2010.08.01-jén, vasárnap értünk haza egyhetes utunkról. Jajdenagyonjóvolt!!!!!!
A sziget gyönyörű, a tenger fenséges, a szállásunk tökéletes volt, Ági szuper volt, jókat ettünk, szépen barnultunk, folyamatosan kacagtunk, mit kívánhat még az ember? :lol:

Kicsit bővebben egy kis beszámoló:
Szombaton 24 órás buszút után azért nyűgös az ember (két óra a macedón határon állva), de ahogy kiszálltunk, hogy kompozzunk át a szigetre, azonnal elillant minden nyűgünk és kétmillió fotót készítettünk a sirályokról :lol: Ahogy a szállásra értünk, szinte rögtön levonultunk a barátnőmmel a partra és estig ott voltunk. Az Aethrionban laktunk és a sokadik nap után is arra jutottunk, hogy a legjobb szállást kaptuk. Szúnyog sehol, még darázs is csak 1-2 repkedett, csendes, békés hely, közel a parthoz és szép kilátás a hegyekre. (A Maria apartmannak szép nagy kertje van fákkal, de emiatt náluk volt szúnyog is.)
Vasárnap egész nap a parton lógtunk. Már első nap is a Tratában ettünk, némi körbenézés után rájöttünk, hogy itt a legolcsóbbak az árak. Az utolsó este találtunk beljebb a nyüzsis részen is egy kedvező árú helyet, ott ráadásul hatalmas adagokat is adtak. A magam részéről hiányoltam a szép görög pasikat, de pár pincértől és vendégbeterelő-szépfiútól azért kaptunk mosolyokat :P
Hétfőn túráztunk egyet a szigeten Ágival. Sajnos zuhogott az eső, így a piacból nem sokat láttunk, de azért lelkesen mentünk mindenhová, később még a nap is kisütött.
Mi csak erre az egy túrára fizettünk be. Panagia azonban annyira lenyűgözött minket, hogy elhatároztuk, hogy oda mindenképp visszamegyünk egyénileg.
Kedd a strandon. Szerdán délután négyen összefogtunk és felbuszoztunk Panagiába. Épp akkor mondták, hogy nincs benzin úgy általában, volt, aki bérelt autót, motort és aznap mégsem tudott útra kelni, mások pedig kaptak benzint. Szerencsére a helyi busz járt, így simán felmentünk a hegyre falunézőbe és este pedig taxival jöttünk vissza, minden gond nélkül. Panagia csodaszép, engem lenyűgözött, hogy mennyire kreatívan építkeztek a hegyre és milyen szépséget alkottak, milyen jó ízléssel és harmóniával építették és díszítették a falut. És még a turisták mászkálása sem törte meg a faluból áradó családias hangulatot.
Csütörtökön tengerpart (nem tudtunk betelni vele, meg főleg ezért is mentünk, hogy hullámozzunk). Pénteken hajnalban keltünk, hogy megnézzük a napfelkeltét. Érdemes volt! Mindenkinek ajánlom! Mi eleve úgy készültünk, hogy a parton maradunk, így mikor felkelt a nap, mi a parton még leheverésztünk aludni pár órára. A strandolók is csak 10 után kezdtek szállingózni a partra, békésen aludhattunk egymagunkban. Mi ketten egyedül a parton és a tenger. Életemben nem aludtam még ilyen pihentetőt!
Szombaton már korán ki kellett költözni a szobákból, de a busz csak 11.30-kor jött, így még volt időnk egy utolsó fürdőzésre. Hatalmas hullámok, gyönyörű napsütés. Végül minden nap voltunk a tengerben. Visszafelé a buszút 25 órát tartott (most 5 órát álltunk a határnál a semmiért). De délután egyre már a Hősök terén voltunk így is.
Áginak köszönjük a munkáját és a lelkességét!

Feltettem pár fotót a netre, itt megnézhetitek őket:  1. Album     2. Album


Csodás nyaralásunk volt. Nem is értem,hogy hogyan bírtam olyan sok évig tenger nélkül :shock:

Ja írtam egy rövid cikket is a HarmoNetre, hogy mit érdemes magunkkal vinni egy hosszú buszútra, a napokban fog megjelenni. Hátha jól jön valakinek, aki szintén erre adja a fejét :)

endeel