Nyaralások más helyszíneken

Általános témájú beszélgetések és szállás tapasztalatok!
Nagyon sok témát azért ne nyissunk!
Első olvasatlan hozzászólás • 948 hozzászólás • Oldal: 1 / 191, 2, 3, 4, 5 ... 19

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: lovas zsuzsa » Tegnap, 23:56

Szia !
Mi 15 éve elhagytuk Sartit, csak hazafelé amikor átvisz az autóbusz akkor látjuk hogy mivé vált,nekem tavaly volt a döbbenet, amikor megláttam a nyolc sorban kirakott napágyakat, ki fekszik oda nem tudsz elmenni a két ágy között! Porto Kúfoba nem voltatok? Sykába? / a fővárosba/ csoda gyönyörű! Kalamitzi? az is megér egy misét.
Avatar
lovas zsuzsa
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 665
Csatlakozott: 2010.02.11. 10:56
Tartózkodási hely: Bp.Békásmegyer

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » Tegnap, 22:08

Honey írta:.... De úgy van, ahogy mondtátok, kár izgulni :). ......
Egyébként megállapítottuk, hogy nem kell többet Sartira menni nyaralni. ............. Az még hagyján, de Sartin "szerb uralom" van. ............
Ui.: az autóban azon gondolkodtunk, hogy tudnánk egy peloponnészoszi nyaralás abszolválni a közeljövő nyarak egyikén ;)

Üdv újra itthon!
A napokban gondolkodtam rajta, hogy vajon Ti mikor mehettek... erre már haza is jöttetek.

Na ugye, hogy ugye! Nem esznek arra sem autósokat. :) Ha egyszer rákaptok az ízére, le sem szoktok róla..... és..... már hazafele Peloponészoszon gondolkodtok. :) 8) Azért Peloponészoszra már egy tranzit szállás nem árt. Larissa után nagyon ingerszegény az autópálya. Athénig még csak csak kibírja az ember az 1500 km-t, de onnét még lehet autózni egy pár km-t.
Az északi részek valahogy mind úgy járnak, mint Sarti is. Közel van, és mindenki oda megy. Még az is akinek jobb lenne, ha el sem indulna sehova.
A szerb, román, bolgár (repülős helyeken orosz) uralom meg sajnos mindenhol megfigyelhető. :( Járjál akár merre Görörgországba.
Lefkada, Zakynthos mind tele volt román és szerb rendszámú autókkal, Kefalonián még nem tűnt fel. (Rhodoson sem, mert ott meg mindenki bérelt autóval közlekedett. ;) )
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » Tegnap, 15:05

Nahhhh.... megjöttünk mis is :) Jajjjj.., nagyon izgultam az út miatt, mivel - ahogyan korábban is írtam - most először mentünk autóval. De úgy van, ahogy mondtátok, kár izgulni :). Persze, ha nincs baj, akkor Nincs baj. Nekünk nem volt. Kifelé a határokon azért több-kevesebbet kellett várnunk, a legtöbbet a Szerb-Makedón átlépésnél. Háztól-házig nekünk 15 órába tartott szép, kényelmesen (sebességhatárokat jó túrista módjára mindenhol betartva) leérni Sartira. Párszor persze meg is álltunk.
A szállásunk Sartin a Zogia házban volt, szép tengerparti kilátással, mindenhez közel. Voltunk már jobb apartmanban is. Na, ez sem volt rossz, de a klíma eléggé kis teljesítményt nyújtott, ezért a 3. ágyat átvittük a belső szobába, ahol a klíma és a másik ágy volt. De 2 erkéllyel rendelkeztünk, ami egymással szemben volt, így ragyogó kereszthuzatot lehetett csinálni napközben. Talán a fürdőszoba volt az, ami full modern, minden igényt kielégítően szép volt.
Egyébként megállapítottuk, hogy nem kell többet Sartira menni nyaralni. 2007, 2008 után most visszamentünk. Nagyjából tudtuk, hogy mi történt az elmúlt években: hát persze, nagyon sok a magyar. Az még hagyján, de Sartin "szerb uralom" van. Az ő kultúrájuk, mentalitásuk, viselkedésük.....nos, ahogyan azt Ti is megtapasztaltátok máshol, sajnos hagy kívánnivalót maga után. Persze, a mi értékrendünk szerint. Görög hangulat persze nincs, hiszen 10 évvel ezelőtt se sok volt. Most viszont semmi.
Az éttermekkel kapcsolatosan vegyesek a tapasztalatok. Minden helyen, ahová beültünk 45-50 percet vártunk az ételre. Volt, ahol szóltam is miatta. Aztán a számlára még ugyanannyit. Pedig voltak elegen, azt sem lehet mondani, hogy azért tartottak ott bennünket, hogy lássák mások, vannak az étterembe (tavernának nem mondanám egyiket se) Az étel mindenhol jó volt. Gíroszost is találtunk jót.
Emlékeimben Sarti tengere és tengerpartja varázslatosan szép emlékként élt, hiszen itt nyaraltunk először Görögországban. A tenger persze most is szép, bár sok helyen kihozza a víz szélébe a hullámzás a tengeri füvet. Sokat nem strandoltunk Sartin, inkább a környező strandok közül próbáltunk ki párat. Voltunk Vourvourun a Karidi beachen. Gyönyörű szép hely, mi a sziklásabb részen voltunk, számunkra ott szebb volt a víz és kevesebben is voltak. Aztán strandoltunk Toroni után az Ema beachen. No meg a csodálatosan szép Tigania beach kisebbik részén, aztán a Kriaritsi beach campingtől távolabb eső ölében. Ennek az utóbbinak az volt az érdekessége, hogy sziklákon való mászással és ugrándozásokkal lehetett oda jutni. Itt laktak ugyanis a nudisták ( a narancspartról biztos elüldözték őket a túristák). Azért nem volt mindenki csupasz és mi egy picit távolabb pakoltunk le tőlük, hogy ne zavarjuk őket. De ez volt a legeslegszebb rész. Rendszerint az általunk kiszemelt helyeket hegyi kecske módjára közelítettük meg, de ezt azért továbbfejlesztettük azzal a módszerrel, hogy mindezt lábujjközös strandpapucsban tettük. Komolyan, már csak vihogtunk magunkon, amikor megint másztunk. Cserébe viszont nyugis helyeket találtunk magunknak. A sokak által favorizált Narancspart köszönő viszonyban sincs az általunk talált öblökkel. Ja, narancspart: 10 éve elájultunk a látványtól. Hát... most is, csak éppen az ellenkezője miatt. Annyi a szemét a vízben, a parton, hogy egyszerűen nem lehet kikerülni. Undorító az egész. Iszonyat a tömeg. Mi kb. 10 óra felé érkeztünk és már csak a homokkő sziklákon volt hely, ahová leteríthettük a törölközőket. De csak jöttek és jöttek az emberek. Az egész hely egy fókatelephez hasonlított, ahogy henyéltünk a köveken és sziklákon meg a parton, minden talpalatnyi helyen. Délben el is jöttünk, de még össze se hajtogattam a törölközőnket, már egy szerb nő már leterítette az övét a helyünkre :( No komment...
Aztán hol is voltunk még? Ja, Neos Marmarason. Itt alig tudtunk parkolni, de a végén a tengerparton sikerült. Toroniban a várba föl szerettünk volna menni, de zárva a volt. A hegyi ösvényen elmentünk ugyan egy darabig, hátha valami illegális bejáratot találunk, de egy kutya a közelben annyira ugatott, hogy nem kockáztattuk meg a futást előle a 35 fokban.
Elmentünk volna még több helyre is, ha nem féltjük az autót a poros-homokos döcögős utakon. Így maradtak azok, ill. azok egy része, ahol biztonságosan le tudtuk tenni a kocsit anélkül, hogy km-ket kelljen gyalogolni (bérelt autóval máskor simán lemegyünk olyan helyekre, amiket saját kocsival kihagytunk). A félsziget amúgy gyönyörű kincseket tartogat, kristálytiszta vizű öblöket, szép tájakat, csak merni kellene megtalálni őket.
Hazafelé a fizetőkapuknál és a határoknál voltak várakozások, amik, kb. 3-3,5 óra időveszteséget okoztak. De hazaértünk rendben, egészségben!
Ui.: az autóban azon gondolkodtunk, hogy tudnánk egy peloponnészoszi nyaralás abszolválni a közeljövő nyarak egyikén ;)
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: ifuley » 2017.07.24. 11:39

