Holnap várom az első csoportérkezést.
Ma éjjel remélhetőleg jól kieste magát. Most jött éjféltől az, amit a hétre mondtak.
Holnapra tehát FEL KELL SZÁRADNI AZ ESŐNEK.
Az irodázással készen vagyok.

AZ ELSŐ HETI PROGRAM.
HÉTFŐ – Szigetkörbe program
KEDD – Jeep túra
SZERDA – Hajós kirándulás                   
PÉNTEK – Görögest RACHONIBAN

A jeep és a hajós kirándulás napját létszám ill. időjárási tényezők miatt változtathatjuk.

Estére pamut ruhát készítsetek. Túracipő, azt tudjátok, mindig kell! Az árak mindenben – kivéve üzemanyag – változatlanok. Egy-két kis market kivételével minden nyitva van. A pék vasárnap is nyitva lesz. Tudjátok, a marketek is, és minden vasárnap is nyitva vannak. Nyitvatartása a nagy marketjeinknek este 22.00 óráig.

Magyar nyelvű étlappal rendelkező tavernáink az idén:

  • GATOS TAVERNA
  • KAPITÁNY TAVERNA

(A Trata Taverna az idén betegség miatt nem tudni, mikor nyit, és milyen ételválasztékkal rendelkezik majd. 
Ez -tudjátok- nem azt jelenti, hogy magyarul tudnak majd veletek beszélni, hanem hogy elkészítettem a magyar nyelvű étlapot, ami alapján segítséget adok a megrendelésekhez, ill. az ételek kiválasztásához.

A GATOS TAVERNA

A centrum aszfaltos szakaszán van, az Aloe szupermarketet követően. Szakácsa a Trata Taverna főszakácsa volt 2010-ban. Eric 2011-ben a Kapitány Taverna szakácsaként kezdte, majd megnyitotta a saját tavernáját. Ott főpincér a sokak által szeretett, mindig mosolygós, viccelődős és a visszatérő vendégeket barátként üdvözlő Levteris.
Ételválasztékában megtalálhatók a hagyományos görög konyha ételei és halas ételek is. Árai mérsékeltek.
Napágyas résszel is rendelkezik, ill. helyzete a gyermekjátszóteres centrum strand.
A KAPITÁNY TAVERNA

Tulajdonosa az egykori öreglegény, ki életét a bárkáján képzelte, ott halászgatva és főzögetve. Míg beleunt a tenger magányába, megházasodott és egy főleg halas tavernát nyitott 2008-ban.
A Viki parti szállásunk mellett, tehát szintén a parton, de már a nagystrand végén. Télen-nyáron nyitva tartó. Nagy vendégközönséget ellátó, nagyon széles ételválasztékú taverna.
Kicsit magasabb árfekvésű, de megfizethető.
Ételtípusai közül a halas választék tárháza a bővebb, de ugyanilyen finoman készíti a hagyományos görög konyha ételeit is.

 Tavernaárak általánosságban:
- Előételek 23 féle: 2-7 €
- Sajtfélék, sajtos kiegészítők 5 féle: 3-5 €
- Saláták 19 féle: 3.50 -9 €
   Itt megjegyzendő: a magasabb ár 4 fős adagot, ill. drága alapanyagot, pl. homárt takar.
- Tojásos ételek 7 féle: 3,50-8 €
- Gyermek menük 7 féle: 4-5 €
- Reggeli 10 féle: 1-8 €
   Itt megjegyzendő: Ír kávé: 6 €. Tehát a reggeli készítést a szállásokon önállón ajánlom!

   Hozzatok magatokkal házi lekvárt, otthoni szalámit és a saját teátokat és kávétokat! Az itteni mézzel és a pékünk    isteni friss kenyereivel kitűnő reggelitek lesz!
- Levesek 6 féle: 6-7.50 €
   Itt megjegyzendő: Tessék olvasni a fórumunk gasztronómiai részét. Annak itt hasznát veszitek!! A levest is drágának ítélem, kivéve a hallevest.
- Makaróni 13 féle: 5.50- 12 € (12 €-s a garnélarákos makaróni)
   Emlékeztek a gasztronómiai tanácsomra? Javaslom, készítsd el magad!!!
   8 €-s a homáros, ezt itt enném... Tehát aminél az alapanyag különleges, vagy előkészítése igényel több tudást, azt a tavernákban. Egyébként használd a főzési tanácsunkat a fórumról.

- Készételek 18 féle: 6-10 €. A 4 adagos vegyes tál 25 €.
- Sütőben sültek 6 éle: 9 €
- Frissensültek 37 féle: 8-17 € (7 féle bonfilés étel van a magasabb árban, a többi 8-10 € )
- Halételek 41 féle: 6-70 €
70 € az 1 kg homár, 40 € 1 kg friss tintahal. Ez valóban korrekt ár, ha azt veszem, hogy frissen 25-30 €-ért kapom a tintahal kg-ját. A homár, hát ezt nem vettem még… A többi 6-0 €-s adag, és mind körettel, tehát nagyon normális ár.
Itt azért hozzáteszem, hogy a tavaly ajánlott Halsütés a szállásokon c. cikkben leírtakat próbáljátok ki! 5-10 €-ért kg-ját megveszitek és a szállásokon grillezitek.
  HALSÜTÉS 

Suflakit ezen a helyen is rendelhettek, a köretes adagokat egy tál étel árában, 6-8 €/adag. De suflakira változatlanul a Rönkös-t ajánlom.  Gyrost pedig a speciális gyrososnál kérjetek.

Cukrászdáink közül még csak egy nyílt meg, a centrumban a Gatos Tavernához közel.

Papír asztalterítőt ajándékba vásárolni e kettő helyen tudtok külön kérésre (Gatos és Kapitány).
A tavernák előtt az ételtípusokat jelző táblán ki van írva, hogy magyar étlapot tudtok kérni.

Motorkölcsönzőnk elsősorban az idén is Sakis. Itt a 4 éve változatlan árban nagyon sok 50-80 köbcentis kismotor, a kevés számú 200 cc motor, ill. quadok vannak. A nagy motort érdemes előrendelésbe kérni, mert az egész öböl csak kevés ilyen típusú járművel rendelkezik. Ez a kölcsönző a centrumban a parton az Ágios Nikolaos kápolnával szemben van.                                  
Az idén egy új kölcsönzőnél is lehet segítségetek. A Pános Motorkölcsönző, ahol Marci fiam idén nyári munkán lesz . Ez helyileg a parttal párhuzamos úton van, a Trata taverna magasságában, közvetlen a mögött az aszfaltos úton. A gyermekjátszó felfújható város van vele szemben. Itt quad nincs, csak normál motorok.
Természetesen van több motorkölcsönző. De a többi helyen segítséget nem fogadnak részemről. Ezeken a helyeken bajba jutásotok esetén sziesztaidőben és éjjel is tudok értesítést adni feléjük. Valamint, ha bármi félreértés van, segítségetekre tudok lenni. A bérlés és árkialkudás beavatkozásom nélkül történik személyesen csak általatok. Én csak akkor tudok a járműbérlésről, ha gondotok van. A járműbérlések esetén kicsi vezetési tesztet is tesznek veletek. Emlékeztetlek, hogy jogosítvány kötelező.
 

KÍVÁNOK KELLEMES UTAZÁST MINDEN ÚTRA INDULÓNAK!

 

endeel