7 ország 300 versenyzője kerekezik körbe Thassos szigetén április 28-29-én.
Sokéves hagyománya van e sporttevékenységnek a szigetünkön.

     

4 évente nemzetközi motoros találkozó, mit az idén május 26-tól egyhetes program keretében rendeznek. A motorosaink fő támaszpontja Sotiros és Prenos.
A kerékpárversenyt mindig április végén-május elején tartják.
Most a május elsejei ünnepkörhöz illesztették a verseny lebonyolítását.

A versenyszámok az úgynevezett: ULTRA CHALLENGE MTB THASSOS 120KM (UCMT 120 KM) - ez a sziget körbekerülését jelenti, szép pontokat is belevéve. Hogy kibővítsék az egyébként 92 km-es szakaszt, a kijelölt útvonalba belevették Kazavitit, Potos Ágios Adinió öblét, Toumba csúcsát, Limenást, Kinerát, Panagia és Potámia faluját és hegyi útjait, ezzel csodálatos kilátást biztosítva a versenyen résztvevőknek. Ez a könnyített, de hosszú túra.
Vasárnap a rövidített, de nehezebb terepen megteendő túrát fogják tartani.
MTB THASSOS CUP:  Ez a túra 58 km-es. Fő célként Theologos, a sziget ó-fővárosa hegyi útjainak bejárása a cél.

Helyszín:
Potos,  Ágios Adonis partszakasz

Április 28. szombat:   indulás 8.00 órakor. 24 órás

Április 28. szombat:   Szigetkörbe 94 km - 12.00-17.00 óráig.

Április 29. vasárnap:  indulás 9.00.,  célba érkezés 15. óra

A szöveget angolul itt olvashatjuk.
 

Ez a thassosi hét, tehát a maratoni ünnepi hétsorunk.
Kezdtük Húsvéttal. Folytattuk Ágios Rafail, majd Agios Georgos, majd tegnap este a Tarsanaban ókori színházi előadás egy athéni csoporttól, majd ma panigiri a Metoxi kolostornál .
2012 - Egyházi ünnepek, panigirik és hagyományápoló ünnepek

A következő hétvégén a kerékpárosok versenye. Majd lesz egy nap szusszanásnyi időnk, hogy frissen és vidáman tudjuk majd fonni a májusi koszorúnkat.

Kérdezitek magatokban, hogy mi minden van e csöpp szigeten. Milyen nagy élet e maréknyi lakosság részéről. Írtam most motorosokról, kerékpárosokról. Ki maradt ki? A REPÜLŐSÖK!
Na, ne ijedjetek meg. Nem lesz a repülőktől hangos a szigetünk, mire jöttök. A múlt repülőseiről szeretnék említést tenni. Szó szerint a hamu alól ill. a tenger homokjából szedem elő ezt a kis történelmet. Akik az apollonos szigettúrán részt vettek velem a szervezett kirándulásokon, ők már hallottak az eddig nagy titokban, vagy feledésben tartott érdekességről. 1916-1919-es évet írunk. A Balkán legnagyobb hadi repülőtere volt Rahoni ma mocsaras részétől egészen Prenos Dassarhió területéig. A sziget vezetősége egy megemlékező ünnepet tervez Prinos kikötőjében annak tiszteletére, hogy egy márvány emlékművet helyeznek el a reptér és a hősi halált halt repülőseink emlékére. Az ünnep időpontját még nem hozták nyilvánosságra. Bővebb információkat erről a hosszabb lélegzetű történetről majd az ünnepi esemény után fogok adni. 

Kerékpárosaim, lehet hát útnak indulni a szigetünkre már most!

     

  

     

  
 

endeel