kiflic írta:Kirándulások,amiket tervezek:Rovies, Agia Kyriaki ,Drymona vizesés,Saraniko beach,Kria Vrisi,Elinika,meg Kavosból kishajóval Lichasra.A komp Agiokamposba megy,elsö nap a szállás elfoglalásáig ott maradunk fürdeni.Nagyon sok segitséget Kaptam Melustól :) köszönöm itt is Neki! :) Eredetileg mi Krétára mentünk volna,majd nem indult a járat,át tették Rodoszra,végül becsödölt az iroda :( a pénzüket vagy visszakapjuk,vagy nem :( ez a 3.sziget az idén,aminek utánna nézek,remélem,ide már eljutunk


Na, ezért megyünk mi mindig a "saját szakállunkra" nyaralni. Persze mindennek megvan az előnye és hátránya, mi mindig nagyjából leszervezzük magunknak az utazást, és hagyunk benne egy kis "ahogy esik úgy puffan" tényezőt is, mint például szálláskeresés a helyszínen, vagy kirándulások kitalálása.
Amiket írtál, kirándulások, mind jók. Ha Rovies-be mentek, akkor Limni is kötelező. Rovies egy csendes kis falu szép parttal, Limni pedig egy gyönyörű kisváros (a legszebb, amit Évián láttam.) A vízesésben augusztusban nem lesz víz :), de ettől még jól fog esni az erdei séta a szép környezetben, szépen ki van építve a sétány. A Kria Vrisi nagyon különleges, Ellinika pedig gyönyörű és a part is szuper, főleg kisgyerekkel. Ennél már csak a Lichas jobb, oda 10 euróért visznek-hoznak. Kisgyerekkel egyedül a Sarakiniko necces, elsősorban megtalálni, másodsorban lemászni oda (csak gyalog lehet), de ha lenn vagytok, akkor azt fogjátok mondani, hogy megérte :)
(azt hiszem, a beszámolók közt fenn van a tavalyi éviai útunk, ha esetleg érdekel, és nem találkoztál vele, akkor itt olvashatod. Valamikor az ideiről is lesz hasonló.)
ifuley
Kezdő Thasos-fan
Kezdő Thasos-fan
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2014.09.12. 20:00

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.07.24. 10:30

ifuley írta:
kiflic írta:Nahát,ha jól látom nagyon közel hozzá foglaltunk mi is a bookingon :) 123Armonia studios :) ugyanaz a part :) abban tudnál segiteni,hogy itt a napernyök az étteremhez tartoznak és fizetösek vagy fogyasztásért lehet használni?Bolt van a közelben,ami gyalog elérhetö és nagyobb vagy csak a Galaxis a városban?pékség?
Augusztus 20-26ig leszünk ott,akkor már remélhetöleg megint nyugisabb lesz :)
Kocsival megyünk,négyéves eleven kisfiuval,de azért pár kirándulást beterveztem


Igen, ez ugyanaz a part. A napernyőket fogyasztésrt lehet használni, ajánlom a Loca club-ot, beach bárt, és a tsipurójukat :) De a kávéjuk is finom.

Vásárlás: a sarkon van egy kisbolt, ez gyalog 1 perc, ha többminden kell, akor Galaxias Edipsou, vagy a legegyszerűbb első nap elmenni a Lidl-be (Istiaia, kb. 20km) és előre megvenni a fontosabb dolgokat. Magatokkal semmit ne vigyetek itthonról (ételt, italt), mert ott is ugyanazt meg tudod venni a Lidl-ben, ugyanazon az áron. Az út mentén meg sok zöldséges-gyümölcsös van, ahol 1 eur/kg-ért frissen vehetsz bármit.

