Az idei nyáron nagy változás történt a foglalási szokásokban.
A 2013. évi szezon utolsó szakaszában megnyílt egy új görög-bolgár határátkelő. Ennek oly nagy sikere volt a közeli országokban - mivel az új határátkelőt igénybe véve rövidebb úton lehet megközelíteni a szigetünket -, hogy már azon ősztől kezdve foglalásba kezdtek bolgár és román családok. E nemzetek utazói magánúton érkeznek tömegesen.
Immár harmadik éve a török turisták is egyre nagyobb kedvvel érkeznek hozzánk, akik szintén csoportos lekéréseket tesznek. Ők és a román és bolgár vendégek azok, kik kitolták a szezon erős részét szeptember vége után is még október első hetére is.
Új vendégei a szigetnek örmény, ukrán és orosz vendégek.
Jó 10 éves kihagyás után újra visszatértek a szigeten egykor a kezdeti turizmust fellendítő német, angol, holland, osztrák vendégek.
E sok náció közé vegyül, immár kisebb számmal, skandináv és finn utazási irodás vendégek köre.
Mindez azt a jelenséget hozta, hogy már 2014. január közepére 40 %-os telítettség volt a szállásokon, mivel már 2013. nyarán elkezdődtek a 2014-es évre a lekérések a szállások foglalására.
Ez a jelenség nemcsak a szigetünkön mutatkozott, hanem az egész országban. A mi szigetünkre főleg az új határátkelő okozta a gyors szállástöltést.

Még tart a szezon. Szeptemberi turizmusunk is nagyon erős lesz.
A szállásadóktól érdeklődtem, mit éreznek a következő évre vonatkozólag. Boldogan mondták, hogy nagyon sok itt nyaralt vendég - főleg több családból álló magán csoportok - már ittlétük alatt letétben hagytak egy összeget a 2015. évi szállásfoglalásra.
Okulva az idei évi jelenségből, a nagy nyár eleji foglalási gondokból, ez évben már most szeptember hónaptól várom a jelentkezéseket.
Októberben fogok tudni újabb szállásajánlatot adni a parttól esetleg 1 km távolságra levő nagyobb kertes nyaralóházakból is.
Addig a meglévő szállásokra várom a lekéréseket, bízva abban, hogy időben megkezdve a leelőlegezést, 2015-ben minden érdeklődőmet ki tudom majd elégíteni.

Az árak? Az idéi évben is tapasztalható volt, hogy a nagy keresletre való tekintettel minden szálláson plafonárat kértek.  
Várható lesz egy 10%-os árdrágulás valószínűleg 2015. márciusától. Addig a 2014. évi árak élnek.
Csoportos lekérés és hosszabb időszak esetén a megadott árakból kis lekerekítést kapott eddig is minden érdekelt. Ez az árpolitika most is érvényes lesz. Amennyiben a szállás felajánl felém a vendég részére  egyéb kedvezményt, azt én kérés nélkül örömmel továbbítom a vendégek felé. Egyéb előkedvezmény nem lesz érvényes.

Mely szállások illetve időpontok telnek meg leggyorsabban?

A közvetlen parti szállások, valamint azok, hol kevés a lakás (pl. Nontas).  A Viki hegyi szállás kedvező fekvése és nagyszerű lakáskialakítása miatt ott is már január közepétől lehetnek teltházas időpontok. Dátum szerint január közepén megtelnek a június 20. - július 15. közötti időre a kedvezőbb árfekvésű dátumok. Ez minden szállásra igaz. Akiket ezen szállások vagy időpontok érdekelnek, jól teszik, ha decemberig lefoglalják a szállást.

Kívánok mindenkinek jó tervezést a 2015-ös görög nyárra!
Szeretettel várok minden érdeklődőt!

Hozzászólások  

0 #1 Köszönjük.vikso 2014-08-18 02:00
Ági csak azt nem tudom hogy bírod mind ezt erővel. Köszönöm a magam nevében is ezt a tájékoztatót, nagyon jól összehoztad. Remélem azért kevesebben lesznek amikor mi megyünk.(mit tegyek, kicsit önző vagyok) :D
0 #2 NyaralásLődár Péter 2014-08-30 02:00
Kedves Ági,Évek óta járunk Görögországba - minden évben máshova -, idén teljesen véletlenül a google maps segítségével találtunk rá erre a szigetre, aminek "magyar aktív honlapját" tegnap fedeztük fel. :) Próbáltam minden információt magamhoz ragadni annak érdekében, hogy a baráti társaságommal idén "hozzátok" jussunk el (5-6 fő). Külön szeretnék köszönetet mondani a honlap mellett a fenti cikkhez is, rengeteg információt tartalmazott.Például annak tudatában éltünk, hogy szeptember 5-től nem lesz nagy probléma a helyszínen apartmant találni. Volt olyan év, amikor nem foglalkoztunk a szállással egyáltalán, mindig volt. A cikket olvasva viszont aktív apartman keresgélésbe fogtunk. Egy biztos, ha nem találunk, akkor is elindulunk, ennyi kockázat volt eddig is minden évben. :)
0 #3 Jövő évi nyaralásBékési Krisztina 2014-10-03 02:00
Kedves Ági ! Görögország után áhítozva honvágytól szenvedve találtam rá a szigetről készült fényképekre szerelem volt első látásra .Szeretnélek megkérni ,hogy adj információt szállás árakról,augusztusban szeretnénk menni 5 fő biztos és lehet két vagy három légterű apartman mivel a gyerekeinkkel mennénk a tengerpart jó ha közel van láttam az oldalon egy apartmant ill bungalót Samothrakiban ami nagyon tetszett de általában is érdekelnének az árak Köszönöm Kriszti

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel