Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó: Emlékezz rám

TÉMA:

Re: Gasztronomia 2012 aug. 11 22:52 #10574

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Captain Tavernával kapcsolatban? 8)

Nekünk nem annyira jött be. Sokat kellett várni, mire kihozták és akkor is kokszos (égett) volt a jó része a kajának . Valami haltál volt, már nem emlékszem pontosan. Jó helyen van, parti taverna. Főként halas kaják vannak. Tavaly volt egy pasi - alkalmazott?, családtag? -, aki totál úgy nézett ki, mint az Üvegtigrisban a Király Sanyi! Külsőre és viselkedésre is. Még a gesztusai is ugyan olyanok voltak... :lol: :lol:


Ajánlom a TripAdvisor.com-t. Sok érdekes review van itt, pl. a Captain Fish Tavernáról is:
www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g644221-d2692435-Reviews-Captains_Fish_Taverna-Skala_Potamias_Thasos_Northeast_Aegean_Islands.html - www.tripadvisor.com/Restaurant_R ... lands.html

Van akinek abszolút bukta volt (még a szalvéta is undorító volt, a bárány szilánkos) a többségnek viszont bejött. A review-k szerint a helyiek is szeretik a helyet. Én mindig próbálom az autentikus helyet megtalálni és nem megyek Görögországban olasz étterembe. Az értékelések alapján nem lehet rossz hely, ki fogom próbálni (17.-én indulunk).
Persze, minden étterem esetén előfordulhat hogy a vendég valamiért elégedetlenül távozik (nem arra számított, a séfnek van rossz napja, vagy a vendégnek, vagy a pincérnek...vagy mindenkinek :twisted: )

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 aug. 07 10:01 #10531

Köszi a véleményeket, egy próbát megér és majd én is megírom nektek, hogy mi volt a tapasztalatunk. 8)
Az Üvegtigris úgyis a család kedvence! :D :D :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 aug. 05 17:58 #10526

Na látjátok! Én ezért nem szeretek ajánlani semmit.
Van akinek bejön, van akinek nem. Ki kell fogni mindent. Szerencse is kell mindenhez.
Gondolom sehol sem azonos mindig a minőség. Otthon sem mindig ugyanúgy sikerülnek a kaják.
Nem lesz mindig olyan finom a muszaka sem, mint amit tegnap készített a Zsuzsa. :örül: :örül:

Minden taverna lehet jó is, és lehet rossz is. A legjobb is lehet rossz, akkor amikor bemész és a legrosszabba is ehetsz nagyon jót, ha éppen úgy alakul.
Nekünk pl. a Panagiai Platános is bejött többször is, de tavaly nem ettünk ott jót. Ez van....

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 aug. 05 13:31 #10519

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Captain Tavernával kapcsolatban? 8)

Nekünk nem annyira jött be. Sokat kellett várni, mire kihozták és akkor is kokszos (égett) volt a jó része a kajának . Valami haltál volt, már nem emlékszem pontosan. Jó helyen van, parti taverna. Főként halas kaják vannak. Tavaly volt egy pasi - alkalmazott?, családtag? -, aki totál úgy nézett ki, mint az Üvegtigrisban a Király Sanyi! Külsőre és viselkedésre is. Még a gesztusai is ugyan olyanok voltak... :lol: :lol:

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 aug. 03 21:32 #10512

Jelentkezem!
Tapasztalat: pozitív
Nekünk bejött.


Köszi Balázs! Most már tuti, hogy mi is kipróbáljuk! :D

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 aug. 03 18:34 #10510

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Captain Tavernával kapcsolatban? 8)

Jelentkezem!
Tapasztalat: pozitív
Nekünk bejött.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 aug. 03 14:52 #10509

Az Ágitól kapott babérlevelet leszedegettem a száráról és beleraktam az üvegébe, Krumplifőzeléket csináltam és beleraktam a szokásos mennyiségű levelet, de nem lehetett érezni a babér ízt, beleszagoltam az üvegbe és a babér szagot nem éreztem hanem valami erjedt sör szaga volt ,a levelek puhák hajlékonyak, mit rontottam el? Elöször kaptam friss babért, szárítani kellett volna? Most még tehetek vele valamit?


Kedves Zsuzsa!

Én 1 hétig szárítottam,utána leszedegettem a leveleket,üvegbe tettem és isteni! Azóta már többször használtam.Sokkal erőteljesebb az íze,mint a boltinak.
Jövőre ,már jobban sikerül Neked is! :) (majd kérünk újra Ágitól, a hatvani talira is) :D

Üdv. Ildi

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 aug. 03 12:35 #10508

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a Captain Tavernával kapcsolatban? 8)

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 júl. 03 17:14 #10287

Az Ágitól kapott babérlevelet leszedegettem a száráról és beleraktam az üvegébe, Krumplifőzeléket csináltam és beleraktam a szokásos mennyiségű levelet, de nem lehetett érezni a babér ízt, beleszagoltam az üvegbe és a babér szagot nem éreztem hanem valami erjedt sör szaga volt ,a levelek puhák hajlékonyak, mit rontottam el? Elöször kaptam friss babért, szárítani kellett volna? Most még tehetek vele valamit?