köszönöm! :) a Lidl-röl nem is tudtam :) nagyon nem akarok kaját vinni,max rágcsákat a gyereknek.
Kirándulások,amiket tervezek:Rovies, Agia Kyriaki ,Drymona vizesés,Saraniko beach,Kria Vrisi,Elinika,meg Kavosból kishajóval Lichasra.A komp Agiokamposba megy,elsö nap a szállás elfoglalásáig ott maradunk fürdeni.Nagyon sok segitséget Kaptam Melustól :) köszönöm itt is Neki! :) Eredetileg mi Krétára mentünk volna,majd nem indult a járat,át tették Rodoszra,végül becsödölt az iroda :( a pénzüket vagy visszakapjuk,vagy nem :( ez a 3.sziget az idén,aminek utánna nézek,remélem,ide már eljutunk
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: ifuley » 2017.07.24. 09:38

kiflic írta:Nahát,ha jól látom nagyon közel hozzá foglaltunk mi is a bookingon :) 123Armonia studios :) ugyanaz a part :) abban tudnál segiteni,hogy itt a napernyök az étteremhez tartoznak és fizetösek vagy fogyasztásért lehet használni?Bolt van a közelben,ami gyalog elérhetö és nagyobb vagy csak a Galaxis a városban?pékség?
Augusztus 20-26ig leszünk ott,akkor már remélhetöleg megint nyugisabb lesz :)
Kocsival megyünk,négyéves eleven kisfiuval,de azért pár kirándulást beterveztem


Igen, ez ugyanaz a part. A napernyőket fogyasztésrt lehet használni, ajánlom a Loca club-ot, beach bárt, és a tsipurójukat :) De a kávéjuk is finom.

Vásárlás: a sarkon van egy kisbolt, ez gyalog 1 perc, ha többminden kell, akor Galaxias Edipsou, vagy a legegyszerűbb első nap elmenni a Lidl-be (Istiaia, kb. 20km) és előre megvenni a fontosabb dolgokat. Magatokkal semmit ne vigyetek itthonról (ételt, italt), mert ott is ugyanazt meg tudod venni a Lidl-ben, ugyanazon az áron. Az út mentén meg sok zöldséges-gyümölcsös van, ahol 1 eur/kg-ért frissen vehetsz bármit.
ifuley
Kezdő Thasos-fan
Kezdő Thasos-fan
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2014.09.12. 20:00

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.07.24. 08:49

ifuley írta:Örvendek, hogy tetszettek a képek, én is szívesen fotóztam volna még, ezért eldöntöttük, hogy jövőre hosszabb időre megyünk. :) Hogy hova, az még természetesen nyitott kérdés, de 95%, hogy valamelyik görög szigetre. Vagy kettőre...

kiflic írta:Hol volt a szállásotok?Mi Loutra Edipsouban-pontosabban a központtól kb 1.5 km-re találtunk egy csendes,jó kis apartmant.Tényleg ilyen nyugi van a szigeten,mint a képek alapján átjön?


Mi itt laktunk, de a helyszínen foglaltuk, most találta meg nekem a Google őket a Bookingon :)
Mi a tavaly és idén is július első két hetét Évián töltöttük, így nagy biztonsággal állíthatom, hogy a július első hete nagyon csendes, majd a második héttől fokozatosan kezd egyre nagyobb forgalom lenni. Mivel a szigeten nincs reptér, ezért a turisták jelentős része görög, ezenkivül sokan jönnek Szerbiából, illetve a külföldiek jó része bérelt autóval jár (gondolom az athéni reptéren bérelnek). Ez egy hagyományos görög (gyógy)fürdőhely (mármint Loutra Edipsos), ezért rengeteg a nyugdíjas, akik gondolom sok éve visszajárnak ide. A helyiek szerint a tömeg fokozatosan nő az aug. 15.-i hétig, ekkor "teltház" van a szigeten, majd utána kezd újra lecsendesedni az élet. Mi pont ezért választottuk ezt a korai időpontot, mert szerettük volna elkerülni a nagy tömeget.


Nahát,ha jól látom nagyon közel hozzá foglaltunk mi is a bookingon :) 123Armonia studios :) ugyanaz a part :) abban tudnál segiteni,hogy itt a napernyök az étteremhez tartoznak és fizetösek vagy fogyasztásért lehet használni?Bolt van a közelben,ami gyalog elérhetö és nagyobb vagy csak a Galaxis a városban?pékség?
Augusztus 20-26ig leszünk ott,akkor már remélhetöleg megint nyugisabb lesz :)
Kocsival megyünk,négyéves eleven kisfiuval,de azért pár kirándulást beterveztem
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: ifuley » 2017.07.24. 08:40

Örvendek, hogy tetszettek a képek, én is szívesen fotóztam volna még, ezért eldöntöttük, hogy jövőre hosszabb időre megyünk. :) Hogy hova, az még természetesen nyitott kérdés, de 95%, hogy valamelyik görög szigetre. Vagy kettőre...

kiflic írta:Hol volt a szállásotok?Mi Loutra Edipsouban-pontosabban a központtól kb 1.5 km-re találtunk egy csendes,jó kis apartmant.Tényleg ilyen nyugi van a szigeten,mint a képek alapján átjön?


Mi itt laktunk, de a helyszínen foglaltuk, most találta meg nekem a Google őket a Bookingon :)
Mi a tavaly és idén is július első két hetét Évián töltöttük, így nagy biztonsággal állíthatom, hogy a július első hete nagyon csendes, majd a második héttől fokozatosan kezd egyre nagyobb forgalom lenni. Mivel a szigeten nincs reptér, ezért a turisták jelentős része görög, ezenkivül sokan jönnek Szerbiából, illetve a külföldiek jó része bérelt autóval jár (gondolom az athéni reptéren bérelnek). Ez egy hagyományos görög (gyógy)fürdőhely (mármint Loutra Edipsos), ezért rengeteg a nyugdíjas, akik gondolom sok éve visszajárnak ide. A helyiek szerint a tömeg fokozatosan nő az aug. 15.-i hétig, ekkor "teltház" van a szigeten, majd utána kezd újra lecsendesedni az élet. Mi pont ezért választottuk ezt a korai időpontot, mert szerettük volna elkerülni a nagy tömeget.
ifuley
Kezdő Thasos-fan
Kezdő Thasos-fan
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2014.09.12. 20:00

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.07.24. 08:09

Ifuley,gyönyörü képek :) ide készülünk augusztusban.Hol volt a szállásotok?Mi Loutra Edipsouban-pontosabban a központtól kb 1.5 km-re találtunk egy csendes,jó kis apartmant.Tényleg ilyen nyugi van a szigeten,mint a képek alapján átjön?
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.07.23. 19:55

Ifuley, néztem volna még a képeket. :lol:
A körbeforgós képek nagyon szuperek. Sok szép helyre eljutottatok úgy látom.
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: gyurbal » 2017.07.23. 11:09

Kedves Ifuley! Ez egy nagyon szuper nyaralás lehetett a képek magukért beszélnek. Nos igen mindíg ha ilyet látok erősödik az érzés a vágy,hogy induljak Görögországba
gyurbal
Haladó Thasos-fan
Haladó Thasos-fan
 
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2012.05.21. 16:43

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: pamag » 2017.07.21. 21:12

ifuley írta:Sziasztok, néhány napja érkeztünk haza 2 hetes (egész pontosan: 17 napos) görögországi útunkról. .......................
......................................
Egy fotóalbum, a képek mellett rövid leírással.

