Mivel az idei szezonra is érdeklődnek már kedves vendégeim, előrehozom ezt az ismertetést.
 
 
2011-től vonatkozóan annyit tennék hozzá:
Az Európai Unión belül történő euró átutalásokat 2008-tól szabályozták.
Viszont bankonként más és más lehet az átutalás költsége.
Kérek mindenkit, a foglalási előleg elküldése előtt tájékozódjon saját számlavezető bankjánál, milyen kezelési költséggel jár adott összeg átutalása, mind bankfiókban személyes ügyintézés esetén, mind internetes utalás esetén.
  
A szállásfoglalási, számlázási és egyéb fontos tudnivalók.
Fontos részletek az E.O.T. FEK B 166/9.2.78. rendeleteiből.

A szállásfoglaláskor a tulajdonosok 30 % foglalási előleg számlájukra utalását kérik.
Ezt a hivatalos 30%-os foglalót már a 2010-es évtől lecsökkentettük 10-20%-ra.
Hogy további segítséget adjunk a szállásfoglaló vendégek felé, kérem tőlük, hogy miután utána jártak a saját banki befizetési lehetőségeinek, ha az általam kijelölt befizetési összeg egy magasabb kezelési költség levonás határára esne, azt jelezzék felém. A szállásadóval való megbeszélés után módomban van csökkenteni az előleg összegét.
A teljes összeg befizetése mindig a szállásnapok végleges fixálása után, a tulajdonosnál, vagy annak képviselőjénél, helyben történik, külön kérésre hivatalos számla visszaigazolással. Arra az esetre, ha a kompjuteres kapcsolattartással bármilyen gond lenne, telefonon tudjuk Önöket hívni. Foglalás esetén adják meg mobil és lakás telefonszámaikat. Kérem, mindig ellenőrizzék a kiállított számlát helyesség, dátum, ill. az Önök által kiválasztott lakást illetőleg. Amennyiben eltérés van, azt jelezzék számomra vissza, és módosítunk.
A pénzátutalások során a feladott pénznem mindig Ft-tételű, amit a bank automatikus váltásban Euróban küld a címzett felé.
A foglalási elõleg kiérkezéséről visszajelzek a foglalás véglegesítésével.
A feladott összegről a számlabizonylatot őrizzék meg, mert előfordulhat, hogy lekérjük azt Önöktől. Annak felénk küldését lehetőleg szkennelve kérjük. De ezt csak a külön kérésemre tegyék. Az esetek többségében elég egy egyszerű emailes jelzés, hogy a számlára indították az összeget.
Ha a banki szelvény szkennelése gondot jelent Önöknek, elegendő a feladás időpontját ill. a küldő nevét megküldeni.
A feladott összegről az értesítőt csak akkor kérjük, ha a szállástulajdonos számlájára azonos időben több azonos összeg érkezik ki.
Szükség lehet az Önök részletes adataira az esetleges lemondás esetén történő visszafizetés gyors lebonyolítása miatt is.

A lemondással kapcsolatos tudnivalók:
Az átutalási költséget minden esetben a foglaló állja!
Előleget visszafizetni csak a kiérkezés előtti 4 héttel hamarabb történő igény esetén tudnunk.
Tehát a pénzfeladónak kötelessége a bank felé a teljes kezelési költség befizetése.
Esetleges lemondás esetén az előleg visszafizetésnél a szállástulajdonos csak a tiszta előleg összegét küldi vissza, tehát őt nem terheli kezelési költség a bank felé.
Ha kiérkezéskor a vendég meggondolta magát, hogy más, saját maga választotta szállásra költözik, ezt azonnal közölni köteles. Ha a vendég azonnal távozik, a teljes összegből 50% visszatérítést kaphat. Értsd: a vendég foglalét 10 éjszakára. A megérkezése után azonnal távozni szeretne. A szállástulajdonos 5 éjszakát költségként felszámol, és csak a fennmaradó összeget kérheti vissza a vendég. Ha az aznap éjszakát ott tölti a vendég a szálláson, 4 és fél éjszaka összegét kaphatja vissza.
Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a vendég a szerződésben megkötött időpont előtt szeretné elhagyni a szállást.
Ha a szálloda tulajdonos a teljesen hivatalos szabályokat betartja, akkor joga van a távozás bejelentése utáni megmaradt napok költségének 50%-át, akár a turisztikai rendőrség beavatkozásával is behajtani. Ezt az esetben alkalmazza is, ha a vendég megsérti az etikett szabályait a szállásadóval szemben.
Az E.O.T. országok vendégeire, bárhol tartózkodnak, a törvény egységesen vonatkozik.

Skála Potámiában levő szállásaink Thassos-sziget legkedveltebb CHRISSI AKTI strandján vannak. Ez az öböl és a szállásai a sziget kiemelt kategóriájába tartoznak. A szállás árakat az E.O.T szabályzata kategorizálja.

Ezek a hatóság felé hivatalosan bejelentett árak a lakások bejárati ajtajára kitűzve is megtalálhatók.
A szállástulajdonosok ezen ár alá hivatalosan nem mehetnek, az adózásuk ez alapján történik. Az ár fölé bármennyivel mehetnek, azt hivatalos számlával igazolják a hatóságok felé is.
Hogy egy lakásban hány személyt szállásolhatnak el, az E.O.T által van szabályozva. Azon túl, ha a szállástulajdonos több személyt helyezne el, az után komoly bírságot fizet ellenőrzés esetén.
Az engedélyezett pótágyas elhelyezésért a hatóságok szerint a teljes árnak a 20%-t köteles elkérni. (Ezt a magas összeget csak magasabb kategóriájú szállásoknál szokták felszámlázni. Ott az E.O.T részéről állandó az ellenőrzés, így nem tudnak ez által árat csökkenteni.
Kivételt képeznek e szigorú árszabályzat alól azon szállások, amelyek lakásaikat a teljes szezonidőre utazási irodák felé kötik le. Így egyértelmő, hogy az adózásuk az iroda által kötött szerződés alapján történik. Könnyen ellenőrizhetõk, így minden szállás a saját belátása szerint adhatja bérbe a lakásait.Ezen leírtak a hivatalos E.O.T. szabályzatból vannak, mely írást eredetiben, görög nyelvű leírásban megtalálhatják a szállásokon. Megértésüket köszönjük.


A pénzösszeg befizetésének módjait kérem olvassák el itt
 
 
endeel