Talán érdemes lenne megpróbálnod még most is kiszárítani. Nem szabad a napon, szellős árnyékos helyen kell. :)
Bár ha már erős sör szaga van, nem biztos, hogy jó lesz, de egy próbát megér.
Üvegbe csak szárított babért tegyél, de ha nem akarod szárítani, akkor papírzacskóban talán nem lesz baja legközelebb!

Azt hittem hogy már száraz, soha nem fogtam csak üzletbe vett babért.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 júl. 03 17:09 #10286

Az Ágitól kapott babérlevelet leszedegettem a száráról és beleraktam az üvegébe, Krumplifőzeléket csináltam és beleraktam a szokásos mennyiségű levelet, de nem lehetett érezni a babér ízt, beleszagoltam az üvegbe és a babér szagot nem éreztem hanem valami erjedt sör szaga volt ,a levelek puhák hajlékonyak, mit rontottam el? Elöször kaptam friss babért, szárítani kellett volna? Most még tehetek vele valamit?


Talán érdemes lenne megpróbálnod még most is kiszárítani. Nem szabad a napon, szellős árnyékos helyen kell. :)
Bár ha már erős sör szaga van, nem biztos, hogy jó lesz, de egy próbát megér.
Üvegbe csak szárított babért tegyél, de ha nem akarod szárítani, akkor papírzacskóban talán nem lesz baja legközelebb!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 júl. 03 16:29 #10285

Az Ágitól kapott babérlevelet leszedegettem a száráról és beleraktam az üvegébe, Krumplifőzeléket csináltam és beleraktam a szokásos mennyiségű levelet, de nem lehetett érezni a babér ízt, beleszagoltam az üvegbe és a babér szagot nem éreztem hanem valami erjedt sör szaga volt ,a levelek puhák hajlékonyak, mit rontottam el? Elöször kaptam friss babért, szárítani kellett volna? Most még tehetek vele valamit?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 27 12:19 #10214

Nem nem, nem...
Akkor meg kukorica keményítős, -ez van a pudingban és a besamell sűrítőnek is!
A hideg vízben kikeversz fél litert egy nagy evőkanál ilyen étkezési keményítővel. Felfőződ, ahogy a pudingot. Ha kihűlt akkor a sirupot készíted. Keresd vissza a citromos pitéim repeptjeinél a sirup készítés módját.
Gyerekek mézet majdhogy nem soha nem tesznek, ha igen, csak azért egy árnyalatot, hogy a sirup ne kristályosodjon ki a tömény cukor oldattól.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 24 19:24 #10182

Megkérdeztük a vendéglőst mi amit kaptunk , Ő mondta kukorica lisztet összekevert mézzel és vízben megfőzi, de nem mondta miből mennyit vegyünk, nem tudod a keverési arányt?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 24 17:58 #10180

A csudát tejbegriz... Nincs is tej benne. A grizt fején találtad, viszont kókusz lehetett venne.

HALVA.
Sok féle van. Bolti- gyári szezám magos olajosból, és a házi készítésűek a grizesek.. :D Ilyet ettetek!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 24 13:14 #10172

Az éterembe vacsoráztunk a kaja után kaptunk jutalom falatkát, ugy tudtuk tejbegriz mézzel csurgatva, az idén megtudtuk se tej sem griz nincs benne, kukorica liszt méz keverékét kifözik vizbe, megcsinálnám de nem tudom a keverési arányt. Nem tudja valaki?

Én nem tudom miből van az a tejbegríz szerű valami, de tényleg finom.
Aki tudja, ne tarts magában!
Hallod Ági????

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 24 11:37 #10166

Az éterembe vacsoráztunk a kaja után kaptunk jutalom falatkát, ugy tudtuk tejbegriz mézzel csurgatva, az idén megtudtuk se tej sem griz nincs benne, kukorica liszt méz keverékét kifözik vizbe, megcsinálnám de nem tudom a keverési arányt. Nem tudja valaki?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 14 19:02 #10056

Nem tudom hogy hogyan kell itt válaszolni ha külön neked szeretnék választ írni.Nemrég kezdtem el itt fórumozni...

Szívesen. Egyébként halottam a fehér hagymára a saláta hagyma kifejezést is.
Ha valakinek személyesen szeretnél írni, akkor a hozzászólása mellett van egy fotó, a mellett és alatt több minden. Legalul vannak kis ikonok. Szerintem nekem egy kis sakkfigura szerű és egy boríték. Ha a kis figurára kattintasz, akkor tudsz nekem írni privát üzenetet.
Máshogy is lehet írni: a a felhasználói vezérlőpultra kattintasz, akkor ott is megtalálod a privát üzenet lehetőségét.
Jó fórumozást!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 14 15:48 #10055

Pipihusi!

Még ha éreznéd az ízét! :D Hmmmmm,nagyon finom volt.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 14 15:43 #10054

Kedves Honney!!!! Nagyon köszönöm amit írtál! Nem tudom hogy hogyan kell itt válaszolni ha külön neked szeretnék választ írni.Nemrég kezdtem el itt fórumozni. :-( Bocsi4 De nagyon köszönöm a segítséget! Üdv.: Pipihusi

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 12 17:11 #10038

A Thassos találkozóra leszállított meggyes pitém receptje:

Meggyes pite

Hozzávalók:
-0,50 kg liszt
-20 dkg margarin (vagy 10 dkg fehér sertészsír)
-20 dkg cukor
-1 csom. sütőpor
-1 egész tojás
-2 dl tejföl
-kevés só

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport , a pici sót és a tejfölt. Könnyű tésztát gyúrunk (lehet a hűtőben pihentetni is, de én nem szoktam), majd a tésztát 2 felé vesszük. Tepsi méretűre kinyújtjuk. Az egyik felével kibélelünk egy kp. méretű tepsit, meghintjük búzadarával, hogy a meggy leve ne áztassa fel a tésztát.
Erre kerül a kimagozott, ízlés szerint megcukrozott meggy. Ráhelyezzük a kinyújtott tészta másik felét is. felvert tojással megkenjük, majd villával megszurkáljuk. Kp-en forró sütőben kell sütni, amíg a tészta teteje aranybarna nem lesz. Kihűlés után vaníliás porcukorral meghintjük és négyzet alakúra vágjuk.

Nagyon finom és nagyon egyszerű.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 12 17:03 #10037

Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni? Hogy hívják azt a jellegzetes görög hagymát amit mindenhol lehet enni Görögországban, de itthon nincs? Nagyon szép fehér a húsa,és édes...

Ezt találtam: terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/hagyma.html

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 12 13:14 #10036

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni? Hogy hívják azt a jellegzetes görög hagymát amit mindenhol lehet enni Görögországban, de itthon nincs? Nagyon szép fehér a húsa,és édes! Hagyma ízű, de nem csíp annyira, és az ember nem olyan szagos utána. Ha tudjátok a nevét, vagy hogy hol lehet olyat beszerezni (akár ültetni való formában) akkor írjátok meg légyszi.Kösz!

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 05 07:10 #9924

Nem is tudom hova tegyem... De a birkuci miatt ide...
Tegnap volt a Pünkösd Kinirába. Hogy kedv az volt az biztos. Én 12 órára értem oda. A mise végére, mikor kezdett összegyűlni a nép a asztaloknál. Sajnos nem tudtam kivárni az ünnep kibontakozását sem.Pedig volt joghurt készítés, birka nyírás, birka sütés. Előételként suflaki görög salátával. Annyit tudok Marcitól, hogy az 50 gyerekből álló néptánc csoportot est 8- ra engedték haza. Gyerekek, tehát tovább nem tarthatók voltak ott a rendezvényen. Viszont abban biztos vagyok, hogy éjfélre ért véget a táncos program. Most tehát nem sardella sütés volt, hanem suflaki és birka.
egy nem tetszett. Az egyház árulta az ételt...NINCS JOGA PÉNZT BESZEDNI!!!EZ KERESKEDÉS ÉS ŐK NEM KERESKEDHETNEK.
És a gyerekeknek egy penit sem adott a búsás jövedelemből, pedig 11.00 tól estig táncoltak. A fizetségük,hogy ingyen ettek.
Egy kis zsebpénzt oda dughatott volna a Mihály Arkangyal kolostor rendezésben történt főszervező. Jótékonykodást ők elfogadják, de vissza már nem igaz?
No, jobb is, hogy nem mulattam hogy költsek rájuk! Már megint én vagyok a kukacos?

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 04 18:12 #9920

Én is nagy meggy-párti vagyok. A cigánymeggy elég savanyú és apró, de isteni szörpöt lehet belőle készíteni, mert olyan igazi mélybordós-feketés színe van.
Sajna, nekünk nincs meggyfánk. Anyukáméknak van kettő. Az egyik hamarosan érik. Ma beszereztem egy meggymagozót (hogy ne mindig az övét kelljen kölcsönkérni), és ha minden jól megy a thassos talira meggyes lepényt viszek.

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Re: Gasztronomia 2012 jún. 04 15:31 #9919

Cigánymeggy pedig de fini....

Megmugylott a bodzaszörpöm :(

Kérjük, hogy Belépés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Oldalmegjelenítési idő: 0.559 másodperc
endeel