Jaaaaaajjjjj de jó képek, de szép képek...
Jaj de jó lenne ott lenni...
Köszönjük szépen a beszámolót és a képeket is!
(Máskor is kérünk! :D )

görögzászló.gif
görögzászló.gif (10 KiB) Megtekintve 204 alkalommal.
Avatar
pamag
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 3254
Csatlakozott: 2008.03.11. 13:21
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: ifuley » 2017.07.21. 11:47

Sziasztok, néhány napja érkeztünk haza 2 hetes (egész pontosan: 17 napos) görögországi útunkról. Az első napokat az Olümposz közelében töltöttük (szállás Litochoróban, airbnb), a 9 éves fiammal felmásztunk a 2100 méteren levő menedékházig, ami a 38 fokban (nem túlzás) maradandó élmény volt. Bár reggel 6-kor indultunk neki a hegynek, a menedékházig felérve (3 óra kapaszkodó) úgy döntöttünk, hogy a csúcstámadást a következő alkalomra halasszuk :) Szóval ide még visszatérünk majd, életem egyik legszebb és legnehezebb túrája volt - ez utóbbi elsősorban a meleg miatt.
A hegyekből a tengerpartra mentünk, 2 teljes hetet töltöttünk Évián. Itt semmi nem volt előre foglalva, de odaérve kedvező áron sikerült nagyon hamar szállást találnunk (mivel szezon eleje volt, és előny volt az is, hogy 12 éjszakát szándékoztunk maradni). A 2 hét alatt a tavaly megismert strandok, helyszínek mellett igyekeztünk minél több új helyre is elmenni, így jutottunk el a Sarakiniko-öbölbe, áthajóztunk Alonnisosra és Skopelosra, vasárnap elautóztunk Athénba (ez a tavaly kimaradt, mert a gyerekek még túl kicsik voltak), egy napot voltunk a Parnasszosz környékén (Arahova, Delphi, Itea), sétáltunk a kis kedves Észak-éviai falvakban-városokban (Rovies, Limni, Oreoi) és szerveztünk magunknak egy kis "dzsip-túrát" is, ahova saját autóval mentünk, de szép volt, és jól sikerült.
Összesen autóztunk majd' 3800 km-t, ebből kb. ezret a szállásunktól induló csillagtúrákon, változó számú résztvevővel :) (2 család voltunk közösen, így a társaság egy része néha "otthon" maradt beachelni.)
Jól telt, de sajnos nagyon hamar eltelt, és még hosszú a nyár.
Egy fotóalbum, a képek mellett rövid leírással.
ifuley
Kezdő Thasos-fan
Kezdő Thasos-fan
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2014.09.12. 20:00

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.07.19. 11:19

Nahát uagi! Nagyon jó, hogy el tudtatok utazni még egyszer :) Bizonyára szép helyeken jártatok ismét. Ha lenne időnk mi is elmennénk arra kirándulni, ha kint leszünk. Persze, tervek vannak, de az 1 hét oly kevés. '15.ben nem voltunk Görögországban, '16-ban is csak 1 hétre tudtunk menni, mert a Párom nem érzi magát nyugodtan a méhek miatt. Talán még a szeptember 2. fele lehetne jó időpont számunkra a nyaraláshoz, de akkor meg már eléggé délre kellene menni, a biztos(abb) jó idő reményében.
Lassan mindenki hazafelé jön, de mi még mindig várakozunk a nyaralásunkra. Fura, hogy a nyár fele már oda van.
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: uagi52 » 2017.07.18. 07:41

Mi is megérkeztünk a Last Minut utunkról. Kassandra, Nea Potidea,Georgeos apartman.Különleges hely, 3 oldalról veszi körül a tenger, a legkeskenyebb rész, az ókori csatorna partján. Szállásunk a földszinten, egy focipályára néző terasszal. Tengerpart közel, a sétánytól 1 háztömbnyire. A szállás tiszta, rendezett, érdekes díszítésekkel, nemrég felújított régebbi épület. A tulajdonos nem ott lakik, ha valami kánya van telefonon, idegenvezetőn keresztül érhető el. A tengerpart inkább apró-kavicsos, néhol homokos. A tenger gyorsan mélyülő, a parttól 2-3 méterre már nem ért le a lábunk. A strand egy kb. 3 kilóméter hosszú öböl. A tenger fincsi meleg. Boltok közelben is, nagyobb boltok kicsit messzebb, egy aluljárón keresztülmenve találhatók. Ap.-an felszereltsége a szokásos, légkondícionálás nélkül nagyon meleg, idegenvezetőnél is befizethető,7éj/ap. 3000 forint. Én nagyon jól éreztem magam, végig jó idő volt. Két fakultatív kiránduláson voltunk,-piacnézés, másnap Petralona. Piac nagy, zöldség-gyümölcs, olaj, méz, bor, ruha, és irtó meleg- Neo Mudanyában, szerdai napon. Petralona, cseppkőbarlang, és előember koponyája. Idegenvezető kedves, segítőkész. mindennel meg voltunk elégedve, ár-aránynak megfelelő, jószívvel ajánlható Last Minut utazás. Hazafelé 4 órás várakozás a Magyar határon, (törökök) egyébként a határokon sima átlépés. Mindenkinek jó utat:üdv,U.Ági.
uagi52
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 185
Csatlakozott: 2012.11.26. 11:20

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.07.12. 08:55

balazsh írta:Mi is hazaérkeztünk Rhodos-ról.

