Reggel induláskor valaki szólt hozzám:

Örömmel teli napod lesz ma. Táncolsz és lovagolsz majd a hátamon. Átvágunk majd habokon, siklunk a vízen. Felreppenünk, majd alábukunk együtt. Aki fél a víztől, azt megtanítjuk lebegni velünk.

Hozd a fotógéped ma magaddal, hogy másoknak is tudj mesélni róla.

Vittem hát. A hajón ujjongó örömmel mondtam a barátaimnak: Jönnek ma a delfinek, készüljetek ti is a fogadásukra!

Elindult a hajó. A nap   égetően perzselt, Apollon szépen játszott hárfáján. Játékának dallama gyengéden, lágy hullámokat keltve a vízben. Majd megjelentek a delfinek. Falkástul. Több család. Óriások és keskeny ezüst palackos kicsik. Körbe-körbe, elöl-hátul, a hajónk alatt mindenhol ficánkoltak, virgonckodtak, játszottak velünk. Mi vidáman kurjongattunk nekik. Majd magukra hagytuk őket egy félórás boldog játék után. Elmentünk fürödni és ebédelni. Jóllakottan a márványpartok felé tartva már tudtuk, mi lesz a következő élményünk. Mindenki tudta, hogy újra lesben kell állnunk a delfinek fogadására. Néztük a távoli vizeket, hol az áramlat gyenge hullámot csavart. Egy pillanatra láttuk is fel-felbukó hátukat. Ekkor ért sokunkat a meglepetés. Az alsó szinten a korlátba kapaszkodva néztünk a távolba. Majd egy jajj... Többen, kik ott álltunk, meglepett örömmel néztünk szembe egy pillanatra a felénk induló delfinekkel, kik majd' a hajókorlátig felugrottak hozzánk, egy piruettet fordultak, és a hajó alá hassal felfelé átsiklottak. Közben Apollon Poszeidonnal vihar illatú zenébe kezdett. A kis társaság meleg öleléssel beszélgette a nap élményeit. Ekkor Zeusz szólt hozzám a Mitunga hegy csúcsáról:

- Nézzetek rám! Köszönjétek meg ezt a napot nekem. Hálátokat barátságok kötésével mutassátok ki.

Vihar mosta el kikötésünk után a lábnyomunkat. Élvezettel ittuk a meleg esővizet. A társaság a lemenő nap falujában adott randevút egymásnak. Sotiros elhagyott hegyi falvában, egy kis fügézésre, eperszedésre és baráti beszélgetésre az alkony látványánál.

Nagyon szépen köszönjük ezt a csodálatos napot a Nap, az Egek, a Föld és minden természeti erők urának, Zeusznak.

Apollon istennek, Poszeidonnak és a delfinjeinek.

 

Képek a Facebook-on:

endeel