Thassos kajakkal 2012

2010-ben megpróbáltuk a kajakot használni Thassoson, de nem sok sikerrel. A következő évben nem vittük, de a barátokkal körbejártuk a sziget öbleit. Rájöttünk, hogy ha elvisszük a hajót a kinézett öblökbe és ott pumpáljuk fel, akkor körbe tudjuk járni a helyet.

Első célállomás Tripiti volt. Izgatott, hogy mi van a kijáraton túl. A Google képein hatalmas barlangokat láttunk és az ilyen mindig arra sarkallt, hogy megnézzük. Elindultunk,  kicsusszantunk a szűk kijáraton, hát olyan hatalmas hullámok fogadtak és olyan erős hullámverés, hogy iszkiri vissza. Engem kirakott a Pityu  és egyedül vágott neki az útnak, én meg ülhettem a mólón, mert semmi plázscuccot nem vittünk magunkkal, és ettem a kefét, hogy nem látom azt, amit nagyon szerettem volna látni.

 


A második öblöt Ági ajánlotta: Psilli Ammos-t. Azt mondta, hogy ha ott lemegyünk, és onnan dél felé hajózunk Rosos Gremos Beach felé, akkor nagyon sok barlangot találunk.
Most már óvatosabbak voltunk. Felpumpáltuk a kajakot, és az István körbejárta az öblöt, hogy „ismerkedjen” az áramlatokkal. Délutánra lecsendesedett a tenger és elindulhattunk. Nagyon sok barlang volt. Messziről úgy nézett ki, hogy csak egy kicsi a rés, bejárat nincs, de azután feltárta a nyílását és nagyon szép kis barlangocskát találtunk belül homokpaddal. Egyik üregből a másik üregbe kavircoltunk. Nagyon jó volt.

 

     


Na ha eszembe jutott volna, hogy ezek a képek rajta voltak a pendrive-on, akkor a találkozónkon a vetítésen elmeséltem volna, amikor „kajakos képet” kértetek. smiley

 

FÉNYKÉPEK  :

 

 

endeel