A két hét alatt felhőt sem láttunk, itthon meg vihar fogadott minket. Hazafele az autóba alig láttam, úgy szakadt az eső.
A repülővel is szerencsénk volt, még éppen időben érkeztük, hogy le tudjunk szállni. A következő gépet a repülőből néztük, amint átstartol..... (A sztyuárdeszek fogadást kötöttek, hogy leteszi-e a pilóta vagy tovább repül, illetve emlegették a szerencsét, hogy ne Bécsbe kell éjszakázni.) Mivel a wizzair nem csápra áll, ezért mi a repülőben vártuk, míg csillapodik a vihar.

Rhodos szép, de nem fogott meg. Persze fájt a szívünk, hogy már haza kell jönni, de nincs az az érzésem, hogy ide még egyszer el kell menni.
A szállásunk jó volt. A felkeresett strandok tetszettek. A látnivalók szépek. A kaják finomak. De valami mégis hiányzott.
Lesz majd a szokásos részletes beszámoló is, de most még egy kicsit ülepednak az élmények.


Már hazajöttetek?Hamar eltelik 2 hét!Azért nézegettem ám a képeidet,gyönyörü helyeken jártatok,én sajnálom,hogy idén nekünk ez kimarad.Majd egyszer még tervbe lesz véve,meg Kréta is,ha már mindkettö szigetnek olyan lelkiismeretesen utánna néztem :) Nekünk valószinüleg Evia lesz,de az idei kalandos foglalásaink miatt ezt sem venném 100%-ra,csak majd ha tényleg elindulunk.Mindenesetre szállás lefoglalva..
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » 2017.07.11. 19:19

Honey írta:azt gondoltam, h még maradtok.

Maradtunk volna, de holnap után már melózni kell menni.

Honey írta:De mi is volt az a sejtelmes megjegyzés a fb-on, hogy nem kell egy évet várni, h ismét görög tengerparton lehessetek??? Figyelek ám! :wink:

Hát ebben nincs semmi sejtelmes, csak az optimizmus szólt belőlem. :)
Mivel most már 2006 óta mindig júnuis utolsó hétvégéje körül indulunk nyaralni, ezért július 10-én már nincs egy év (365 nap) a következő nyaralásig. :D
Sajnos semmi olyan nincs tervben, mint amire elsőre gondoltál.... :(
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.07.11. 17:53

balazsh írta:....Rhodos szép, de nem fogott meg. Persze fájt a szívünk, hogy már haza kell jönni, de nincs az az érzésem, hogy ide még egyszer el kell menni.
A szállásunk jó volt. A felkeresett strandok tetszettek. A látnivalók szépek. A kaják finomak. De valami mégis hiányzott.
...

Üdv itthon. Én épp azon csodálkoztam, hogy eltelt az idő.... azt gondoltam, h még maradtok.
De mi is volt az a sejtelmes megjegyzés a fb-on, hogy nem kell egy évet várni, h ismét görög tengerparton lehessetek??? Figyelek ám! :wink:
A megállapításodat illetően, nekünk is hasonló érzéseink voltak. Jó, hogy ott voltunk, örülünk nagyon, h láthattuk a szigetet, de nem tervezzük a visszatérést.
Mondjuk számomra Faliraki volt az egyik elrettentés, bár próbáltam túllépni az élményen. Akkor azt mondtam, nem akarok többet olyan helyre menni, ahol "túristagyár" van. Nem akarok tömeget és túrista-legeltetést látni (bár mi nem fakultatívozunk már vagy nem is tudom hány éve). Aztán mi lesz idén? Túristagyár. De remélem egyszer eljön az én időm is :) Most ez a Párocskám kérése.
Ezért is szemeztem a Pelion fsz-tel még a télen.
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » 2017.07.11. 17:20

Messinia írta:Szegény idegenvezetőt be kellene iratni egy gyorstalpaló mitológiai tanfolyamra - én simán kijavítottam volna, nem bírtam volna megállni. :)

Ha már idegenvezető.
Symi-re egyénileg foglaltunk helyet. A leszálláskor észrevettünk egy kisebb magyar csoportot, akik követtek egy idegenvezetőt.
Az idegenvezető a következőket mondja:
"Mindenki vigyázzon, mert az autósok és a robogósok itt nem figyelnek senkire, simán elütnek bárkit."
Majd elkezdett még valamit a szivacsokról, hogy tudják-e hogy azok nem is növények, hanem szivacsállatkák......és bevezette a csoportot a hajótól kb. 100 m-re egy árushoz, hogy itt akkor lehet vásárolni.....

Mi behúztuk fülünket, farkunkat és tovább álltunk.
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » 2017.07.11. 17:13

Mi is hazaérkeztünk Rhodos-ról.

A két hét alatt felhőt sem láttunk, itthon meg vihar fogadott minket. Hazafele az autóba alig láttam, úgy szakadt az eső.
A repülővel is szerencsénk volt, még éppen időben érkeztük, hogy le tudjunk szállni. A következő gépet a repülőből néztük, amint átstartol..... (A sztyuárdeszek fogadást kötöttek, hogy leteszi-e a pilóta vagy tovább repül, illetve emlegették a szerencsét, hogy ne Bécsbe kell éjszakázni.) Mivel a wizzair nem csápra áll, ezért mi a repülőben vártuk, míg csillapodik a vihar.

Rhodos szép, de nem fogott meg. Persze fájt a szívünk, hogy már haza kell jönni, de nincs az az érzésem, hogy ide még egyszer el kell menni.
A szállásunk jó volt. A felkeresett strandok tetszettek. A látnivalók szépek. A kaják finomak. De valami mégis hiányzott.
Lesz majd a szokásos részletes beszámoló is, de most még egy kicsit ülepednak az élmények.
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Messinia » 2017.07.07. 16:35

Szia Zsuzsa, akkor jól érzem, hogy nem voltál elájulva Zakynthostól? :)

Szegény idegenvezetőt be kellene iratni egy gyorstalpaló mitológiai tanfolyamra - én simán kijavítottam volna, nem bírtam volna megállni. :)
Avatar
Messinia
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 731
Csatlakozott: 2012.05.20. 10:46
Tartózkodási hely: Borsod megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: lovas zsuzsa » 2017.07.07. 09:57

