Thassos sziget történelme - röviden
Thassos sziget történelme - röviden

Thaszosz történelme igen mozgalmas volt. Az őslakókat a föniciaiak váltották fel az i.e.II.évezredben. A mítosz szerint, mikor Zeusz fehér bika képében elrabolta Europét, testvérei a keresésére indultak. Hiábavaló kutatás után az egyik fivér, Thaszosz hadseregével együtt letelepedett a szigeten, amely azóta is az ő nevét...

Bővebben...
 
Potamiából gyalog az Ypsarióra
Potamiából gyalog az Ypsarióra

AZ YPSARIO MEGHÓDÍTÁSA Gyalogtúra Thassos legmagasabb hegycsúcsára, az 1206 m magas Ypsarióra  A könnyűnek egyáltalán nem nevezhető túra, a tengerszint felett 60 m-rel lévő Potamia falu észak-nyugati széléről indul. Az Ypsos szó magaslatot, csúcsot jelent. A túraútvonal nagyon meredek, mind fel, mind lefelé. Jó...

Bővebben...
 
Thassos – szerelem első látásra (2012 augusztusa)
Thassos –  szerelem első látásra (2012 augusztusa)

KÉPEK          Kezdeném azzal, hogy soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire elfogultan fogok nyilatkozni nyaralásom helyszínéről. Persze, persze, tudom, Görögországgal kapcsolatban mindenki elfogult, aki már járt valamelyik vidékén. 2012 elején még fogalmunk nem volt róla, hogy hová is kellene elindulni nyáron. Valami...

Bővebben...
 
Nagy Sándor kutatások
Nagy Sándor kutatások

Tudom, hogy az otthoni híradásokban is szerepelt már, hogy Nagy Sándorhoz köthető sírt fedeztek fel Görögországban. A szenzációs felfedezésnek nevezett leletre a szárazföldön, Amphipolisz közelében bukkantak a régészek, ahol nagy erőkkel folyik a munka. Amphipolisz Kavala és Thessaloniki közt található, tehát Thassosra jövet vagy...

Bővebben...
 
Türelmeteket kérem
Türelmeteket kérem

Értesítem az érdeklődőket, hogy előreláthatólag 2018.01.18-ig nem leszek elérhető.  Kérek mindenkit, aki foglalni szeretne, most az elkövetkező pár napban türelmesen várja válaszomat. A héten beérkező levelekre jövő héten tudok majd válaszolni.   Megértéseteket köszönöm!  

Bővebben...
 
Szép májust mindenkinek
 
HÚSVÉT 2017
HÚSVÉT 2017

    ÁLDOTT HÚSVÉTOT KÍVÁNOK MINDENKINEK !  

Bővebben...
 
Tél Thassososn 2017. január

Ismét Facebookra feltöltött képek. További 160 képet láthatsz, ha ide kattintasz. Ha a Bövebben feliratra kattintasz, akkor pedig videóka is találsz.

Bővebben...
 
Az utóbbi napok időjárása

Ági utóbbi napokban Facebook-ra írt bejegyzései. 2016.11.09.

Bővebben...
 
BUÉK - 2018

Lassan elhagyjuk a 2017. évet és átlépjük a 2018. év küszöbét. Ez évben a szezont egy ének ismertetésével kezdtük. Zárjuk hát énekkel. Hogy miért esett az első választásom egy nagyon régi dalra?  A sok okból egy párat leírok nektek.

Bővebben...
 
2017 Karácsony
2017 Karácsony

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Bővebben...
 
Október 16. - Thassos felszabadulásának ünnepe
Október 16. - Thassos felszabadulásának ünnepe

1912. október 16.  Thassos felszabadulásának ünnepe A sziget lakói minden évben azonos napon felvonulással és ünnepi beszéddel emlékeznek vissza a sziget történetének erre a jelentős napjára. A megemlékezés évente a sziget más-más településén történik. Ez év októberében Potámia faluja kapta...

Bővebben...
 
Az első must
Az első must

A nyárból lassan kiballagunk. Otthon elkezdtétek az iskolát, itt meg ez időben épp a fehér Chardonnay szőlő szürete kezdődött el. Mi magyarok, tudjátok, a thassosi borászunknál igen előkelő helyen vagyunk számon tartva. Ezért kaptam a meghívást, hogy Ági, kész az első nyam-nyam... Mi is az a nyam-nyam? Aki szereti a hasát, tudja, hogy valami finomságot...

