FIGYELEM!  A 9 fős KISBUSZ  MEGTELT !

Ha valaki szeretne csatlakozni saját autóval a kirándulásunkhoz,
azt 2018.12.31-ig történő jelentkezéssel még megteheti.

 

RENAULT TRAFIC    8+1 fős kisbuszos

Szamothraki szigeti kirándulás 11 nap/10 éjszaka szállással, ebből 8 éjszaka Szamothrakin

és 2 éjszaka tranzitszálláson Xanthiban, magán kirándulásokkal. A kirándulás jellege teljes baráti társaságon alapszik.

Találkozás és indulás:

Budapest: 2019.06.09-én  06.00 órakor  a vendégeinkkel közösen egyeztetett helyen.

Kecskemét kb. 07.00-kor M5-ös melletti Auchan parkolóban

Szeged: kb. 09.00 órakor a Rókus krt-i nagy Tesco parkolóban

Az út során nincs autóbuszon alvás.

1. nap érkezés 2019.06.09-én a késő esti órákban Xanthiba a HOTEL Páris-ba.

2. nap indulás 2019.06.10.  06.00 órakor.
Érkezés kb. 07.20 óra  Alexandroupoli kikötőjébe, ahonnan komppal átkelés Kamariotissa kikötőjébe.

Itt a kökötőben lesz idő reggelizésre, míg a jegyeket rendezzük.
09.00 - kb.11.30-12.00  óráig  kompozás
11.30-12.00-től – kb. 14.00 óráig szabad program Kamariotissában.
A szállások elfoglalása  kb. 14.30-15.00 órától.
Szabad program a nap többi részében.
 

Programok Szamothraki szigetén

A tervezett szigeti programok nincsenek kötelező napokhoz kötve. Helyben egyeztetünk a széljárás és a kedvünk szerint.


3. nap  06.11-én

Délelőtti program: 10.00-14.00 Fürdőzés helyben, Loutrá nehezebb terepű vízesésénél. A fürdőkhöz az autóval is mehetünk, de gyalog a szállástól 15 perc séta. A patak mentén tovább haladva 10 perces sétával kezdődnek a vízesés fürdői. Bárki számára minden nehézség nélkül megtehető az út.
4. nap  06.12-én

A sziget ÉK-i partjának becserkészése,  Fonyász vízesés gyalogtúra és fürdés - Kipos tengerparti fürdés. Étkezés közösen flekkenezéssel Kipos partjánál. Az ételek ára extra költségként összeadva. .A fonnyász fürdéshez a tura patak mentén haladva fél órás sétát jelent  és bárki számára  nehézségek nélkül megtehető.
5. nap  06.13-án

A. A sziget DNy-i partja: Paxia Ammos fürdőzés. 10.00- 21.00 Egész napos program.
E nap keretében lehetőség van gyalogtúrára, Panagia Krimniotissa kápolna meglátogatása a hegycsúcson. Csendes tenger esetén, esetleges motorcsónakos kirándulás helyben lekérve az ottani vízisportosoktól a déli közeli partokhoz vagy a  a „Gria ta pania” hegy  partjánál és a Kremasztó vízeséshez.
B. A sziget nyugati falvaiban barangolás. Sajtüzem látogatás és a legmagasabb faluban, Proféti Illias-ban délutáni programként falunézés, séta, vacsora. 16.00-21.00-ig


 


6. nap  06.14-én

Teljes napos program 11.00-18.00-ig  Archeológiai terület, folytatásként Hora falu látogatása, mely a sziget öreg fővárosa a hegyoldalban. Az odaút útvonala itt Paleohora régi macskaköves úton Horához. A hazaút már az új úton történik. Archeológiai terület extra költsége: 5 Euró/fő. 

7. nap  06.15-én

Indulás Therma falujából. Egyeztetés után - már ismerve a terepet - közösen választjuk ki, melyik lehetőséget választjuk a gyalogtúrára.

A: Teljes napos program: Gyalogtúra a Feggari hegycsúcsra.
Indulás  7.00 óra.  Érkezés 19.00 óra
A gyakorlott túrázók 6-6 órás utat számolnak a megtételre.
Az út görög 5-ös nehézségű. Ez inkább az út hosszúságára, mint a terep nehézségére vonatkozik. Csak gyakorlott, jó erőnlétű hegyi túrázóknak ajánlott. A  végcél 1654 méter magasság. 1100 méter magasságban van vízfelvétel. A turistajelzések követése figyelmet igényel. A terepautónkkal pár száz métert oda felé esetleg túrailag megsporolhatunk. /Lévén a kis csapatunk előre láthatólag nem rendelkezik nagy túra gyakorlattal./
B.  Túra a Feggári hegycsúcs felé a rövidebb úton a vízesésekig. 500 méter tengerszint feletti magasságig.  Indulás 8.00 kor. Visszaérkezés 14.00. Szintén 5-ös nehézségű, de rövidebb táv. 