Megjöttem! Zakintos szép sziget, de éjjelente Ibizán éreztem magam, Laganasba volt a szállás, sokat nem aludtam, angolul nem érdemes tanulni, nem lesz kivel beszélgetni,a legújabb cucc, habszifon gáz lufiba töltve azzal árasztják el az agyukat.Legális 1 E. egy lufi. 20-30 fős "horha" 14,16 éves gyerekek, vizetekükbe, hányásukba fetrengnek az utcán. Viszont a fakultativ utam során megtdtam amit eddig rosszul tudtam/idegenvezetőtől!!!! Athos sziget Köztársaság: A Peleponészosz félszigeten van! Odüszeusz Zakintosz szigeten élt, Peleponé Zakintoszon várta haza, a Zakintoszi nemesek zaklatták.Zakintos egyik jellegzetes borát a "zöld bort" éretlen még zöld szőlő leszüretelésével nyerik.
Avatar
lovas zsuzsa
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 665
Csatlakozott: 2010.02.11. 10:56
Tartózkodási hely: Bp.Békásmegyer

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.07.03. 18:50

Remélem,hogy ez az újabb utazási iroda csőd egyikünket sem érintette!
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.07.03. 13:24

Messi, igen, ezzel biztatnak most többen. Vagyis, h akkor majd/már hétköznap (hétfő) nem lesz gond az átlépéssel ill. a torlódással. Visszafelé meg már majd visszajutunk valamelyik átkelőn. Az biztos, hogy nem akarunk órákat várni a határon a kilépéskor. Éjszakai indulunk majd, szval most kicsit bizakodóbb is vagyok.
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: pamag » 2017.07.02. 17:25

Honey írta:
balazsh írta:Aki nem ismerősöm, vagy nincs regisztrálva az látja az albumot?

.....................
.....................
Mi erősen Tompában gondolkodunk.

Balázs!
Regisztráció nélkül is látszik.
Szép helyek! :D

Honey!
Augusztus elején, hétköznap már nem lesz erős forgalom Röszkén. Nem kell elkerülni. (A rövid fizetős szakasz miatt meg nektek talán érdemes megyei matricát venni, talán év közben többször is használható, pláne, ha Szegeden amúgyis megfordultok többször.)
Visszafelé már inkább tele lehet Röszke, de az is inkább hétvégén, pénteken-szombaton.
Avatar
pamag
Moderátor
Moderátor
 
Hozzászólások: 3254
Csatlakozott: 2008.03.11. 13:21
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.07.02. 11:54

balazsh írta:Aki nem ismerősöm, vagy nincs regisztrálva az látja az albumot?

Bocs, h én válaszolok, de ha nem vagyok bejelentkezve a fb-ra, csak a linkre kattintok, akkor is látom a képeiteket. Szval szerintem mindenki látja, akár van regisztrálva, akár nem, akár ismerős, akár nem.... Amúgy szuper képek. Különösen az éjjeli Rodosz városiak tetszenek.
A hőség nem semmi. Nekünk tavaly augusztusban sem volt ilyen forróságban részünk.További jó pihenést.

Ui. (kicsit off téma ide): A tegnapi röszkei kimenő határforgalom katasztrofális volt: 4-5 órás várakozásról írtak :( Mi erősen Tompában gondolkodunk.
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » 2017.07.01. 22:06

balazsh írta:Akkor jöjjön a szokásos link: https://www.facebook.com/media/set/?set ... fc0d0ff993
Elvileg nyilvános.......

Aki nem ismerősöm, vagy nincs regisztrálva az látja az albumot?
Ma megint töltöttem fel pár esti-éjszakai képet.
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: vikso » 2017.06.29. 13:57

lovas zsuzsa írta:Júni 29.-én repülők Zakintosra, a barátnőm Marika betegsége miatt lemondta, Irénke egyedül utazott volna így átvettem a helyét, sajnos István nélkül megyek, felkészületlenül, ami nekem nagyon rossz azt sem tudom mit kéne megnézni, hova kéne elmenni, olvasni sincs időm a fórumon, még ki sem pakoltam a Thassosi út kacatjait már lehet újra cuccolni,mérni,/ ettől idegrohamot kapok/ ezért nem szeretem a repülőt. No nem rinyálok tovább majd csak alakul.Még egy nyűves térképem sincs, oda adtam nekik, majd az indulásnál talán elhozzák, érkezés után jön az idegenvezető és rögtön kell választani a fakultativ utak közül.Jajj!


Sajnálatos :D Remélem azért lesz kárpótlás, érezd jól magad.
Avatar
vikso
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 538
Csatlakozott: 2012.11.15. 22:52

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: lovas zsuzsa » 2017.06.29. 08:01

Most indulok a reptérre.Sziasztok!
Avatar
lovas zsuzsa
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 665
Csatlakozott: 2010.02.11. 10:56
Tartózkodási hely: Bp.Békásmegyer

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » 2017.06.28. 21:06

Köszönjük!

Akkor jöjjön a szokásos link: https://www.facebook.com/media/set/?set ... fc0d0ff993
Elvileg nyilvános.......
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.06.26. 15:02

Balázs jó nyaralást :) Érezzétek jól magatokat!
Καλό ταξίδι!
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: lovas zsuzsa » 2017.06.22. 22:52

Köszönöm Balázs!
Elolvastam a beszámólókat, próbáltam megjegyezni neveket, helyeket,remélem ott eszembe jutnak.
Avatar
lovas zsuzsa
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 665
Csatlakozott: 2010.02.11. 10:56
Tartózkodási hely: Bp.Békásmegyer

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » 2017.06.22. 18:57

lovas zsuzsa!
Ez most olyan egyik szemem sír, a másik nevet érzés lehet.
Sír, mert István nem mehet veled, de nevet, mert Görögországba leszel ismét.

