KERESZTELŐ
avagy
Nap felkeltétől a nap lementéig

 

Hat évvel ezelőtt a Bíró család és köre nyitotta meg a Jota medencés apartmanunkat Skála Potámiában a Golden beachen, azaz az Aranyparton.

Azóta ez a szállás a magyar vendégkör kedvenc szállásá vált. A szállás keresztanyja én lettem. Sok-sok kérésem, hogy a ház tökéletes legyen, mind-mind teljesedett. Jó „szülője” vagyok én is, de „gyermekem” is hálás vendégváró.
A ház tulajdonosai a nagyon jó kapcsolatra való tekintettel, az elmúlt év nyarán kértek fel a Sotirosban megnyitandó új házukhoz.
Szívesen voltam újból segítségükre, lévén, hogy kérésemre anyagiakat nem kímélő befektetések mind azonnal teljesítésre találtak e fiatal, minden fejlesztést elfogadó, nagyon kedves házaspárnál. Elkészült hát június elejére a Jota Stúdió.

A nevet már nem találom szerencsésnek.
A napfelkeltés öblünkben Jota asszony a háziasszony, míg Sotirosban, hol a sziget legcsodálatosabb naplementéi vannak, Argiri. Mikor a reklámanyagok is elkészültek, akkor éreztük, hogy talán Argiri nevet adhattunk volna e szállásnak.

A Jota apartman szezonnyitó vendégei minden évben Fegyverneki Erzsébet és családja. Ők végiglakták a mazonett stílusú lakásokat, a stúdióból apartmanná vált lakosztályt. Majd az immár cseperedő negyedik apróságuk miatt az alsó, legnagyobb luxusú apartmant próbálták ki. (Az kedvencükké vált, állandó nyaralóhelyük lett.)
Az idén is az első hetet Skála Potámiában az alsó apartmannal kezdték. Majd felmerült, hogy szeretnék kipróbálni a Sotirosban levő új szállásunkat is. A hét elején megtörtént a lakásváltásuk.  Már az első benyomásuk nagyon jó volt a szállás elfoglalása után. Az első esti vacsorájuk során a Napoleonban, jött az ötlet, hogy névadó ünnepséget kell tartani.
Ma jeeptúrán leszek. Amint onnan hazaérek, kis családunk - Jota, Argiris, Pános és én - útra kelünk, hogy fényes kis ünnepséget tartsunk Zsókáékkal , a ház felszentelő családjával a naplementés tengerparti szálláson.
A szállással kapcsolatos részletes tapasztalatukat a hazaértük után olvashatjátok.
Örömmel tölt el, hogy úgy a házi gazdák, mint az immár baráttá, családdá vált vendégeink mindig bizalommal fordulnak hozzám.
Hiszem, hogy szép este vár ránk.
Boldogan mosom majd le az Ypsárió porát Sotiros bíbor  tengerében.
 

 

endeel