No, hát eljött a nap, mikor az utolsó készülődéseteket teszitek.
Az idő kérem szépen megemberelte magát. :D
Fülledt, meleg az idő, és egyre nagyobb felmelegedést várhatunk. Kedden megérkeztek az első magán vendégek is. Fehéren, fázósan. Tegnap hiába kerestem őket a szálláson, mindenki a parton volt. Késő estig. 7 óra tájt rájöttem erre, mivel a sétáló utcákon senkit nem találtam. A legkisebb kisbabám 11 hónapos. A nagyobbik 3 éves. A szemük ki sem látszott a homokból, egész nap a finom tengerparton játszottak fürödtek. Az ő véleményüket fogadjuk el, hogy milyen a tenger víz.
Andriska a nagyobb gyermek, ki nagyszüleivel érkezett, ő azt mondta, neki a centrum sekély vize tetszik jobban. Megpróbálták az öböl középső részénél is, de ott a mélyebb víz hideg áramlatai lehűtik az immár kb 24 fokosra melegedett vizet.
A csecsemőnk még nem beszél. Csak mosolyog és huncutkodik. De anyuja mondta, hogy ki nem akart jönni a vízből a kis béka. Ők a nagy stand előtti tengerszakaszt választották fürdőhelyükké.
Késő este kint üldögéltünk az Anna hegyi udvarán és beszélgettünk. Csodás volt a levegő. Andriska már megfürdetve nagyi öléből hallgatott bennünket az alvó plédével takarózva. Én kissé vizesen érkeztem a kertből locsolásból. A többiek aggódtak, hogy átfázok majd. De sem én, sem Andriska nem fáztunk. Sőt. Gyenge szellő fújdogált. És ahogy a tengerben lehet érezni, hol van a meleg és hol van a hideg áramlat, így csapott meg bennünket egy-egy meleg levegő, mi a hegy felől fújt. Jólesően, de meglepődve kérdezték a vendégeim, hogy ez a hegy felől jön? Ilyen nyáron? Nappal a hűvöset hozza, éjjel a meleget? Emő a tanárok tudásával kérdezte, majd meg is magyarázta ezt a jelenséget. Majd boldogan üldögéltünk és élveztük a csillagos eges finom estét.

Rövidre fogom innen magam. Megjön a hétvégéig a teljes nyár. Mondanak még átmeneti viharokat itt-ott, mit észre sem vesztek. A nap hőmérséklete bár csak 25 fok körül lesz, érzetben akár 30 fokot is fogtok tapasztalni. Napvédővel mindenki készüljön fel, mert itt elég drágák a napkrémek, és tudjátok, ha felégtek, a gyógyszertárunk nem rendelkezik sok segítséggel. estére hozzatok még könnyű pamut felsőket. Egy esernyőt dugjatok be a bőröndbe, hogy azzal elijesszük az esetleges felhőket. Éjszaka a dupla paplan hamarosan lekerül majd rólatok. És élvezzétek, hogy nyitott ablaknál és nem a légkondinál alszotok.
A természetet teljes zöld pompájával fogjátok találni. Minden virágban. Az első cseresznyék már leérve, és immár enyhén pirosodik a sárgabarack.
Az üzletek mind nyitva, áruval megpakolva. Az árak a tavalyiak, melyek a magyarországi árakkal megegyeznek.


Jó utat kívánok mindenkinek!

endeel