Egy kis Zakynths-i olvasni való itt nálunk:
Verus: http://thasos.hu/thassos/elmenybeszamol ... 2007-verus
Honey: http://thasos.hu/thassos/elmenybeszamol ... nk-emlekei
balazsh: http://thasos.hu/thassos/elmenybeszamol ... nthos-2015
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: lovas zsuzsa » 2017.06.22. 16:09

Júni 29.-én repülők Zakintosra, a barátnőm Marika betegsége miatt lemondta, Irénke egyedül utazott volna így átvettem a helyét, sajnos István nélkül megyek, felkészületlenül, ami nekem nagyon rossz azt sem tudom mit kéne megnézni, hova kéne elmenni, olvasni sincs időm a fórumon, még ki sem pakoltam a Thassosi út kacatjait már lehet újra cuccolni,mérni,/ ettől idegrohamot kapok/ ezért nem szeretem a repülőt. No nem rinyálok tovább majd csak alakul.Még egy nyűves térképem sincs, oda adtam nekik, majd az indulásnál talán elhozzák, érkezés után jön az idegenvezető és rögtön kell választani a fakultativ utak közül.Jajj!
Avatar
lovas zsuzsa
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 665
Csatlakozott: 2010.02.11. 10:56
Tartózkodási hely: Bp.Békásmegyer

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.06.18. 14:59

Honey írta:Kiflic, fő a pozitív hozzáállás. Faliraki olyan amilyen, de a jót igyekezzetek meglátni. Autót béreljetek, ha lehet előre a neten. Az a biztos. Mikor indultok?

Augusztus 17-én hajnalban indul a gép...remélem :) a kocsibérlésen még gondolkodom,néztem a busz hálózatot,elég jónak tünik :) Rodosz nem olyan nagy,mint Kréta,kisebbek a távolságok,meglátjuk.Itthon a férjem naponta több száz kilométert vezet,nyaralás alatt pihenhetne-de majd ott kiderül :)
Elolvastam a leirásaitokat-köszönöm! :)-meg Balázs térképét is szorgalmasan böngészem:) Van amit lehet,hogy gyalogosan közelitünk majd meg,Pl Ladiko Beach,Antoni Quin" öböl-leléptem a kis emberrel,a szálloda Faliraki szélén van,innen gyalogosan is el lehet menni talán,amugy meg mi nagyon szeretünk sétálni a nyaralás alatt.Rodosz városba busszal megyünk,lehet,több alkalommal is .) Lindos van tervben még mindenképp-bár nem tudom,mennyire való egy izgága 4 évesnek-gondolok itt a felvezetö útra-korlát nélkül?mennyire veszélyes?Mátrában 8-10 km-t lenyom velünk,de ott ugye nincs tüzö napsütés..
Hétforrás és a Pillangó völgye kérdöjeles még,meg jó lenne valamelyik monostort is megnézni..,Kalithea...még próbálok mazsolázni,de nem egyszerü
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.06.17. 14:04

Kiflic, fő a pozitív hozzáállás. Faliraki olyan amilyen, de a jót igyekezzetek meglátni. Autót béreljetek, ha lehet előre a neten. Az a biztos. Mikor indultok?
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.06.08. 20:31

bocsika írta:Kiflic!
Nagyon jó lesz Rodosz is ! Mi nagyon jól éreztük magunkat én speciel jobban mint Krétán! De tudom mikor készülsz valahová és nem sikerűl az nagy csalódás! Ha lehet javaslat akkor Rodosz városára essen a választás!


remélem jó lesz :) amugy Krétára egész télen készültem,minden kinézve,interaktiv térkép telóra letöltve stb.
most kezdhetem ujra Rodosszal...Kréta meg majd sorra kerül valamikor,nem adom fel :)
Falirakiban lesz a szállás,félpanzios,a krétai is az lett volna,a kisfiunk miatt igy kényelmesebb :) Az utazási irodás pasi mindenáron 5 csillagos török all in szállodát akart ránk beszélni,nem értette,miért választom a rodoszit :) de az nem nekünk való lett volna,szeretünk menni meg szétnézni,nem csak heverni és enni egész nap..
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: bocsika » 2017.06.08. 14:53

Kiflic!
Nagyon jó lesz Rodosz is ! Mi nagyon jól éreztük magunkat én speciel jobban mint Krétán! De tudom mikor készülsz valahová és nem sikerűl az nagy csalódás! Ha lehet javaslat akkor Rodosz városára essen a választás!
bocsika
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 551
Csatlakozott: 2008.10.23. 16:00
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » 2017.06.05. 21:33

Honey írta:Ráadásul Balázsék is oda készülnek, tehát eleve rossz nem lehet :D .

Na azért ez nem garancia semmire. :D :lol:
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.06.05. 13:51

kiflic írta:.....Az iroda pedig valamiért idén nem indít chartert Krétára...

Ezt amúgy nem hiszem el!!!! Nem csak 1 iroda utasaival van tele egy charter gép.Vagyis több iroda foglal 1-1 gépen. Sztem inkább túlfoglaltak és (bocs) szanálni kell az utasok között...
Kréta mindig igen népszerű célpont. Kizárt, hogy ne indítanának utakat pont oda....
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Honey » 2017.06.05. 10:08

Kiflic, értetlenül állok a helyzetetek előtt!El tudom képzelni a döbbeneteteket. Én is piszkosul dühös lennék!!!!!! Persze, sajnos nem igazán tehetsz többet, mint mérgelődsz, aztán eldöntöd, mi lenne a legjobb. Az egyik ismerősöm szintén a "fekete pénteken" foglalt, de Törökországba és nagyon-nagyon olcsón. Szval el tudom képzelni, hogy nagyon kedvezően sikerült nektek is Kréta és az is biztos, hogy még szuper last minute-ban se tudnátok olyan olcsón kiutazni Krétára (se és máshová se).
Vigasztaljon az, hogy Rodosz is nagyon jó hely. A tavalyi beszámolóm fent van itt a beszámolók között ( http://thasos.hu/thassos/elmenybeszamolok/egyeb-elmenybeszamolok/433-rodosz-2016 ) és a bocsika leírása is ( http://thasos.hu/thassos/elmenybeszamolok/egyeb-elmenybeszamolok/280-nyaralas-az-igazi-okori-gorogorszagban-rodoszon ).
Ráadásul Balázsék is oda készülnek, tehát eleve rossz nem lehet :D .
"...jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
RODOSZ
ZAKYNTHOS
KEFALONIA
THASSOS 2014
Avatar
Honey
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 1217
Csatlakozott: 2009.01.31. 18:22
Tartózkodási hely: JNSZM

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Messinia » 2017.06.04. 21:21

Kiflic, igaza van Balázsnak, Rodosz is nagyon jó lesz szerintem! :)
Ezt már csak nem mondják vissza...Mikor is mennétek?
Avatar
Messinia
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 731
Csatlakozott: 2012.05.20. 10:46
Tartózkodási hely: Borsod megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.06.04. 20:32

balazsh írta::( Ennyit az irodákról......