8. nap  06.16-án

Délelőtt fürdés helyben Loutra  könnyebb terepű vízeséseinél. A szállástól a fürdő kezdetéig autóval is tudunk menni, de gyalogosan is csak 15 perces séta. A vizeséseknél további 10 perc és valóban egyszerű sétáről van szó, míg a fürdőhelyes vízesésekhez jutunk.

Délutáni-esti  program Hora faluban, mely a sziget öreg fővárosa a hegyoldalban.

 

9. nap  06.17-én

Pünkösd napja. Liturgia Kamariotissa nagy templomában.

A liturgia után a kisbusszal még egy kicsit tovább haladunk a parton a sziget nyugati csücske felé. Majd mindenki átül a Mazda pickup autónkba. A törékeny személyek 4 fő az ülésekre. 6 fő pedig a nyitott csomagtérbe. Az autónkban velünk lesznek az előre összevásárolt piknik ételek-italok, plédek, strandfelszerelés. Majd utunkat jeeptúraként folytatjuk a délnyugati parton a tengerparton végigmenve. Egy helyet kiválasztva fürdés és piknikezés flekkenezéssel. A piknik költsége egyéni extra költségként jelentkezik.


10. nap 06.18-án

Délelőtt szabad program. Kb. 17.00 órakor indulás a szállásról a kikötőbe.
19.00 – 21.30/22.00 óra kompozás
 érkezés kb. 23.00  óra körül Xanthiba a  HOTEL Paris-ba


11. nap  06.19-én

Szűkített kontinentális reggeli elfogyasztása után 08.00-kor indulunk hazafelé. Útközben még étkezésre vagy úti ételcsomag vásárlására lesz megálló. Hazaérkezés várhatóan éjfélig.

 

Programként nem említettük, de lehetséges időtöltésünk lehet:

- Élőzenés, szabad nyárson sütött kecskesütögetős hangulatos tavernák vannak helyben a falunkban. Egy esti programként részt vehetünk egy általunk rögtönzött görög esten is.

- A falunk hegyoldalában van a szabad thermálfürdő. Hajnali és éjszakai fürdőzést tehetünk ott kedvünk szerint.

- A falunk alatti öbölben lehet egyéni horgászat, valamint tengerparti fürdőzés. Sekély vizű és homokos a part, valamint szabad  törölközőleterítés és napágybérlési lehetőség is van.

- A szigeten töltendő utolsó napokban lesz telihold. Egy éjszakát kiválasztva egy parti tűzrakás és a csillagos égboltban gyönyörködés, esetleg éneklés.

- Sörüzem látogatás, mely Kamariotissa és Hora közt van. Nyitva tartása 8.00-16.00 óra.

- A nyárelő éjszakáin ezen időszakára jellemző a szentjános bogár rajzás a a párás vizeres területeken. A tengeren a delfin megjelenéseket , a z erdeinkben a kis lámpásokat várjuk.

 

A kirándulásaink  minden napján mindenki együtt lesz.

Mi Pánossal a saját autónkkal fogunk érkezni, Alexandroupoli kikötőjében találkozunk a kisbusz baráti körével.  Pános és én ott válunk majd el a 10. nap éjszakáján a csoporttól. Az autónkban velünk lesznek extra dolgok: plédek, piknikezéshez és  flekkenezéshez szükséges felszerelés.

 

SZÁLLÁS

 

Szállás Therma faluban a La Luna apartmanházban lesz, ami  12 km-re található Kamariotissa kikötőjétől keletre. Itt tudják megnézni:  http://laluna-samothraki.gr/el/ 

A hegyi fürdőkhöz vezető mellékút elején van. A ház a falu központjában a sétálóutca központi terétől keletre áll. Csendes, de mégis centrum helyzetű. A szállás kilátása a sűrű növényzet miatt hegyi kilátás és a falu hangulatos életére rálátás. .A szállás környezete mindennel ellátott. A szálláshelyünk lakásai az első emeleten 2 fős és 2+1 fős stúdiókból áll. A 9 lakásából 6 db-ot béreltünk ki, hogy kis csapatunk közösen legyen. A lakások azonos kategóriájúak. Modernek, tágasak, mindegyik terasszal rendelkezik.. A teraszaink alatt egy minimarket és egy suflakis kis üzlet van. Minden lakáshoz tartozik konyhasarok és zuhanytálcás fürdőszoba, plazmatévé, középméretű, egy mini fiókos fagyasztóval rendelkező hűtőszekrény, légkondicionáló berendezés, nagyon jól felszerelt konyhasarok, a teraszon kerti bútorok. Wifi használattal.  Környezete hangulatos, gigantikus platánfáktól árnyékos. A ház valós udvarral nem rendelkezik. Közvetlen szomszédok jobbra a falu nagyobb marketje, balra pék. Harmadik szomszéd az egyházhoz tartozó öreg Agia Kyriaki kápolnácska a kis kerttel. Ezt a kertet mi is használhatjuk.

