Az idei húsvéti asztalt most azzal a sok finomsággal raktam meg, melyet nyáron szoktatok vásárolni.

Elsőként gondoltam azon vendégekre, kik évről évre kérdéseket intéznek hozzám. Van-e egészségbolt nálunk, illetve termékeikből itt mely dolgokat és milyen áron kaphatnak? Próbáltam lencsevégre kapni és lekattintani az itt kapható egészséges gasztronómiai és a reformtáplálkozási termékeket.

Majd gondoltam az italokra, melyek egy nyaralás során ajándékként is szolgálhatnak. A legtöbb vendégem Skála Potámia üzleteiben vásárol, hol szintén kaphatók ezen termékek, de talán kisebb választékban. Az itt bemutatott termékek a limenasi Masouthis üzletközpontban kaphatók.

 

Az ortodox húsvét az idén egy héttel eltér a katolikus húsvéttól. Ti már a Húsvét  megünneplésén túl lesztek, mi azon a héten az egyházi nagyböjti időszak utolsó hetét, a Nagyhetet ünnepeljük majd.  

Az idei húsvéti ünnepet családommal Krétán kezdem meg. Nagyszombat estéjén talán együtt érünk majd a Thesszaloniki reptérre, hova a Szent Lángot hozzák. Ha sikerül, látni fogjuk, ahogy az ország északi részeiből az egyházi követek megérkeznek azért, hogy szétvigyék a Szent Lángot minden templomba a hívőkhöz. Majd követjük a saját templomi követünk autóját, hogy éjfélre a lánggal érjünk hosszú utunkról a templomba a liturgia csúcspontjára.


Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezni!

endeel