Bizonytalan, hogy az autóval utazók számára mikor szűnik meg a Görögországba való belépéshez az otthonról kötelezően vitt  negatív COVID PCR teszt kötelezettsége.
Azon vendégeink részére szeretnénk tanácsot adni, kik fontolgatják, hogy repülővel érkeznének, hiszen úgy jelenleg nem kell a tesztet plusz költségen elvégeztetni.

 

A repülőjegyeket minden vendégemnek saját magának kell beszereznie.

Ehhez segítség lehet több repőlőjegy kereső portál is.

Ilyenek pl.:

Az Aegean és az Olympic Air, melyek ciprusi-görög légitársaságok, rendelkeznek a legjobb szervizzel. A csomagméret, tartalom szerint a legengedékenyebb. (Én magam 30 éve évi több alkalommal utazom e társaságokkal. Ha másra cserélem, mindig megbánom.) A kettő társaság egyesült és jelenleg a görögök számára a legmegbízhatóbb és valóban a legjobb szervizzel rendelkező társaság.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy velük kell utazni.

Ha megvan a keresőkben a legszimpatikusabb repülőjegy, akkor másik keresőkben és a repülőtársaság saját weboldalán is érdemes rákeresni a kiszemelt járatra, hiszen a fenti "gyűjtő oldalak" és a saját oldal is általában más-más áron árulják a jegyeket.

A fapados jegyáraknál mindenki figyeljen, hogy a feladott poggyászért (nagy 20-32 kg-os bőrőnd) külön kell fizetni, tehát ezzzel növekszik a repülőjegy ára! Illetve a további egyéb kényelmi szolgálltatások is mind külön fizetősek.

 

Amihez tudok segítséget adni, az az, hogy hogyan juttok el a szigetünkre, a szállásotokra.

Javaslom a taxiszolgálatunkat - Thesszaloniki reptér-Keramoti kikötő között.

Ez a taxitársaság a Thassos szigeti emberek és a szállásadók magántársasága és egyéni tarifával dolgozik.
A normál taxi tarifa 1-2-3 fő esetén azonosan 160 Euró/egy út útiköltséget számol az adott távolságra és helyszínekre, valamint nem szállít több személyt a jelenlegi szabályzat szerint mint 3 fő és a sofőr. 

A szigeti taxijárataink hozzá vannak igazítva a repülők és a kompok közlekedéséhez. (Egy vagy kettő fő esetén még más idegen is beszállhat az általunk rendelt taxiba.) A taxink menetideje az adott távolságra 1 óra 40 perc - 2 óra hossza általában .

A mi egyéni lekérésünk esetén a szállásadók taxitársaságának tarifája:
Egy út  Thesszaloniki reptér- Keramoti kikötő:
1 fő 40 Euró
2 fő 80 Euró
3 fő 110 Euró
4 fő 130 Euró

Ha  4-nél több főről van  szó, azt is meg tudják oldani, hisz a társaság több kocsival jár ezen az útvonalon, így áthelyezhet másik járműbe néhány személyt. Azt a személyt egy fő/ 40 Euró/ egy út  költséggel számolják. Tehát elképzelhető, hogy egyszere több jármű megy a vendégekért, és több szállítja majd ide a kikötőbe vagy a visszaútra a vendégeinket.


A taxival Keramoti kikötőbe érkezik minden vendég, onnan átkompozik a szigetre.
Ott a megbeszéltek szerint a  gépjárműkölcsönző (rent a car) képviselője  várja majd a vendégeket a bérelt járművel.
A kapcsolattartásban akár a taxissal, akár a rent a car képviselőjével én is közreműködök telefonon vagy messengeren keresztül, tehát a vendég minimális nyelvtudással is boldogul.

A kikötőbe tudok küldeni általam előre foglalt bérelt autót azon vendégeink részére, akik a saját szállásainkra foglaltak. Normál autó napi autóbérlési ára 40 Euró.
Az autót a bérbeadó kiviszi vendégeink részére a kikötőbe.
Lehet a teljes nyaralás időszakára is bérelni, de lehetségesek tört napok is.
Ez azt jelenti, hogy például felveszi a  vendég a bérelt járművet a limenasi kikötőben, majd használja pl. minimum 3 napon keresztül. Majd leteszi Skála Potámiában. Ismételten felveszi az utazása előtti utolsó minimum 3 napra Skála Potámiában, majd leadja a limenasi kikötőben.

Az autóbérlést a Speedy autótársaság által intézem.
Ez 6 napos autóbérlést jelent 240 Euró-s áron.  Ez a minimum bérlési időszak a tört napokra.
-----------------------------------------------------
Miért előnyős ez a lehetőség?
A repülőjegyek vételénél felajánlja a repülőtársaság a kedvezményes autóbérlés lehetőségét. Az valóban kedvezményesnek tűnik. De ideérve néha kiderül, hogy a teljes körű autóbérlési biztosítás ára itt jön rá, így a végösszeg egy autó bérlésére elérheti a 60 Euró/nap árat. Tehát figyeljetek a részletekre is!!!

 

Van egy halvány, bizonytalan ígéret arra, hogy szeptember elsejétől talán lesz Budapest-Kavala közvetlen repülőjárat. De biztosra nem lehet venni.

endeel