A parti strandtól 800 méter távolságra fekszik. Ahhoz használjuk majd igény szerintt a járműveinket.


A teljes részvételi díj:  540 Euró/fő  
Max. 7 fő utas lehetséges a buszvezetőkön kívül. /Váltott vezetőink vannak./

 

Fizetendő előleg, foglalási díj :   140 € / fő   2019. 01. 30-ig !

A hátralék átadása az utazás megkezdésekor.

A részvételi díj tartalmazza: a km díjakat, útdíjakat, napidíjat, az autóbuszvezető szállásköltségét, kompdíjakat, ezen felül a 7 főnek más fizetnivalója nincs a busszal kapcsolatban. A szigeten  teendő  kirándulások és a szállásárak is benne vannak.
 

 

A részvételi díj nem tartalmazza:
Egyéb költség lehet a múzeumok költsége, vagy esetleges helyben lekért hajókirándulás költsége, valamint  nem tartalmazza az utolsó napi szűkített kontinentális reggelin  túl az egyéni étkezéseket vagy vacsorákat és piknikezési, flekenételek árát.

Extra költség: BBP / betegség, baleset, poggyász / biztosítás, ami kb. 6500 Ft/fő !

 

Egyéb tudnivalók:

Az autóbusz csomagférőhelye korlátozott! Ételeket, italokat csak az utazás idejére hozzanak magukkal!   A bőröndök mérete és súlya a kötelező repülőtéri  20 kg -os nagyságot ne haladják meg. Egyéb kis csomagokat az ülések alá lehet helyezni.  De kérjük mindennek a minimalizásását a férőhely és a kényelem miatt. A kisbuszban 220 V töltési lehetőség van, zenehallgatás lehetséges!

A kisbuszban a vezetők mellett 1 fő tud helyet foglalni, a további részen pedig   3-3 fő tud ülni.  A biztonsági öv használata kötelező mindenki számára ! A kisbusz vezető melletti ülése csak kis testalkatú személy részére kényelmes, erre a szempontra megpróbálunk figyelni, és esetleges váltott ülésrendet adni az utazás során.  Az első középső ülésen ülő egy vendég 100 Eurós kedvezményt kap. Ha kettő fő egymás közt ülés váltás van ők 50-50 Eurós kedvezményt kapnak a teljes árból.  Megköszönjük  az ott ülők ezirányú megértését.

 A szigeten minden termék bőséggel kapható, magyarországi árral kb. azonosan.

A szigeten csodálatos gyógyvíz folyik minden csapból. Ezért víz kihozatala felesleges!

Ami kérésünk van a ruházattal kapcsolatban. Fel kell készülni esetleges szeles napra, szórványos viharra, de a teljes hőségre is. Pamutruha, váltás cipő. A cipők közül részesítsétek előnyben a kényelmes túracipőt vagy a könnyű, lapos talpú, lábat fogó, erősebb anyagú lábbeliket. Az esti órákban még tart a párás 22 fok körüli idő, de nappal, ill. a parton akár  40 fok feletti hőség is várható. Nagyméretű pamutkendő hasznos lehet mindenre, és kis helyet foglal el. Az esernyőt a szél kicsavarhatja. Egy vékonyka esőkabát jobban megfelelő, ha véletlenül egy zivatart kifognánk. Könnyű normál méretű vagy kicsi hátizsák minden kirándulásunkra hasznos lehet. Strandra vízicipő és mindenkinek olyan fejvédő, mely homlokot véd és a szél és nap ellen. Alkalmi ruházat helyett természetes anyagú, természetben nem kényes ruhák. 

Ha valakik szeretnének saját autóval csatlakozni a programunkhoz, szeretettel várjuk. Részükre egyéni árat adunk.

Amennyiben nagyobb számú jelentkezés történik a kisbuszos utunkra, azt esetleg szeptember első hete utáni időszakra tudjuk ütemezni. Ezt január végéig jelentkezéssel már elő kell foglalnunk.

Várjuk az érdeklődőket!

endeel