Bővebben...
 
A kabóca
A kabóca

Μη σε γελάσει ο βάτραχος και το χελιδονάκι, αν δε λαλήσει ο τζίτζικας, δεν είν’ καλοκαιράκι. A...

Bővebben...


Helység: Samothraki / Therma
Minőség:  alt

Közönségi elbírálás: 2014-es csoport által közkedvelt.

Távolság a tengerparttól: 800m
Távolság a buszmegállótól és a fürdőcentrumtól:  100m
Strand és kikötő : 800m

Kontingens: 15 fő

 


 

alt

Leírás

A szállás Therma falu központjában van. Egy épületből áll. A kicsiny ház 500 m2 magánterülettel rendelkezik, kerítéssel körbevett. Elhelyezkedése meseszerű. Két patak közé ékelődött be, hatalmas platánfák ölelik körbe, ezzel különleges atmoszférát biztosítva. A központi élettől pár lépésre van, jól ellátva minden vendéget kiszolgáló üzletegységgel.
Háziállatot nem fogad. A wifi internetkapcsolata házon belül nem megoldott. A ház parkjától 50 méter távolságra lehet egy tavernától a wifit fogni. Mivel több ház ezt az internetlehetőséget veszi igénybe, ezért annak használata igen korlátozott.
Parkolni a ház kerítésoldalánál tágas magánparkolóban a hűs platánfák alatt lehetséges.
Konyhai főzési lehetősége külső közös konyhaként megoldott. Tökéletesen felszerelt. Mikrohullámú sütővel nem rendelkeznek a háziak. Étkezni a belső közös szalonban vagy az udvaron a kis étkezőasztaloknál lehetséges. Minden típusú étel főzésére alkalmas sütő berendezések és edények vannak. Francia tea- kávéfőző, vízforraló, serpenyő, kicsiny és közepes lábas 2-4 fő mennyiségig való főzésre a kétégős gázlapon. Lehetséges a hátsó udvarrészen flekkenezés is.
A szállástulajdonos a másutt elszállásolt vendégeket csak kivételes esetekben engedi a közös helyiségekben vendégül látni a szálláson lakó vendégek részéről.
Minden lakáshoz tartozik saját kis terasz.
A lakások közepes méretűek és egy légterűek. Belső konyha nincs.
A lakásokban van központi fűtési lehetőség is, mit szükség esetén utó- vagy előszezonban a szállásadó kapcsol be. Zuhanyzótálcás fürdőszobái normál méretűek, kis ablakkal megoldva annak szellőzését. A melegvíz-szolgáltatás főleg napkollektorral történik. Elő- vagy utószezonban gázolajos melegítéses kiegészítés is van.
A lakások berendezése a szokványos hálószoba bútorok. Inkább 2 fő holmijának elhelyezésére elegendők a szekrények. Az ablakokon szúnyogháló és fa spaletta. A teraszajtón is faspalettás megoldás.
Minden lakásban van légkondicionáló berendezés, Tv sarok. Berendezései a régi típusú fenyőfa bútorok. A lakásokban található hűtőszekrény normál nagyságú, kicsiny, közepes teljesítményű fagyasztórésszel ellátott.
Ágyai 90 cm széles normál ágyak. Mindhárom ágy felnőtt méretű személyekre megfelelő. A háziasszony extra kéréseket nehezen fogad. A szállás ellátottságával kapcsolatos kéréseket tehát még foglalás előtt kell tisztázni.
Takarítás naponta, törölközőcsere minden másnap, ágyneműcsere 3-4 naponként.


Elhelyezés

5 darab 2+ 1 normál ágyas stúdió2018-os árak

Euró / éjszaka
(dátumtól a következő dátumig)
3 fő
május 1. 50
június 16. 50
június 30. 55
július 14. 60
július 24. 70
augusztus 21. 65
augusztus 31. 50
szeptember 8. 45
szeptember 15-29 45
Elhelyezkedés a szigetenKérünk mindenkit, hogy a hozzászólást kizárólag a szállással kapcsolatos vélemények, tapasztalatok megosztására használja!
Szállásfoglalással, információkéréssel kapcsolatban az Érdeklődő űrlapot kérjük használni!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

Mobil:   +30 697 8131417
Lakás:   +30 259 3062277
e-mail:  agnes@thasos.hu
Skype:  onodi.agnes773

Thassos - Thassos - Thassos

Regisztráljon a feliratkozás elott!
No account yet? Register
endeel