Nyomtatás

Hosszú otthoni utunk után újra itthon vagyunk. Jóleső élményekkel érkeztünk vissza a szigetre.

Kicsit tavaszias napsugár fogadott a thesszaloniki reptéren bennünket.
Meg sok magyar, kik az országon belül ide-oda szerettek volna utazni. Pános és én kettő felé szakadva a reptéri autóbuszon több kis csoportot kalauzoltunk el a helyes irányba. Nevettünk, hogy mily otthonosan tudunk segíteni e nagyvárosi eligazodásban.
Majd vasárnap indultunk csak meg haza a szigetünkre. Az út hosszan tartott, mert magunkba szerettük volna szívni a tengeri napot. A régi kavalai úton haladtunk, több parton megállva. Csodálatos nyugodt tenger és sok-sok ember, kik sétával, sütögetésekkel a parton töltötték a szép hétvégét.  A falunkba érve az utcai mikrofonba kihangosított farsangi zene fogadott bennünket.

Pénteken (febr. 20-án) este a karneválmegnyitó kezdete Potamiában:

Igen, hát elérkeztünk egy újabb nagy ünnepkör végéhez. E hét végén zárulnak a kéthetes karneváli napok az egész országban. Majd az egyházi ünnep tiszta hétfőjét ünnepli az egész ország

Az időjárás itt nálunk nagyon tavaszias. Éjszakai hőmérséklet enyhén a fagypont alatt. Nappal százágra süt a nap. A tenger teli kövér halakkal és tintahallal a halászok és a nemsokára kezdődő böjt idejére az emberek nagy örömére.
A hétvégére havazást mondanak nálunk is.

Olvassátok korábbi írásainkat erről az ünnepkörről:

Alkioni napok

Alkioni napok Adenában

Képek a mai karneváltípusokról - 2014

Ókori ünnepek, melyek az idők során karneváli ünepséggé alakultak

Farsang - 2008

Havazás - Karnevál

Tiszta hétfő - 2014

A tiszta hétfő