Az átutalási költséget minden esetben a foglaló állja!
Elõleget visszafizetni csak a kiérkezés elõtti 4 héttel hamarabb történõ igény esetén tudnunk.
Tehát a pénzfeladónak kötelessége a bank felé a teljes kezelési költség befizetése.
Esetleges lemondás esetén az elõleg visszafizetésnél a szállástulajdonos csak a tiszta elõleg összegét küldi vissza, tehát õt nem terheli kezelési költség a bank felé.
Ha kiérkezéskor a vendég meggondolta magát, hogy más, saját maga választotta szállásra költözik, ezt azonnal közölni köteles. Ha a vendég azonnal távozik, a vendég a teljes összegből 50% visszatérítést kaphat. Értsd: A vendég foglalt 10 éjszakára. Megérkezés után távozni szeretne.  A szállodatulajdonos 5 éjszakát költségként felszámol, és csak a fennmaradó összeget kérheti vissza a vendég. Ha aznap éjszakát ott tölti a vendég a szálláson, 4 és fél éjszaka összegét kaphatja vissza.
Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha a vendég a szerződésben megkötött idõpont elõtt szeretné elhagyni a szállást.
Ha a szálloda tulajdonos a teljesen hivatalos szabályokat betartja, akkor joga van a távozás bejelentése utáni megmaradt napok költségének 50%-át, akár a turisztikai rendõrség beavatkozásával is behajtani. Ezt az esetben alkalmazza is, ha a vendég megsérti az etikett szabályait a szállásadóval szemben.
Az E.O.T. országok vendégeire, bárhol tartózkodnak, a törvény egységesen vonatkozik.

Skála Potámiában levõ szállásaink Thassos-sziget legkedveltebb CHRISSI AKTI strandján vannak. Ez az öböl és a szállásai a sziget kiemelt kategóriájába tartoznak. A szállás árakat az E.O.T szabályzata kategorizálja.
Ezek a hatóság felé hivatalosan bejelentett árak a lakások bejárati ajtajára kitűzve is megtalálhatók.
A szállástulajdonosok ezen ár alá hivatalosan nem mehetnek, az adózásuk ez alapján történik. Az ár fölé bármennyivel mehetnek, azt hivatalos számlával igazolják a hatóságok felé is.
Hogy egy lakásban hány személyt szállásolhatnak el, az E.O.T által van szabályozva. Azon túl, ha a szállástulajdonos több személyt helyezne el, az után komoly bírságot fizet ellenõrzés esetén.
Az engedélyezett pótágyas elhelyezésért a hatóságok szerint a teljes árnak a 20%-t köteles elkérni. (Ezt a magas összeget csak magasabb kategóriájú szállásoknál szokták felszámlázni. Ott az E.O.T részérõl állandó az ellenõrzés, így nem tudnak ez által árat csökkenteni.
Kivételt képeznek e szigorú árszabályzat alól azon szállások, amelyek lakásaikat a teljes szezonidõre utazási irodák felé kötik le. Így egyértelmű, hogy az adózásuk az iroda által kötött szerzõdés alapján történik. Könnyen ellenõrizhetõk, így minden szállás a saját belátása szerint adhatja bérbe a lakásait.Ezen leírtak a hivatalos E.O.T. szabályzatból vannak, mely írást eredetiben, görög nyelvű leírásban megtalálhatják a szállásokon. Megértésüket köszönjük.

endeel