E hét hétfőtől megkezdődött a görög Húsvéti hét. Húsvét ünnepe május elsejéig folytatódik olyan egyházi és közösségi ünnepekkel, amin én is résztveszek.
Megköszönöm minden vendégem megértését, hogy  csak e-mail-en keres ez időszakban. A leveleket  kinyitom minden nap és válaszolok.

Az ünnepi napok legfőbb eseményeiről a fórum- anekdoták, kedves, vidám történetek részében olvashattok rövid napi beszámolókat.

Üdvözlettel:Ágnes

 

Remélem mindenki bővelkedett locsolkodóban, illetve sokat locsolkodott.

Mi most hétfőn kezdjük meg a maratoni ünnepséget. Tudjátok, ez a legnagyobb görög ünnep. Hétfőtől én is naponta egyszer elmegyek a templomba. Ha csak egy rövid időre is, ellentétben a falubeliekkel, akik hosszú liturgiákon vesznek részt. Csütörtökig ki kell nyalnom a lakást is, beleértve  a festést. Csütörtökön csak tojásfestés és a templom lehet a teendőm. Pénteken séta és templom. Pénteken templom és ünnepi ételek előkészítése. Szombat főzés, templom. Szombat estétől hétfőig Húsvét. Ezt követik a panigirik :Ágios Georgos, Zondi-Pigi, Ágios Thoma Panigiri. Péntek május elsejei koszorúfonás. Ez a nagyon hosszú ünnepsorozat 4 évente, tehát a szőkő években van.
Ha nem teszek eleget ennek az ünnepi hadjáratnak, ki vagyok téve, hogy záptojással és joghurttal dobálnak meg.
Akadozva leszek csak gépközelben. Mindennap megnézem majd az e-mail-eket, de csak gyors válaszokat lesz lehetőségem írni. A szállásokat elérem ez idő alatt is, hiszen az egész közösség együtt van ilyenkor.
Köszönöm megértéseteket.
A banki ellenőrzések viszont ez idő alatt akadozni fognak, mert a hivatalos helyeken ez idő alatt a legtöbb nap munkaszüneti nap.

A Keramoti-Thassos járat komphajói bevezették nyárelői menetrendjüket. Az Aneth hajótársaság további sztrájkja miatt, mindennap reggel 6.30-tól 21.30-ig csak óránként közlekednek. Ez a menetrend május 15-ig érvényes.
Torlódás egyenlőre még nincs. De minden hajójárat teljes telt házzal működik.