Rodosz is jó lesz. ;)
Segítségül küldök egy térképet, hogy ne kelljen nulláról kezdened.
https://drive.google.com/open?id=1JlQj3 ... sp=sharing
Ezeket a pontokat én szedtem össze.


Köszönöm,nézem :)
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.06.04. 20:31

Messinia írta:És az irodának összesen ennyi repülős útja van? De gondolom a pénzetekért Rodoszra is ezekkel a feltételekkel mennétek - mármint ráfizetni semmire nem kell. Kis iroda lehet akkor.
Nem lett volna értelme keresne magánúton valamit Krétára? Bár, ha annyira jó áron foglaltatok, lehet nem találnál annyiért.

Bennem simán felmerül a kérdés: Rodoszt már nem mondhatják vissza? :) (és hiába csak közvetítő iroda, hogy a túróban lehet olyat értékesíteni, ami még nem biztos, hogy indul? )


Igen,nekem is ez jutott eszembe,mi van,ha majd Rodoszt is visszamondják :( még nem bolintottuk rá biztosan,majd kedden.Amugy az utazásszervezö az egyik legnagyobb,máskor is foglaltunk már itt,eszembe sem jutott,hogy nem fix utat is árulhatnak,hiszen hivatalos szerzödést kaptunk,szálloda név,ellátás,dátum stb.
Annyi pénzért,amibe került,most más biztosan nem kapunk krétai utat
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: balazsh » 2017.06.04. 20:13

:( Ennyit az irodákról......

Rodosz is jó lesz. ;)
Segítségül küldök egy térképet, hogy ne kelljen nulláról kezdened.
https://drive.google.com/open?id=1JlQj3 ... sp=sharing
Ezeket a pontokat én szedtem össze.
Avatar
balazsh
Fórum Adminisztrátor
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 2707
Csatlakozott: 2008.03.11. 09:02
Tartózkodási hely: Pest megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Messinia » 2017.06.04. 19:27

És az irodának összesen ennyi repülős útja van? De gondolom a pénzetekért Rodoszra is ezekkel a feltételekkel mennétek - mármint ráfizetni semmire nem kell. Kis iroda lehet akkor.
Nem lett volna értelme keresne magánúton valamit Krétára? Bár, ha annyira jó áron foglaltatok, lehet nem találnál annyiért.

Bennem simán felmerül a kérdés: Rodoszt már nem mondhatják vissza? :) (és hiába csak közvetítő iroda, hogy a túróban lehet olyat értékesíteni, ami még nem biztos, hogy indul? )
Avatar
Messinia
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 731
Csatlakozott: 2012.05.20. 10:46
Tartózkodási hely: Borsod megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.06.04. 19:16

Messinia írta:Kiflic, ki mondta vissza, az iroda? Ilyen van, hogy csak úgy stornozzák, hogy válassz helyette mást? Nem is értem...Kiváncsi lennék az indokra.
Elárulod melyik iroda?


Messi,én sem gondoltam,hogy ilyen lehet :( még a fekete pénteken sikerült nagyon jó áron egy utazásközvetitö portálon szert tenni erre a krétai utra,amit decemberben egy összegben ki is kellett fizetni.Hozzáteszem,tényleg nagyon jó áron,repülöjeggyel,félpanzióval,sztorno biztositással.Majd mint kiderült,ez a portál csak közvetit,kiadja irodáknak a megszervezést.Az iroda pedig valamiért idén nem indít chartert Krétára.Van a katalógusukban Törökország/ide nem akarunk/meg Bulgária és Rodosz,amik repülösek.A pénzt is visszakérhetnénk,de szerintem megpróbáljuk Rodoszt,ha az összejön.Jövöre mindenképp egyéni szervezéssel megyünk,még egyszer nem szeretnék igy járni..
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: Messinia » 2017.06.04. 17:47

Kiflic, ki mondta vissza, az iroda? Ilyen van, hogy csak úgy stornozzák, hogy válassz helyette mást? Nem is értem...Kiváncsi lennék az indokra.
Elárulod melyik iroda?
Avatar
Messinia
Az igazi Thasos-fan
Az igazi Thasos-fan
 
Hozzászólások: 731
Csatlakozott: 2012.05.20. 10:46
Tartózkodási hely: Borsod megye

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: joska » 2017.06.04. 16:15

kiflic írta:Szomorú vagyok,nem megyünk Krétára :( visszamondták..választhatunk helyette mást-Bulgáriát/itt tavaly voltunk,jó is volt/ vagy Rodoszt/szerintem ez lesz :)


Én biztos megköszönném nekik a választhatóságot, de nem kérnék belőle. Nem Rodosz vagy Bulgária miatt, de a bizalom megrendülése okán.
És ha mér így rákészültél, találhatnál bárhol más irodát aki azonos időszakra biztosítana utat.
Gouves környékére nagyon sok ajánlat van még most is. Irakliotól Sisiig, hogy csak a választott területet nézzük.
Mellesleg azért utazok magánszervezésben.
Bár soha nem volt probléma az irodás utazásaimmal, három irodával utaztam már Krétára, de az Euroturs, az utazásomat követő évben csődbe ment. Az 5kontinens szintén.
Az Anubisszal kétszer voltam, de mondtam a kis hölgynek, hogy többet nem megyek velük, mert féltem a munkahelyét. Azóta wizzatr, és Booking.com
joska
Középhaladó Thasos-fan
Középhaladó Thasos-fan
 
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: 2012.06.07. 10:38

Re: Nyaralások más helyszíneken

Olvasatlan hozzászólásSzerző: kiflic » 2017.06.04. 13:39

Sziasztok!
Szomorú vagyok,nem megyünk Krétára :( visszamondták..választhatunk helyette mást-Bulgáriát/itt tavaly voltunk,jó is volt/ vagy Rodoszt/szerintem ez lesz :) / csak nagyon csalódott vagyok most :( kiolvastam az összes fórumot,megvolt a tervünk,miket nézünk meg..
Avatar
kiflic
Aktív Thasos-fan
Aktív Thasos-fan
 
Hozzászólások: 250
Csatlakozott: 2011.05.03. 20:46

Következő

948 hozzászólás • Oldal: 1 / 191, 2, 3, 4, 5 ... 19

Vissza: Társalgó - THASSOS

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: cserpak valamint 1 vendég

cron
endeel