Az aktuális (tervezett) busz (KTEL) menetrend (mindig frissül!): http://www.go-thassos.gr/sites/default/files/bus-schedule/schedule.pdf

Az itteni autóbuszok, hogy milyen menet renddel járnak mindig az iskola, a hajó menetrend és a vendéglétszám határozza meg. Ez miatt van, hogy csak egy hétre adnak ki menetrendeket.
Tehát nincs hónapos menetrendjük csak a nyári, július és augusztusi időszakban. Előtte és utána hetenként változik a menetrend.
Az irodás vendégek részére, mikor értük megyek a kikötőbe, a buszmegállóból viszek mindig friss menetrendet és az lesz nekik az információs könyvben. Ha nekem sem adnak menetrendet, mi előfordul, akkor pedig a központi helyeken: Korinás trafik megálló és a Skála Potámia megálló váró kis kitáblázását kell néznetek. Ott a buszosok cserélik a menetrendet akkor is, ha csak pár napra szól.

 

Emlékeztetőül a 10 parancsolatból:

4. AUTÓBUSZOS - KTEL - KÖZLEKEDÉSNÉL TÜRELMES LÉGY!
A menetidõket ritkán tartják. Utat elzáró parkírozás, szükségszerû üzemanyag-felvétel, útszéli árustól szufláki - nyársra szúrt rablóhús - vétele ebédidõben, ismerõssel való találkozás esetén a napi történések megbeszélése, csinos turistanõkkel "kámki"-zás, gyakran elõforduló tüntetési menetek, forgalomelterelés miatt ... stb.. Az autóbusz megállítása a várókban kézkitartással, stoppolással. Ellenkezõ esetben unatkozó turistának vélnek, s csak az elsuhanó buszt szemlélhetjük értetlenül. Kézjelzésünkre, ha a hüvelykujj hátramutatásával válaszolva a sofõr továbbrobog buszával, az nem valami csúnyát jelent, hanem: neki már nincs ülõhelye, de valamikor jön a következõ járat. Azzal újra próbálkozhatsz!.A Limenasból közlekedõ távolsági járatokra jegyvétel a csarnokban. A computer által kinyomtatott jegy az indulási idõt, járatszámot, az ülésszámot tartalmazza, modern idõk technikáját követve. Az autóbuszok a valóságban kb. 10 féle felmatricázott, festett számmal rendelkeznek. A helyes szám kiválasztása azok közül, a krétai agyagkorong szövegének megfejtésével felér! A számot keresve, buszunk nélkülünk eltávozhat a falunk felé! Nagyobb távolságokra csak reggel és kora délután van egy-egy járat, kis távolságra óránként közlekednek. De így a másnap ugyanebben az idõben induló járatunk megtalálására marad elegendõ idõnk.
Mindenféleképpen emlékezetes élményt nyújthat.

endeel