanál lisztet, felengeded a lével, egy kanálnyi olíva olajjal, és egy fél citrom friss levét teszed hozzá, majd a habarást ráöntöd a kész még meleg szőlő levélkékhez.
2.Egy tojást felversz, hozzá keversz fél citrom levét, és a forró levet a töltikékről hozzá engeded plusz egy kanálnyi olíva olajat. Óvatosan, mert összeránthatja tojás levesszerűen. majd a tojásos levet hozzáöntöd a forró töltikékhez. Ekkor már nem melegíted tovább.
3. Egy kis joghurttal vagy tejföllel
Próbálkozzatok vele. Igazi tavaszi csemege.
Jó étvágyat kívánok!
A szőlőlevél tartósítással többször próbálkoztam. Fagyasztással, sós lében eltétellel...Nem sikerült
/ a konzervesek így készítik./
#17188

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 38

kissas57 válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Ági írta:

kissas57 írta: Kalimera!

Mentom 5let honnan jött, de mostani kedvenc édességem; darált dió, méz (nem bolti), ceyloni fahéj, kurkuma, keverve, tetszés, ill. ízlés szerinti arányba érni hagyom és ....


Méz, fahéj, dió, ez eddig stimmel. Nagyon finom és egészséges. Mondhatnám sexi! :oops:
azaz Pános mondaná...
A kurkuma...Kipróbálom....
De miért ne ginger inkább?
No ehhez mit szólsz?
Benne vagyok a jóban! :D


Kurkuma helyet, v. mellé? ártani nem biztos, hogy használ; de kipróbálom.
Közben eszembe jutott még; vanilia rúd, neskv, szóval van variációs lehetőség.
Sajnos tegnap felbontottam utolsó töltött szöllőlevél konzervemet is :oops:
#17187

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 1747

Ági válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

kissas57 írta: Kalimera!

Mentom 5let honnan jött, de mostani kedvenc édességem; darált dió, méz (nem bolti), ceyloni fahéj, kurkuma, keverve, tetszés, ill. ízlés szerinti arányba érni hagyom és ....


Méz, fahéj, dió, ez eddig stimmel. Nagyon finom és egészséges. Mondhatnám sexi! :oops:
azaz Pános mondaná...
A kurkuma...Kipróbálom....
De miért ne ginger inkább?
No ehhez mit szólsz?
Benne vagyok a jóban! :D
#17184

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Hozzászólások: 38

kissas57 válaszolt a témára: Re: Gasztronomia

Kalimera!

Mentom 5let honnan jött, de mostani kedvenc édességem; darált dió, méz (nem bolti), ceyloni fahéj, kurkuma, keverve, tetszés, ill. ízlés szerinti arányba érni hagyom és ....
#17181

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.363 másodperc
endeel